NBI 2005/2006Dunaferr NK-DVSC-Valdor 33-31

Kevés hiányzott a meglepetéshez

Egyenrangú ellenfelei voltunk a Dunaferrnek.

2005. szeptember 17., 18:13 (DZL/www.nso.hu)

Női bajnokság, 4.forduló:

Dunaferr-DVSC 33-31 (16-15)

Dunaújváros, 1500 néző

v.: Horváth, Marton

Dunaferr NK: Sirina, Lovász, Radulovics, Ferling, Borbás, Kindl, Nagy I., Csere: Hoffmann, Balogh, Rádl, Gáspár.

DVSC: Király, Kereki, Orbán, Latakaité, Madai, Szűcs, Stuparicova. Csere: Vorozscova, Soós, Rácz, Sütő.

Legjobb góldobók: Radulovics, Ferling 7-7, illetve Szűcs 9, Stuparicova 8, Kereki 5, Orbán 5/3 gól.

A Debrecen bátor és okos támadásokkal szerzett előnyt a találkozó elején. Szűcs vezérletével átlövésből és leindításból egyaránt eredményes volt a vendégegyüttes, amely rendre "befűzte" az ekkor még lassú és gyámoltalan hazai védőfalat. Király kapus és a Loki mozgékony védői jól megértették egymást.

Fordulatot hozhatott volna az ütközetben, hogy a DVSC támadásban ziccereket hibázott, Sirina pedig többször bravúrosan védett. Egyelőre azonban elmaradt a játék képének változása, mert a Dunaferr nem bírt a Loki erőszakos védőivel, Szűcs és Orbán pedig távoli átlövésekkel, Stuparicová pedig leindításokból járt túl Sirina eszén, míg Kereki szélről és befutásokból is veszélyesnek bizonyult.

Szűcs, Szűcs és harmadszor is Szűcs... A Loki és a válogatott kitűnősége pompás formában kézilabdázott, egyéni akciókra is vállalkozott, miközben társai kiszolgálásáról sem feledkezett meg.

Ezzel szemben a másik oldalon a Dunaferr több sztárjátékosa elmaradt a várakozástól. Mehlmann beállása és Bulath góljai mégis felrázták az Újvárost, amelynek támadásait Ferling dirigálta.

Bíró Imre időt kért, amikor fordított a Dunaferr, ám fáradó csapata egyre nehezebben tudta követni a hazaiak diktálta óriási iramot. Bulath is főszereplővé lépett elő, valamint Mehlmann remeklése továbbra is meghatározta a hazaiak játékát.

A vendéglátók nyitott, egyre agresszívebb védekezésének tengelyében Gáspár, Ferling és Kindl állt, ám társaik közül néhányan támadásban továbbra is gyakran kapkodtak.

Kiss Szilárd lehívta a fáradni látszó Sirinát, ám Hoffmann csupán néhány percet kapott a mestertől. Rövid idő elteltével újra Sirina állt a Dunaferr kapujában. Az ismét vezetéshez jutó DVSC felvillanását követően Ferling parádéjának tapsolt a közönség.

A vezető Dunaferr ellen csapata átszervezésével próbálkozott Bíró Imre. Jobbátlövőt játszatott Szűccsel, akinek a helyére Erdőst küldte, a belelendülő Radulovicsot pedig külön őrizte Stuparicová. Tegyük hozzá, nem sok sikerrel, mert a világ legjobbjának kétszer megválasztott Radulovics a második játékrészben szinte szétzilálta a vendégek védelmét.

A dicséretet érdemlő Debrecennek végül fejet kellett hajtania a rutinosabb Dunaferr előtt, ám ha Latakaité nem marad adós a gólokkal, akár szorosabb eredmény, sőt meglepetés is születhetett volna.

Az ifiknél: Dunaferr-DVSC 31-31 (12-15)

L.d.: Sopronyi 12/6, Szűcs N. 4, Kazai 4, Csáki 4 gól.

Az ifik első pontvesztése volt ez a döntetlen.


DZL/www.nso.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...