EHF 1999/2000DVSC-Valdor-Ferrobus Mislata 19-33

Már az első félidőben eldőlt minden

Padlóra került a DVSC-Valdor női kézilabdacsapata az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A spanyol Mislata Valencia 14 góllal nyert Debrecenben.

2000. március 20. - Hajdú-Bihari Napló (Kozák Zoltán)

Fotó: Horváth Katalin

Borók és Nyilas sokszor nem tudott mit kezdeni a spanyol védőfallal

Női EHF-kupa negyeddöntő, első mérkőzés:

DVSC-Valdor - El Ferrobus Mislata 19-33 (6-17)

Csupán formalitás maradt a női kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének spanyolországi visszavágója, a valenciai gárda ugyanis már a cívisvárosban eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Debrecen, Hódos Imre-sportcsarnok, 2500 néző, vezette: Maries, Gardinovacki (jugoszlávok).

DVSC-Valdor: Szamozvanova - Virág 1, Borók 6, Nyilas, Kocsik 7/4, Szűcs 1, Buglyó 1. Csere: Deák (kapus), Jeddi 1, Madai 1, Nagy, Rácz 1. Edző: Bíró Imre.

El Ferrobos Mislata Valencia: BOGDANOVA - Arroyo, Ejsmont 3, URBANKE 8/2, Montes, B. SANCHEZ 8, ARAGÓN 6. Csere: CIOBOTARU 8/2. Edző: Gregorio Garcia.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 7/4, illetve 4/4.

Az eredmény alakulása: 1. perc: 1-0. 8. p.: 1-6. 15. p.: 4-8. 17. p.: 4-11. 20. p.: 6-12. 36. p.: 6-20. 39. p.: 9-20. 50. p.: 11-28. 58. p.: 16-33.

Borók révén a Loki szerezte meg az első gólt, s ekkor még senki sem sejtette, hogy a meccs folyamán a debreceni csapat ekkor vezetett először és utoljára.

A spanyolok ugyanis pillanatok alatt magukhoz ragadták az irányítást, s 6-1-re elhúztak. A sok hibával és ijedten játszó piros-fehéreken még az időkérés sem segített.

A vendégek Urbanke vezérletével gyakorlatilag akkor és onnan lőttek gólt, amikor és ahonnan akartak. Szamozvanova, majd a helyére beállt Deák szinte egyetlen lövést sem tudott hárítani, igaz, társaik többnyire kiszolgáltatott helyzetbe hozták őket. Bíró Imre hiába cserélgetett, hiába hozta le szinte a teljes kezdőcsapatát, nem sikerült megtalálni a spanyol gárda játékának az ellenszerét, s sajnos már az első félidőben eldőlt a továbbjutás kérdése.

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe, jellemző, hogy a Loki Kocsik révén a csak a 37. percben szerezte meg a hetedik gólját - a hatodikat is a debreceni irányító szerezte, a huszadik(!) minutumban. A spanyolok óriási előnyük birtokában sem engedtek ki, s meg sem álltak 11-28-ig. A DVSC-Valdor csak a hajrában tudott valamennyit faragni a hátrányából, Rácz, Kocsik és Madai egymás után elért találatai sem segítettek azonban elkerülni a kiütéses vereséget. A klasszisokkal felálló Mislata tizennégy gólos különbséggel is megérdemelten nyert, s teljesítményét a közönség rendkívül sportszerűen, vastapssal díjazta.

A gyakorlatilag tét nélküli visszavágót szombaton este fél héttől játsszák Valenciában.

A bírónőkön nem múlott

Nem mindennap esik meg, hogy egy nemzetközi kupameccsen két hölgy dirigáljon. Szombaton a jugoszláv Branka Maries és Zorica Gardinovacki fújta a sípot a Loki-Valencia meccsen, s a hazai szurkolók egyetlen rossz szót sem szólhattak a két szimpatikus bírónő teljesítményére. A két magyarul is jól beszélő sport ennek ellenére a szurkolói bekiabálások első számú céltáblájává vált.

Szerencsére a hölgyek ezt nem vették zokon, sőt, amikor a vendégek tizenhét gólos vezetésénél egy ártatlannak tűnő szituációban - azt is mondhatnánk közkívánatra - büntetőt ítéltek a Lokinak, egyikőjük színésznőket megszégyenítő módon hajolt meg a közönség akarata előtt:

- Tessék, itt a hetes - lehetett leolvasni a nézőtér felé széles mosollyal kiforduló bírónő szép arcáról. Sajnos, a DVSC-n még ez a gesztus sem segített...

Mesterszemmel

Bíró Imre: - Túl nagy falatnak bizonyult a pesetamilliókból gazdálkodó valenciai gárda. Tudtam, hogy nagyon nehéz meccs előtt állunk, de titkon azért reménykedtem egy jó, döntetlen körüli eredményben. A rutintalanságunk is közrejátszott abban, hogy ilyen súlyos vereséget szenvedtünk.

Gregorio Garcia: - A továbbjutás kérdése gyakorlatilag eldőlt, ám én úgy érzem, ennél azért lényegesen jobb csapat a Debrecen. Fölényes győzelmünket klasszisaink nagyon jó teljesítményének és Bogdanova kapus fantasztikus védéseinek köszönhetjük. Megérdemelt sikert arattunk.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...