NBI 2014/2015Siófok KC-DVSC-TVP-Aquaticum 30-28

Közel volt a bravúr

Nagy küzdelmet, sok hibát és helyenként őrült rohanást hozott a Balaton-parti kiruccanás. Az utolsó percig nyílt mérkőzésen a DVSC végül alulmaradt a Siófokkal szemben (30:28).

2014. november 12., 20:37

A bajnokság 9. fordulójában a tabella harmadik helyén álló Siófok fogadta a nyolcadik helyezett Debrecent. A nyáron megerősödött Siófok a szezon meglepetéscsapataként a mérkőzés esélyesének számított, ennek megfelelően gyorsan el is húzott három góllal (6:3). Varga József a 13. percben kért először időt, és a Loki egy gólra dolgozta le hátrányát (9:8), ezután azonban nem sikerült tartani a házigazdákat, akik kíméletlenül kihasználták a Debrecen hibáit, és gyors lerohanásokból szereztek könnyű gólokat. A kiütést a bravúrt bravúrra halmozó Horváth-Pásztor Betti védései akadályozták meg, de a félidei pihenőre így is jelentős hátrányban vonult a Loki (17:12).

A második játékrész elején megtáltosodtak a lányok, és újra nyílttá vált a meccs. A csapatot három kapufa sem tudta megállítani a felzárkózásban, kétgólos különbségnél Vlagyimir Golovin, a Siófok trénere kért időt (19:17).

Az elszánt küzdelemben mindkét csapat játéka hemzsegett a hibáktól, ebben az időszakban a kapusok brillíroztak, akik révén 16 perc elteltével még mindig csak 22:20 volt az állás.

A hazaiak akkor jutottak egy kis levegőhöz, amikor Pastrovics Melinda sorra szedte le szélsőink lövéseit. Sopronyi Anett góljai tartották életben a debreceni reményeket, majd Varga József tíz perccel a mérkőzés vége előtt másodszor is időt kért (26:22).

Sopi nyolcadik gólja (26:25) garantálta az izgalmas végjátékot. Az utolsó percekben a Lokinak többször is lehetősége nyílt az egyenlítésre, de az őrült rohanásban újra a kapufáé volt a főszerep, ezúttal minkét oldalon.

Az utolsó másodpercekig küzdő DVSC-nek nem sikerült az egyenlítés, de emelt fővel hagyhatta el a pályát. A végeredmény: 30:28.

"A mi kis sztárok nélküli, olcsó csapatunk megmutatta, hogy így is lehet küzdeni és jó meccset játszani" – nyilatkozta Varga József a mérkőzés után, és felhívta a figyelmet a tíz kimaradt ziccerre.

Siófok - DVSC 30:28 (17:12)


A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...