MK 2008/2009DVSC-Aquaticum-Békéscsaba 29-20

Másodszor is befaltuk a csabait

Magabiztos győzelemmel jutott a nyolc közé a Loki a Magyar Kupában.

2009. január 5., 19:28 (DZ)

MK-nyolcaddöntő:

DVSC-Aquaticum-Békéscsaba 29-20 (12-7)

Debrecen, 900 néző.

Vezette: Hargitai, Markó.

DVSC-Aquaticum: Pastrovics (17 védés/16 gól) - Csáki 4, Bognár 9/6, Uhraková, Sinkarenko 2, Crap 1, Stuparicová 2. Cserék: Szabó 2, Hornyák 7/1, Szrnka 1, Kazai 1, Kiss (kapus, 2/4).

Békéscsaba: Tóthová - Baross, Cifra, Szekeres 4/2, Rácz 2/1, Leposava 1, Kelemen 2. Cserék: Kocsis, Veress (kapus), Tóth 8, Szögi, Ancsin 3, Futaki (kapus).

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 9/7, ill. 6/3.

Továbbjutott: a DVSC-Aquaticum.

Az eredmény alakulása: 6.p.: 3-2, 13.p.: 4-5, 17.p.: 8-5, 26.p.: 9-6, 41.p.: 18-10, 46.p.: 19-13, 52.p.: 24-16.

Ismét tudta vállalni a játékot Lulu Uhraková, a Loki csapatkapitánya, aki az utóbbi időben sokáig szenvedett hátsérüléssel. Kihagyta azonban az összecsapást Soós Viktória. Az átlövő még nem teljesen fitt, ezért a szakvezetés inkább pihentette őt.

Szoros első negyedórát láthatott a Hódos közönsége. Sok gól ugyan nem volt, ám mégis nagy küzdelmet vívott a két együttes. Bakó Botond időkérése után elkezdte azt a fegyvert alkalmazni a Loki, amely valójában a vendégeknek az igazi erőssége. A piros-fehérek olyan jól és pontosan védekeztek, hogy Rácz Emese, valamint társai nem találták az ellenszert. Tizenhat percen át nem tudták bevenni az amúgy remekül védő Pasi hálóját. A válogatott hálóőrnek sokszor nem volt nehéz dolga, mert a védőfal megbabonázta a lilákat. A játékvezetői kettős néhány ítélete felbosszantotta a hazai híveket, akik nem lehettek elégedetlenek a félidőben (12-7).

A második játékrészben a nyolcadik percben érkezett meg a csabai drukkerek nagyobbik része, s azonnal jobb lett a hangulat a csarnokban. Mivel ebben a félidőben is kellett majd' kilenc minutum a vendégeknek egy gólhoz, így el is dőlt lényegében a továbbjutás (42.p.: 19-10). Bár jött egy hazai hullámvölgy, ám ettől még forgott veszélyben a Loki továbbjutása. Az utolsó percekben helyre állt a rend és klienccel győzött a Bakó-alakulat. Kiemelendő még, hogy a csabai beállós (Tóth Katalin) szórta a gólokat a szünet után. Nyolcig meg sem állt.

A Loki továbbjutása megérdemelt. Volt több jó egyéni teljesítmény (Bognár, Pastrovics, Hornyák), de a legfontosabb, hogy a csapat simán verte a mezőny egyik legkiválóbban védekező gárdáját és két szakaszban (16, valamint 8 percen át) a védekezés magasiskoláját mutatta be a lilák ellen. Azzal vertük meg őket, amiben ők az igazán kiválóak. Szép volt, csajok! Csak így tovább! A bajnoki után a kupában is befaltuk a csabait.


DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...