EHF 1994/1995Silcotub Zalau-DVSC-Symphonia 19-14

Már itthon eldőlt a továbbjutás kérdése

Megérdemel­ten jutott tovább a Debrecen az EHF-kupában a legjobb négy csa­pat közé.

1995. január 30. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Fotó: F. Szilágyi Imre

Csapó Erika (balról) volt a visszavágó legeredményesebb játékosa

Női EHF-kupa negyeddöntő visszavágó:

Silcotub Zalau - DVSC-Symphonia 19-14 (10-7)

Zilah, 1500 néző, vezette: Levi, Grosmann (izraeliek).

Zalau: VERES - Gá­bor, Fiastru 2, Turcas 3/2, Sagmar 3, APOSTOL 5, Melinte 3. Csere: Pop (kapus), Macut 2/1, Motogna 1/1, Crisan, Goarna. Edző: Georghe Tadici.

DVSC-Symphonia: SZAMOZVANOVA - Horváth I. 2, JEDDI 5/1, Virincsik, Zupkó, CSAPÓ 6, László. Csere: Szopóczy (kapus), KATKÓ 1, Halcsik. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítás: 4, illetve 18 perc (Vi­rincsik kizárva).

Hétméteres: 7/4, illetve 1/1.

(A valaha gyönyörű, de mára a szegénység miatt kopárrá válto­zott erdélyi tájakon vezetett utunk Zilah felé, ahol óriási hangpárbaj fogadta a EHF-kupa negyeddön­tő visszavágójára érkező csapato­kat. Tízgólos előnnyel érkezett a DVSC-Symphonia, amelyet "itt­hon vagytok" kiáltással fogadott a Debrecenből érkezett több, mint száz néző.)

Jeddi kapufával indított, majd Melinte harcolt ki egy hétméterest, amit Turcas értékesített (0-1). Gá­bort kiállították, de az első öt ma­gyar lehetőség még így is kima­radt. Turcas a második hétméte­rest mellé dobta, Jeddi egyenlíthetett a hetedik percben, majd egy perc múlva Sagmar találatára Csa­pó válaszolt (2-2).

Ettől kezdve a 42. percig végig vezetett a zilahi csapat, amely ez idő alatt háromszor is kettős em­berelőnyben játszhatott. Apostol ta­lálata után Mocut bedobta a hét­méterest, eközben a Lokitól a bí­rók elvettek egy gólt és egy táma­dást. A 14. percben Csapó lerán­totta Sagmart, a román edző bero­hant a pályára, ezért a játékveze­tők piros lapot mutattak fel neki, el kellett hagynia a kispadot. A 20. percben Melinte találatával már 7-3-ra vezetett a Zilah, vagyis húsz perc alatt a Loki mindössze három gólt ért el!

Hosszú vitát követően Virincsiknek a harmadik kiállítása után a 27. percben immár végleg el kel­lett hagynia a pályát, az embere­lőnyt Apostol használta ki, az irá­nyító negyedik gólját lőtte (10-5). Katkó emberhátrányban szépített, majd Horváth Ildikó is betalált, Szamozvanova pedig az első féli­dő végén kétszer is hárított.

Szünet után lehetőséget kaptak a román cserejátékosok is. Csapó és Jeddi egyaránt sikeresen céloz­ta meg a jobb alsó sarkot, majd Motogna hétméteresét Szamozva­nova lábbal védte. Az első - és utolsó - magyar hétméterest Jed­di értékesítette, majd a szép szá­mú magyar szurkolósereg buzdí­tása közben a 40. percben kiegyen­lített (11-11). Sőt, Horváth két perc múlva vezetést is szerzett (11-12), s a debreceni nézők kikiáltották a Lokit kupagyőztesnek.

Két perc múlva a házigazdák 11-11-re állították az eredményjel­zőt, de nagy vita után végül a va­lós eredményre állították vissza. Az izraeli bírók rendreutasftották a magyar kispadot, majd elkezd­ték "büntetni" a magyar csapatot. Apostol egyenlítését követően a meccs hátralévő részében végig a román csapat vezetett. A klarinét­tal kísért hazai B-közép által vezé­nyelve Sagmarék elhúztak az 54. perctől kezdve (15-13). A lefújás előtt Katkót kellett ápolni, majd a magyar védelem Melintét és Fiastrut egyedül felejtette. A végered­ményt utóbbi állította be, de a lel­kes debreceni B-közép ekkor már "Szép volt, lányok!", s "Kupa­győztes, kupagyőztes!" rigmusok­kal köszöntötte kedvenceit.

Végeredményben a Zilahnak az egész visszavágó folyamán nem volt esélye a tízgólos különbség le­dolgozására, s a továbbjutás kér­dése lényegében már Debrecen­ben, a 24-14-es magyar győzelem­mel eldőlt. Elsősorban a védeke­zésben magas szintű teljesítményt nyújtva, s a szünet utáni első 15 percben jó játékot mutatva, 38-33-as gólkülönbséggel megérdemel­ten jutott tovább a Debrecen az EHF-kupában a legjobb négy csa­pat közé.

Köstner Vilmos: - Nagyon örü­lök a továbbjutásnak, de a boldog­ságom akkor lett volna teljes, ha idegenben is legyőzzük a Zilahot. Úgy érzem, hogy a második félidő első 15 percében nyújtott teljesít­ményünk alapján ezt el is érhettük volna. Az utolsó negyedórában a biztos továbbjutás tudatában azon­ban kiengedtünk, amit egy profi csapat nem tehet meg. Játékosaim küzdőszellemével azonban mara­déktalanul elégedett voltam.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...

március 20., 19:29

Csak az elején volt miért izgulni

A rossz kezdés után összekapta magát a DVSC SCHAEFFLER és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Dunaújvárosban. Tovább...

március 19., 16:00

Két BL-csata között fontos bajnoki Dunaújvárosban!

A vasárnapi Vipers elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, a szombati norvégiai visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász KA vendége lesz szerdán a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...