NBI 2010/2011Békéscsabai ENK SE-DVSC-Korvex 21-22

Kezdődik a nagy menetelés

Ma este háromnegyed hétkor Békéscsabán nehéz sorozat első állomásához érkezik a DVSC-Korvex: 12 nap alatt hat meccset játszik a csapat.

2010. szeptember 8., 08:36 (BA)

Az ezüstérmes látogat a negyedik helyezetthez, így nem csoda, hogy felfokozott érdeklődés kíséri a keleti rangadót, a Sportklub is élőben közvetíti a meccset. A viharsarki kirándulás előtt Köstner Vilmossal beszélgettünk.

– Nehezen indult a Veszprém elleni nyitány, de végül megszerezte a csapat a két pontot.

– A remekül játszó veszprémi csapaton kívül az első mérkőzés okozta bizonyítási vágy volt a legfőbb ellenfelünk a nyitányon. Azóta megnéztem a meccs felvételét, s látszott, hogy nagyon akart a csapat, ám több hiba is csúszott a játékunkba, főként a gyorsindításoknál, de előfordult, hogy átlövőink túlvállalták magukat.

– Szerdai ellenfelünk, a Békéscsaba vereséggel kezdte a bajnokságot. Debreceni szempontból jó vagy rossz előjel a lila-fehérek székesfehérvári botlása?

– A lányoknak is azt mondtam, hogy mindenkinek a saját lelkiállapotával kell foglalkoznia. Egy jól felkészített csapatra ez nem lehet hatással, márpedig a Békéscsaba jól felkészített csapat. Fehérváron játékuknak éppen az az eleme mondott csődöt, aminek az elmúlt időszakban a sikereiket köszönhették, hiszen a védekezésük nem volt elég hatékony. Ezen biztos, hogy tudnak változtatni, s az is valószínű, hogy saját közönségük előtt bizonyítani akarják, hogy véletlen volt a botlás.

– Szóval nem lesz könnyű.

– Akkor sem lett volna könnyű dolgunk, ha nyer a Csaba Fehérváron. Ez a párosítás mindig rangadó, függetlenül a két csapat helyezésétől, így volt ez a kilencvenes években, s így van most is.

– A viharsarki fellépés egy nagy sorozat első állomása lesz, hiszen jövő vasárnapig hat meccs vár a Lokira. Bírni fogják a lányok?

– Arra készültünk egész nyáron, hogy bírják! Egy ilyen sorozatban nincs könnyű feladat, ilyenkor még az a meccs is nehéz lehet, ami egyébként egyszerűnek tűnik. Mégis azt mondom, hogy pont jó időben vár ránk ez a széria, hiszen a nyári felkészülés óta még nem telt el annyi idő, hogy elfáradjon a társaság.


BA

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...