NBI 2004/2005Pikker-PTE-PEAC-DVSC-Valdor 29-37

Magabiztos siker Pécsen

Női bajnokság, 14.forduló: Pécs-DVSC 29-37 (11-23)

2004. december 29., 16:56 (DZ/BR)

, 200 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

PÉCS: Takaró - Gráner 3, Borbély 6, Savanyú 1, Lutz 2, CSÍKOS 11 (6), Klász 4. Csere: Lengyel (kapus), Stréb 1, Székely, Horváth Sz., Miklós, Somlai 1. Edző: Danyi Gábor.

DVSC: VOROZSCOVA - KEREKI 4, Borók 1, Latakaité 1, Madai 1, ORBÁN 4, ARITON 16 (5). Csere: Kolsofszki (kapus), Rácz 2, Szűcs 5 (2), Sütő M., Nyilas, Csáki 1, Soós 2. Edző: Laurencz László.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 7/7.

Az eredmény alakulása: 3. p.: 2-2. 5. p.: 2-5. 15. p.: 6-13. 35. p.: 12-26. 47. p.: 20-30. 55. p.: 26-32.

Mindkét együttes számára fontos összecsapást vívtak a csapatok a Mecsekalján, a hazaiaknak a bentmaradás kiharcolása miatt kellettek volna a pontok, míg a vendég debreceniek győzelmükkel alaposan elléptek volna a mögöttük tanyázó riválistól. A két feltételes módú óhaj közül végül a cívisvárosiaké teljesült, ráadásul Laurencz László tanítványai a vártnál sokkal magabiztosabban zsebelték be a két bajnoki pontot. A piros-fehéreket elkísérte a Dunántúlra a nemrég megválasztott új cégvezető, Oláh Sándor is, akinek a debütálása így szintén sikeresnek mondható.

A találkozó elején szinte csak percekig tudta magát tartani a kiesés elől menekülő hazai gárda, ám mivel a debreceniek remek védekezésük mellett a támadásokat is eredményesen fejezték be, csakhamar tetemesre hizlalták előnyüket (15. perc: 6-13). Aritont nem tudták tartani a pécsiek - a hosszú hetek óta jó formában szereplő román balszélső a szünetig már 12 gólt termelt -, akiknél Csíkoson kívül nem nagyon akadt elfogadható teljesítmény. Egyre csak nőtt a vendégek előnye, s gyakorlatilag elmondható, ebben a szakaszban nem volt egy súlycsoportban a két alakulat.

A szünet után a biztos vezetés tudatában valamelyest tompult a vendégek koncentrációja, ennek betudhatóan visszaesett a védekezésük, ezt kihasználva pedig mínusz tizennégy gólról nyolcra zárkóztak fel a hazaiak. Bár Laurencz mester bosszankodott is emiatt, igazából a hajdúságiak győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A mérkőzés vége felé már mindenki játéklehetőséghez jutott a piros-fehérek közül.

Nyilasék győzelme azt jelenti, hogy a gárda remek főpróbát tartott a jövő héten szerdán esedékes hazai összecsapásra, amelyen a listavezető Dunaferrt fogadják a lányok a Hódosban.

Danyi Gábor: - A második félidőben már felvettük az NB I-es ritmust, ám ez is kevés volt a minden szempontból jobb debreceniek ellen. Sajnos kevesen vagyunk, így amikor cserélnem kellett, az meglátszott a teljesítményünkön is. Gratulálok a vendégeknek, teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

Laurencz László: - Minden idegenbeli győzelemnek komoly jelentősége van, különösen annak tükrében, hogy a csapat az előző évadban nem igazán muzsikált Debrecentől távol. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk a játék mindkét elemében, ám a fordulás után komoly hibák adódtak védekezésben. Ezzel együtt, természetesen örülök a sikernek.

Forrás: www.haon.hu

Megkérdeztük Sütő Mariannt, hogyan látta a magabiztos debreceni sikert hozó összecsapást.

-Nagyon jól kezdtünk a meccsen. Amit megbeszéltünk, azt teljesítettük. Később kicsit leeresztettünk, azt hittük, már megvan a győzelem. Utána rákapcsoltunk, mert az volt az ígéret, hogy legalább tízgólos siker esetén nem lesz pénteken edzésünk. Ezt végül nem sikerült elérni, de nem is baj. Jobbak voltunk, mint a hazaiak. Fizikálisan és taktikailag is fölülmúltuk a pécsieket. Arina nagyon jól játszott ezen az estén, szinte sziporkázott. Mindenki kapott lehetőséget a találkozón. Jó érzés volt ez a két pontot biztosan bezsebelni.


DZ/BR

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...