KEK 1991/1992DVSC-Byasen Trondheim 19-19

Ma este érkeznek a norvégok

A Trondheim világklasszis átlövőkkel rendelkezik.

1992. február 14. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Rendkívüli az érdeklődés a DVSC női kézilabdacsapatának vasárnapi KEK-elődöntőbeli szereplése iránt. Rohamosan fogynak a jegyek, a klub Vágóhíd utcai pénztárában és a Debrecen Áruházban, hiszen nem mindennapi csata várható a Loki és a norvég Byasen Trondheim között vasárnap délben.

A DVSC edzői az északi ellenfélről három videofelvétellel is rendelkeznek, melyből megállapították, hogy a Trondheim a tipikus északi kézilabdát játssza. A védekezési variációk széles skáláját alkalmazza és rendkívül erős, jól felkészült a belső hármasa. Közülük is kiemelkedik a Svédországból csillagászati összegért megvásárolt Mija Harmasson-Hörgdahl, aki az átlövő poszton világklasszis. Tudására jellemző, hogy az 1989-es dániai B világbajnokságon a torna játékosának választották.

A norvégok az előző fordulóban a francia Metz együttesét úgy verték ki, hogy előbb ötgólos vereséget szenvedtek Trondheimben, majd ugyanilyen különbséggel győztek Metzben és az idegenben lőtt több góllal jutottak tovább.

- A norvégok metzi visszavágóra való felkészítése edzői szempontból mestermunka volt - áradozott a videofelvételből okulva Komáromi Ákos, majd így folytatta: - A norvég lányok sem magukat, sem az ellenfelet nem kímélve fanatikusan és kiválóan küzdenek. Fizikailag jó képességűek, magasak, robbanékonyak. Nekünk csak akkor lehetnek Debrecenben győzelmi esélyeink velük szemben, ha a DVSC magasan felülmúlja azt a védekezését, amit mutatott például legutóbb a Hargita ellen. Ha az együttes nem képes nagyot javulni a legutóbbi bajnoki mérkőzésekhez képest, akkor nem számíthat "babérokra". Én bízom benne, hogy - akárcsak a Podravka ellen - a lányok ismét felülmúlják önmagukat a közönség megszokott fanatikus, de sportszerű támogatásától kísérve.

Vasárnapig jegyek elővételben is vásárolhatók a megadott helyszíneken, majd a városi sportcsarnokban is válthatók. A Hódos Imre-sportcsarnok vasárnap délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit, negyed 11-től az Irinyi-szakközépiskola leánycsapata a Hunyadi általános iskola diákjaival mérkőzik. A műsorban szerepel még az Olasz Focisuli és egy norvég, keresztény fiatalokból álló énekegyüttes bemutatója is.

A Byasen Trondheim együttesének érkezését ma estére várják Debrecenbe. A norvégok szombaton már edzést tartanak a vasárnapi összecsapás helyszínén.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...