EHF 1995/1996Isztocsnyik Rosztov-DVSC-Symphonia 22-23Komáromi Ákos

Köstnert megrótták, Komáromi mesél

A DVSC-Symphonia a női kézilabdacsapatának vezetőedzőjét, Köstner Vilmost megrótta és százezer forint prémiummegvonással büntette Erdei Zoltán. A vasutasklub ügyvezető elnöke szerdán faxon juttatta el a fegyelmi határozatot lapunk megyei tudósítójának.

1996. április 4. - Nemzeti Sport (Kiripolszky Tamás)

Köstner Vilmos és Komáromi Ákos

Az előzmények röviden: a debreceni edző az orosz Isztocsnyik Rosztov játékosát, Verakszót megütötte az EHF-kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Tettéért az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) fél évre eltiltotta a nemzetközi mérkőzésektől.

Erdei Zoltán így indokolta a döntését: - A büntetés kiszabásánál súlyosbító körülményként vettem figyelembe az edző cselekedetének társadalmi megítélését, enyhítőként pedig azt, hogy Köstner Vilmos vezetőedző munkájával, magatartásával szemben eddig semmi kifogás nem merült fel.

A sportszerűtlen eset után "csoda" történt: a címvédő DVSC-Symphonia Rosztovban is nyert, így kettős győzelemmel újra bejutott az EHF-kupa döntőjébe. Hogy miért csoda, ha a kupavédő egy év elmúltával ismét a fináléban szerepelhet? Mert a debreceni együttest - az ötgólos előnye ellenére - néhányan "leírták". Ludas volt ebben Igor Jeszkov, az orosz együttes mestere is, aki - vereség ide, vagy oda - a debreceni találkozó után kerek perec kijelentette, hogy az ő csapata egy klasszissal jobb. A "kapitányát" vesztett debreceni gárdát a korábbi sikeredző, Komáromi Ákos vezette a rosztovi ütközetben, aki részben "átnyergelt" a politikába, lévén önkormányzati képviselő is.

- Lehet, hogy kissé elszokott attól a hangulattól, ami a kispadot veszi körül? Vagy mégsem?

- Lehet, hogy a kívülállók szemében nyugodtnak tűntem, de óriási feszültség volt bennem - mondta Komáromi Ákos. - Köstner Vilmos azonban alaposan felkészítette a lányokat és engem is. Személyre szólóan kiosztotta a taktikai utasításokat, s minden fontos dologra felhívta a figyelmünket. Talán a jelenlétem is jelentett valami pluszt, de hangsúlyozom, a rosztovi diadalban nem ez volt a döntő.

- Hogyan tudtak felülkerekedni?

- Úgy láttam, nagyon biztosak voltak a dolgukban az oroszok, s amikor látták, hogy "elmehet a hajó", már nem tudtak újítani.

- Történt sértő vagy bántó eset Oroszországban?

- Vendéglátóink mindent megtettek annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat. A pályán is sportszerű küzdelem folyt, leszámítva Verakszo megmozdulásait, aki az összecsapás vége felé három játékosunkat leterítette. Szerencsére, a mieink nem vették fel a kesztyűt.

- Nincs nosztalgiaérzése a bravúrt követően?

- Nincs, nincs. Mostanában már más feladataim vannak. Szakosztály-igazgatóként próbálom segíteni a csapatot.

- A döntőben a norvég Larvik ellen is ön ül a kispadra.

- Csapatunk edzéseit szeretném sűrűbben látogatni, de a munka oroszlánrésze továbbra is Köstner Vilmosra és segítőjére, Horváth Ildikóra hárul. Ők hangolják rá a döntő ütközetre Borókékat.

- A címvédés esélyei?

- Idegenben kezdünk. Ez jó előjel. Talán ennyi...


Kiripolszky Tamás

Forrás: Nemzeti Sport

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...