NBI 2007/2008Dunaferr NK-DVSC-Aquaticum 32-31

Majdnem összejött...

Női kézilabda NB I, 4.forduló:

2007. szeptember 14., 19:28 (DZL)

Dunaferr NK-DVSC-Aquaticum 32-31 (13-12)

Dunaújváros, 1000 néző, vezette: Herczeg, Südi.

Dunaferr: Knezovic - Lovász 2, Pigniczki 1, FERLING 5, Borbás 3, MÖRTEL 15 (8), VINCZE 3. Csere: Ungureanu, Hoffmann (kapusok), Laluska, Gáspár, SOPRONYI 3, Balogh, Berta. Edző: Imre Vilmos.

DVSC-Aquaticum: Triffa - Micic 3, Latakaité 3, NIKOLIC 5, SZŰCS G. 6, ORBÁN 5 (1), Nagy I. Csere: Vorozscova (kapus), Stuparicová 4, Benyáts 4 (3), Szabó V. 1. Edző: Varga József.

Az eredmény alakulása: 6. p.: 2-4, 15. p.: 6-4, 22. p.: 7-8, 37. p.: 18-15, 44. p.: 22-22, 50. p.: 28-25.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 8/8, ill. 6/4.

Fotó:www.nso.hu

A mérkőzés nyitánya a vendégeké volt, aki az elején kétgólos előnyre is szert tettek, de a felvonás közepére már ugyanekkora hátrányba kerültek, miután a hazaiak kivágtak egy 4-0-s periódust.

Nem tört meg ettől a rutinos játékosok sorát felvonultató Debrecen, amelynek ismét sikerült visszavennie a vezetést.

Az első játékrész hajrája azonban a hazaiaké volt, akik így egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A második felvonás elején három góllal is elhúztak az újvárosiak, de a vendégek nagy küzdelemben egyenlíteni tudtak.

A hajrához érve a Debrecen megint elengedte hárommal a hazaiakat, de a végére már nem jött össze a hajdúságiaknak az ismételt egyenlítést, győzött a Dunaferr.

A mérkőzést nem kis részben Mörtel Renáta higgadtsága döntötte el, aki mind a nyolc, csapata számára megítélt büntetőt értékesíteni tudta.

Ellenben a vendégekkel, akik kétszer is hetest hibáztak: ha csak azokat értékesítik, akkor győztesen távoznak és nem vesztik el veretlenségüket.

Az újvárosiak előbb idegenben a Békéscsabát, majd hazai pályán a Cornexit verték egy-egy góllal a bajnokságban, hogy a harmadik fordulóban Győrben kapjanak ki öt találattal.

Negyedik összecsapásukon most a harmadik sikerüket aratták, amelyen ismételten csak egy gól döntött a javukra.

A Debrecen a Hódmezővásárhelyet és a Vácot hazai pályán, míg a Kiskunhalast idegenben verte, most viszont a hajdúságiak elszenvedték első vereségüket. A vendégcsapatban kezdőként lépett pályára a Dunaferr volt válogatott szélsője, Nagy Ivett, aki nem szerzett gólt volt csapata ellen. A Lokinak majdnem összejött a bravúr.

www.nso.hu


DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...