KEK 1989/1990Radnicski Beograd-DVSC 29-21

Ma utazik a DVSC Belgrádba

Komáromi szerződése lejár

1990. január 12. - Hajdú-bihari Napló (Hajdú Károly)

A DVSC kézilabdázó női csütörtökön reggel 8 órakor már edzőruhába bújtak, de először nem a pályára mentek, hanem a videoszobába. A vasárnapi KEK-ellenfelük - a Radnicski Beograd - egy másik belgrádi csapat elleni bajnoki mérkőzését elemezték. A szellemi felkészülés hosszúra nyúlt és csak tíz órakor nyílt ki a szoba ajtaja. Ekkor a lányok ismét irányt változtattak és nem a sportcsarnokba, hanem az öltözőbe mentek. Komáromi edző úgy döntött, hogy pihenjen a csapat és csak délután fél öttől hatig edzettek, a vasárnapi mérkőzéssel azonos időben.

Mikor leültünk az edzővel beszélgetni a vasárnapi mérkőzés előzményeiről, a kicsit elgyötört arcú Komáromi Ákos egy bejelentéssel kezdte.

- Június 30-án lejár a szerződésem a DVSC-nél és a szakosztály-vezetőséggel közösen úgy állapodtunk meg, hogy nem hosszabítjuk meg. Arról is szó volt, hogy az egyesület vezetői a sajtón keresztül nyilvánosságra hozzák a döntést, de tudomásom szerint eddig még nem tették meg, ám én fontosnak tartom elmondani.

Egyrészről meglepő, hogy a fontos kupatalálkozó előtt született meg ez a döntés, ám másrészt emberségesnek is mondható, mivel így az edzőnek és a szakosztálynak is van módja és ideje új állást, illetve új szakembert keresni. Komáromi Ákos a döntéséről csak annyit mondott, hogy nyolc és fél évet húzott le a csapat kispadján. A június 30-a utáni tevékenységéről még nincs elképzelése. Felvetődik a kérdés, vajon milyen ambícióval dolgozik a válás kimondása után a szakember?

- Nem befolyásol a munkámban, hogy a DVSC-nél már csak néhány hónapig leszek, hiszen a saját érdekem is azt diktálja, hogy minél jobb eredményeket érjek el a csapatommal közösen, hiszen az mindenki tekintélyét, így az enyémet is növeli.

Ezt követően Komáromi Ákos rátért a csapat eredményességét befolyásoló egyéb gondokra. Két válogatott kézilabdázónő. Szántó Anna és Dörnerné Csapó Erika lába, illetve keze pihent gipszben. Az előbbi a csütörtöki videózáson még "fehér csizmában" jelent meg, de délutánra már eltűnt a nehéz lábbeli. Kraszits István főorvos, a sportolók jótevője a következő véleményt adta:

- A gipsz levétele után Anna lába teljesen panaszmentes volt, de a biztonság kedvéért kapott még egy injekciót. Edzésen részt vehet és ha nem jelentkezik semmiféle panasz, akkor vasárnap délután pályára léphet.

Dörnerné Csapó Erikának a kezén volt gipsz, neki az egyik ujjperce tört el. Orvosi vélemény szerint még legalább egy hétig rajta kellett volna tartani a kötést, de a kézilabdázónő saját felelősségére leszedte és megpróbál játszani.

Komáromi Ákos széttárta a karját, majd tényszerűen közölte, hogy az utóbbi mérkőzéseken egyszer sem tudta a legjobb összeállítású csapatát pályára küldeni, mivel mindig sérült volt valaki. Ráadásul a DVSC október 18-án játszotta utolsó bajnoki mérkőzését, míg a jugoszlávoknál folyamatos a bajnoki vetélkedő. A Magyar Kézilabda Szövetség az európai bajnoki rendszerekhez igazodva áttért az őszi-tavaszi lebonyolítási formára, de a korábban kifogásolt hosszú téli szünet még mindig létezik, pedig ennek eltüntetése volt az első számú indoka a korábbi határozatoknak.

Ha az előbb említett egyik kézilabdázónő sem léphet pályára, akkor Bojtor és Mercsné játszik a balszárnyon.

- Legjobb összeállításunkban, ha a kétszer harminc perc alatt végig jól összpontosítva játszanak kézilabdázóim, akkor döntetlen körüli eredményt várok idegenben. Tartalékosan a minimális vereségre kell koncentrálnunk, hogy maradjon esélyünk a debreceni visszavágóra.

Szóba került az is, hogy mivel lephetné meg a DVSC ellenfelét. Az edző szerint, ha a két szélső kijátszaná a formáját és legalább az egyik átlövő, valamint a kapus jó teljesítményt nyújtana, akkor meglephetnék a jugoszlávokat. A Radnicski ellen a szokásosnál keményebben kell védekezni, mert ők ezt a stílust játsszák.

A belgrádiak nem tudták megfigyelni a debreceniek játékát mérkőzésen, de a DVSC kézilabda-szakosztályának vezetősége nagyon gálánsán a DVSC-Pécs találkozó videokazettáját az ellenfél rendelkezésére bocsájtotta.

A belgrádi találkozót, amely vasárnap délután háromnegyed ötkor kezdődik, két szovjet játékvezető irányítja. A DVSC ma, pénteken fél 11-kor tartja utolsó hazai edzését, majd délben indulnak el, és szombaton a mérkőzés helyszínén fejezik be az utolsó simításokat.


Hajdú Károly

Forrás: Hajdú-bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...

március 20., 19:29

Csak az elején volt miért izgulni

A rossz kezdés után összekapta magát a DVSC SCHAEFFLER és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Dunaújvárosban. Tovább...

március 19., 16:00

Két BL-csata között fontos bajnoki Dunaújvárosban!

A vasárnapi Vipers elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, a szombati norvégiai visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász KA vendége lesz szerdán a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...