NBI 2010/2011FTC-DVSC-Korvex 28-27

Közel a csodához

Remek első félidő után a második játékrész közepén került komoly hullámvölgybe a három kulcsemberét nélkülöző Loki, s bár csodálatos hajrát produkált a csapat, a több szempontból is érdekes végjátékban egy góllal a Fradi nyert.

2010. november 3., 20:46 (BA)

A kölcsönös tapogatódzás után robbantott a Bulath Anita vezérletével száguldó DVSC-Korvex, s ebben az időszakban mindenki hozzátett valamit a csapat teljesítményéhez. Triffa Ági hetest védett, jó volt a védekezés, a támadásokat pedig rendre gólokkal fejezte be a csapat.

A félidei háromgólos előny hamar nőtt, s amikor a 33. percben 19-15-ös vezetésnél emberelőnyben támadhattunk, megvolt a lehetőség, hogy padlóra küldjük a vendéglátókat. Az előny növelése helyett azonban horrorisztikus két perc következett, mire kiegészült az FTC (igaz közben Juhász Gabit is kiállították) megfeleződött a különbség. Ettől pedig vérszemet kaptak a zöld-fehérek, 21-20-ra még mi vezettünk, ám tíz percig nem sikerült gól szerezni, így fordított, sőt meglépett a Ferencváros. Amikor hat perccel a vége előtt 28-22-re vezettek a vendéglátók, még a súlyos vereség is felrémlett, ám Buli újra a hátára vette a csapatot, Tréfi bemutatott néhány bravúrt, így három perccel a vége előtt már csak két gól volt a különbség (28-26).

A flúgos futamra emlékeztető végjátékban előbb a játékvezetők nem adták meg Hornyák Dóra gólját (egy), majd vétlennek minősítették Szádvári hazaadását (kettő), végül az utolsó perc elején hiába védekeztek a hazaiak közül ketten is a hatoson belül szabaddobást ítéltek (három). Cserébe 28-27-nél, 23 másodperccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, majd 13 másodperccel a vége előtt kaptunk egy hetest!

Búslakodásra nincs ok, hiszen remek színvonalú meccsen egy jól játszó Fraditól kapott ki a kulcsembereit nélkülöző DVSC-Korvex, amely a hajrában tartásáról is tanúbizonyságot tett.

FTC-DVSC-KORVEX 28-27 (14-17)

Kőbányai út, 1000 néző. V: Dobrovits, Tájok

DVSC-TRIFFA – Csáki 1, Sopronyi 3, Szabó V. 1, HORNYÁK D. 5 (1), BULATH 11 (3), JUHÁSZ G. 4. Csere: Kiss É (kapus), Bognár B. 2 (1), Karalyos, Slakta, Kazai, Dakos. Edző: Köstner Vilmos.


BA

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...