KEK 2007/2008DVSC-Aquaticum-Rulmentul Brasov 30-30

Még létezik a Loki-szív!

Megmutatta a csapat, hogy nem lehet leírni. Döntetlen született az első mérkőzésen.

2008. február 10., 19:36 (DZ)

KEK-nyolcaddöntő, 1.mérkőzés: DVSC-Aquaticum-Rulmentul Urban Brasov 30-30 (14-16)

Debrecen, 2000 néző. Vezette: Nikolovski, Kolevski (macedónok).

DVSC-Aquaticum: Triffa - Micic 2, Latakaité 2, Szabó 4, Szűcs 7, Sütő, Stuparicová 4. Cserék: Benyáts 8/3, Hornyák, Nagy 1, Csáki 2, Kiss (kapus).

Brasov: Spirova - Woo 4, Vizitiu 7, Barcan 2, Neagu 6/1, Gogirla 7, Niculea 1. Cserék: Sorodoc 2, Damian, Munteanu (kapus), Alexandrescu 1, De Sousa.

A mérkőzés alakulása: 7.p.: 2-6, 15.p.: 6-10, 20.p.: 9-11, 25.p.: 12-15, 38.p.: 20-20, 43.p.: 20-24, 49.p.: 23-26, 59.p.: 30-29.

Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

Kiállítások: 12, ill. 6 p.

A megszokott fantasztikus hangulat várta a bemutatáskor a pályára lépő játékosokat. Brassóból is érkezett vagy 100 drukker, így ment a hangpárbaj ide-oda.

Rögtön megához ragadta az irányítást a román együttes. Gogirláék modern kézilabdátt játszottak: keményen és gyorsan tették dolgukat a kissé megilletődött lokisták ellen (2-6). A debreceni alakulatban Stuparicová és Triffa tartotta a lelket az első félidő nagyobbik részében. Skaliczki László és Varga József több variációt is kipróbált (pl. Ivett irányított!), de igazán semmi sem működött hibátlanul. Neagu és társai végig a hazaiak előtt voltak.

A második játékrészben aztán egy sokkal agilisabb Lokit láthattunk. Bár Dada lecserélése indokolatlan volt, a többi húzás bejött. A lányok égtek a bizonyítási vágytól. Az időközben érkező Kiss Éva számos szép védéssel ragadtatta tapsra a közönséget, Gabi bombái remekül ültek, Benya szintén ellenállhatatlanul kézilabdázott, de a többiek is kiválóan küzdöttek. Sajnos mindez kevés volt a játékvezetők támogatását is élvező románok ellen. A Loki kispadja és a piros-fehér érzelmű drukkerek több alkalommal tomboltak az érthetetlen ítéletek után. A macedón sporik ritka rossz napot fogtak ki. Vagy....? De inkább ezt hagyjuk!

A kifogástalanul szurkoló debreceni nézők egy emberként ugrottak talpra, amikor Ivett góljával először vezetett a DVSC-Aquaticum (30-29) együttese. A barssóiak ekkor újra megkapták a szokásos segítséget és emberelőnyben egyenlítettek.

Hatalmas küzdelem folyt a pályán hatvan percen keresztül. A Loki újra bebizonyította, hogy nem lehet őt leírni és a nemzetközi mérkőzésekre mindig felturbózza magát a csapat. Mindig akadt egy-két ember, aki a hátán cipelte a többieket. Ez a döntetlen majdnem egy győzelemmel ér fel. A Loki-szív továbbra is él a lányokban, akik nagy dicséretet érdemelnek a hősies küzdelemért. A visszavágón a pokol vár ránk, de mi nem áldozati báránynak megyünk Brassóba. Nem adjuk fel, ezt ígérhetjük a lányok nevében!


DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...