EHF 1995/1996TV Uster-DVSC-Symphonia 20-26

Kupagyőzteshez méltó teljesítmény Svájcban

A to­vábbjutás szempontjából nincs mi­ért izgulniuk a hajdúságiaknak.

1995. november 13. - Hajdú-Bihari Napló (Kiripolszky Tamás)

A női kézilabda EHF-kupa nyolcaddöntőjében:

TV Uster - DVSC-Symphonia 20-26 (11-12)

Uster, 400 né­ző, vezette: Repensek, Pozeznik (szlovénok).

TV Uster: Hörnlimann - Stoffel 2, FLESATI 4/4, Schittenhelm 2, Herren 2, Spreiter 3, Lien My 1. Csere: Schield (kapus), von Werra, Breiter, Biris 1, ROMBACH 5/3. Edző: Walter Flesati.

DVSC-Symphonia: Szamozvanova - Kókainé 2, Jeddi 4, KATKÓ 5/2, Nyilas, VIRINCSIK 5/1, Zupkó. Csere: Szopóczy (kapus), BORÓK 7/1, Szász 2, Sándorné 1, Csirinyi. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítás: 16, illetve 18 perc. Kizárva: Virincsik az 51., Her­ren az 54. percben.

Hétméteres: 9/7, illetve 8/4.

A debreceni lányok érthetően nagy önbizalommal várták az összecsapást, hiszen kupavédő­ként utaztak a nemzetközi poron­don idén bemutatkozó svájci együttes otthonába. A nézők gól­totón fogadtak a végeredményre. Meglepő módon akadt olyan, aki biztos hazai győzelmet jósolt, de nem minden usteri volt ilyen op­timista: a listán húszgólos vereség is szerepelt.

A két végletet látva igazán kí­váncsiak voltunk, mit is tud való­jában az amatőr játékosokból álló ellenfél. Nos, alaposan ránk ijesz­tettek a helvétek. Az első percben Jeddi a kapufára ejtette a hetest, s a hiba hamar megbosszulta magát. A lelkes vendéglátók bátran tör­tek át a magyar falon, s rendre be is találtak. A túloldalon Katkóék többször vonalra léptek, amiért nem igazán hibáztathatok, hiszen a műanyag borítású játéktér a kü­lönböző színes csíkok sokaságá­nak köszönhetően szabásmintára emlékeztetett. A DVSC-Symphonia már háromgólos hátrányban volt (7-4), amikor gördülékenyeb­bé vált a játék. A 17. percben Zup­kó rosszul lépett és ölben kellett levinni a pályáról. (Kórházba szál­lították, s a röntgenfelvétel alap­ján kiderült, hogy bokaszalag-szakadása van.) A bal szélen Szász vette át a szerepét. A fiatal játékos ügyesen mozgott, gólt dobott és hetest is harcolt ki. A többiek is fo­kozatosan feljavultak, s a 21. perc­ben sikerült az egyenlítés (9-9), sőt, a félidő hajrájában a vezetést is megszerezték a debreceniek.

Fordulás után az eredmény is fordult. A szlovén játékvezetők egy percen belül három piros-fehért is "kiszórtak". A hármas em­berhátrányt kihasználták az usteriek (13-12). Amint kiegészült a Loki, újból elkezdte a gólgyártást. Különösen Virincsik és Borók ját­szott nagy kedvvel. A 33. percben négy gól volt az előny (16-20), amikor Jeddi újból büntetőt hibá­zott. Ennek azonban már nem sok jelentősége volt, hiszen a robogó Lokomotívot nem lehetett megál­lítani (52. perc: 17-24). Ráadásul a svájciak el is fáradtak az utolsó negyedórára. így már nem forgott veszélyben a DVSC-Symphonia győzelme, ami akár még nagyobb különbségű is lehetett volna. A továbbjutás szempontjából nincs mi­ért izgulniuk a hajdúságiaknak.

A csapat ma, hétfőn délben ér­kezik vonattal Budapestre, ahon­nan autóbusszal utazik tovább Debrecenbe.

Walter Flesati: - Tudásunkhoz képest sokáig jól álltunk. Fizikai­lag nem bírtuk a párharcot. Örül­nék, ha Debrecenben hasonló eredményt érnénk el.

Köstner Vilmos: - Az elején meg­zavart bennünket a játékvezetők ténykedése és a jó lábmunkájú svájci csapat támadójátéka. A 20. perc táján rendeztük a sorokat. Remélem, a visszavágón nem tesszük naggyá az ellenfél kapu­sát.


Kiripolszky Tamás

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...