Madai Petra

Madai Petra élhet a lehetőséggel

A szakemberek szerint jó esély van arra, hogy rövid időn belül Szűcs Gabriella mellett egy újabb DVSC-s játékos kopogtasson a magyar női kézilabda-válogatott ajtaján. A trénerek Madai Petrának szép jövőt jósolnak.

2005. február 15., 15:13 (www.haon.hu)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Dinamikus és gyors

Akkor érezzük valakinek, vagy valaminek az igazi hiányát, ha már nincs. Mindenki ismeri ezt a bölcsességet, s valamennyien el is ismerjük ezt a tételt. A közelmúltban közúti balesetben elhunyt Kulcsár Anita is óriási űrt hagyott maga után, hiszen a Dunaferr kiválósága igazi világklasszis volt, s nem csak a klubcsapatában, hanem a nemzeti gárdában is.

Nagy probléma

Kulcsár pótlása óriási problémát okoz a szakvezetőknek, s a nemrégiben kinevezett új szövetségi kapitány, Németh András egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, hogy a DVSC beállója, Madai Petra lehet az egyik olyan játékos, aki rövid időn belül Kulcsár Anita örökébe léphet.

-Én is olvastam Németh András véleményét, s nagyon örülök, hogy így gondolja, bár azzal tisztában kell lenni, bárki kerül is a beálló posztra a válogatottban, nagyon nehéz lesz pótolnia Anitát- nyilatkozta a Naplónak Madai Petra. -Sajnálatos tény, hogy egy ilyen szomorú dolognak kellett bekövetkeznie, ahhoz, hogy egyáltalán számításba vegyenek, de ha már így alakult, élni akarok a lehetőséggel. Nagyon kíváncsi vagyok, mire lehetek képes azon a szinten, de nem vagyok egy ijedős fajta, szeretem a kihívásokat, így plusz motivációt jelent, hogy egyáltalán szóba került a nevem a nemzeti csapatnál.

Még több energia

Vitathatatlan, hogy a Loki 22 éves játékosánál plusz energiát szabadított fel, hogy hírbe hozták a válogatottal, hiszen fordulóról fordulóra nagyon jól játszik. -Nincs okom a panaszra, nemcsak a csapatnak, nekem is elég jól megy a játék- értékelte eddigi produkcióját Madai, aki a korosztályos válogatottakban már pályára lépett, de a felnőttek mezőnyében még nem. -Végre olyan teljesítményt nyújtok, amivel elégedett lehetek, s ez a bizonyos Németh-nyilatkozat nagy lökést adott, mert új, ráadásul kézzelfogható közelségben lévő célért küzdhetek.

Mesterszemmel

A Loki szakvezetője, Laurencz László szerint a jelenlegi helyzetben Madai odakerülhet a válogatott keretbe. -Petra egy gyors, dinamikus, harcos játékos, csak rajta múlik, hogy tud-e élni az esetleges lehetőséggel, s érez-e magában annyi ambíciót, hogy erre az útra terelje az életét- vélekedett a korábbi szövetségi kapitány.

-Ahhoz, hogy válogatott legyen, javulnia kell az edzésmunkájának, mert nem megengedhető, hogy egy-egy tréning alkalmával 70-80 százalékos erőbedobással gyakoroljon, muszáj mindig 100-110 százalékot nyújtania. De az hozzátartozik az igazsághoz, hogy az utóbbi időkben már felfedezhető javulás a hozzáállásában. Madaival itt a DVSC-ben inkább csak a támadásoknál számítok, s az, hogy nem szokott védekezni, az nem igazán számít előnynek a válogatottnál, hiszen általában mindig olyan játékosokat keresnek, akik mind a két szituációban bevethetők. De ettől függetlenül bízom benne, ha Petrának lehetősége lesz bekerülnie a válogatottba, akkor megragadja az alkalmat!


www.haon.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...