BL 2010/2011DVSC-Korvex-Hypo Niederösterreich 22-21Köstner Vilmos

Köstner Vilmos: Nem kell félni a Főnixtől!

A Főnix megnyitóján, az Erdei-gálán azon tűnődtem, hogy egyszer bárcsak nekem is megadatna ebben az impozáns csarnokban telt ház előtt meccselni. Tessék, itt a lehetőség! Köszönöm a sorsnak!

2010. szeptember 29., 15:37 - civishir.hu (BeA)

Köstner Vilmos, a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott DVSC-Korvex vezetőedzője fogalmazott így a Cívishírnek, amikor azt kérdeztük, hogy milyen várakozásokkal tekint a Hypo elleni BL-csata elé. Ismert, a debreceni hölgykoszorú az első hazai BL-összecsapását a Főnix Csarnokban játssza, mivel a Hódos Imre Sportcsarnok az október 9-i meccsnapon a hőlégballon-világbajnokság okán foglalt lesz. A szurkolókat megosztja a téma, sokak szerint „a csapat a Hódosban született, és maradjon is ott”, mások szerint pedig egy Bajnokok Ligája-csapatnak európai szintű csarnok dukál. A Hódos-pártiak táborát erősíti Gellén András tulajdonos is, aki véleményével nemrég komoly vitát gerjesztett a Cívishíren is.

– Kétségtelen, hogy a Hódos az igazi otthona a csapatnak, ahol a közönségünk már nagyon sokszor hatott bénítólag az ellenfélre, de ha telt ház lesz a Hypo ellen, akkor szerintem ott is érvényesülni fog a hazai pálya előnye – áll elébe a kihívásnak Köstner Vilmos, aki szerint nem kell attól tartani, hogy a lányok majd nem tudják „belőni a teret”. – Vasárnaptól edzhetünk a Főnixben, hat-hét gyakorlás után szerintem meg lehet szokni, még ha nem is tudjuk annyira magunkévá tenni, mint a Hódost. Egyébiránt Lublinban is sokkal nagyobb térben kellett boldogulnunk, és ment a játék. Nem kell félin a Főnixtől! Én mindenesetre nagy reményekkel várom a Hypo-meccset, és remélem, a debreceni sportbarátok is.

Bár lelki szemeink előtt már az osztrák sztárcsapat elleni összecsapás lebeg, azért ne feledjük, hogy a Lokinak hazai porondon vannak addig is fontos kötelezettségei. Rögtön itt van például a Szekszárd elleni bajnoki, csütörtökön öttől a Hódosban kell hozni a kötelező, és a meccs kapcsán azt kérdeztük Köstner Vilmostól, hogy egy Bajnokok Ligája-csapatot tudja-e igazán motiválni egy újonc elleni fellépés?

– Az igazán nagy csapat ismérve, hogy a kicsik elleni játékból is hasznot tud húzni a maga javára. Mi egy nagy menetelés után vagyunk, de egy újabb előtt állunk, és a Szekszárd elleni meccs is része a sorozatnak. Elég komoly edzésmunkát végeztünk az elmúlt egy hétben, fel kellett tölteni az akkumulátorokat, mert bizony sok-sok meccset vívtunk az elmúlt időszakban. A taktikával kevesebbet foglalkoztunk, de a Szekszárd-meccs egy jó lehetőség arra, hogy játékba lendüljünk – így Köstner Vilmos.

A DVSC–Szekszárd bajnokit csütörtökön az eredetileg kiírt 18 óra helyett 17 órakor kezdik, hogy a drukkerek nyugodtan hazaérjenek, vagy elfoglalják a helyüket a kocsmában, mire a DVSC futballistái kifutnak a genovai Luigi Ferraris stadion gyepére.


BeA

Forrás: civishir.hu

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...