NBI 2009/2010DVSC-Korvex -Békéscsabai ENK SE   28-21

Micsoda este volt!

Remek védekezés, pazar kapusteljesítmény, látványos támadójáték, azaz igazi csapatmunka. Ez volt a Békéscsaba elleni rangadó megnyerésének titka.

2010. január 22., 20:26 (BA)

Ahogy az várható volt, újra megtelt a Hódos Imre Sportcsarnok a Loki-Csaba rangadóra, csak a vendégszurkolóknak fenntartott hely árválkodott üresen. A csabai hívek – ahogy azt már az utóbbi években megszokhattuk – késve érkeztek, csak a szünetre futottak be. A hangulatról azonban gondoskodott a debreceni B-közép, a biztatásra nem panaszkodhattak a lányok.

Sok hibával, megilletődötten kezdtünk, nem bírtunk a vendégek kőkemény védekezésével, Kelemen Éva pedig zsinórban lőtte az indításgólokat. Aztán eszmélt a csapat, s a 15. percben a vezetést is átvettük Mörtel Reni hetesgóljával (6-5). Újra a Csaba percei következtek, de ekkor már látszott, hogy mentálisan is egyre erősebbek a Loki játékosai. Főként a kispadról Bogdanovic Annaária volt ellenállhatatlan, de fontos gólokat lőtt Ivana Lovric is.

Lélektanilag nem volt rossz, hogy a szünetben nálunk volt az előny, a folytatásban pedig úgy tűnt, gyorsan eldönthetjük a két pont sorsát. Ám hiába léptünk meg hárommal, a vendégek visszakapaszkodtak, így a hajráig szoros volt a csata. Mörci térde megsérült, de az ő kiesése sem zavarta meg a lányokat, Hornyák Dóri is bátran és eredményesen tüzelt, míg az utolsó húsz percre érkező Juhász Gabi eksztázisban kézilabdázott. Szabó Vali volt a védelem vezére, a kapuban pedig Triffa Ági halmozta a bravúrokat.

Így a hajrában már azt figyeltük, összejön a csabai négygólos vereségnél nagyobb különbségű siker, amelynek az alapszakasz végén, egyenlő pontszámnál lehet jelentősége.

Összejött…

De még hogy! A végjáték precíz védekezésének és Tréfi „rolólehúzásának” köszönhetően nyolc percig nem lőttek gólt a vendégek, mi pedig ezalatt négyszer is betaláltunk. Gabi a szélről, majd átlövésből, Csáki Viki a legfontosabb pillanatban, míg Dodó a jobb felső sarkot pókhálózta ki. S a java még hátravolt. Gabi briliáns passzából Anna szerzett hibátlan „kínai” gólt, s ekkor már talpon volt az egész lelátó.

Legyőztük közvetlen riválisunkat, ráadásul látványos, jó játékkal.

Csodás este volt!

DVSC-KORVEX-MONDI-BÉKÉSCSABAI ENKSE 28-21 (13-12)

Debrecen, 2000 néző. V: Horváth P., Marton

DVSC: TRIFFA - Csáki 1, Bulath, Bognár B., Szabó V. 1, HORNYÁK D. 3, Kazai 2. Csere: Kiss É. (kapus), MÖRTEL 6 (4), BOGDANOVIC 9, LOVRIC 3, Borbás 1, JUHÁSZ G. 2. Edző: Bakó Botond.

BÉKÉSCSABA: TÓTH ZS. - Bódi 3, Nikolajenko 3 (2), Rácz, CIFRA 3, SZEKERES 3, KELEMEN 5. Csere: Veress (kapus), Takács B. 1,Tóth K. 3, Kocsis Á., Kisfaludy, Gávai, Kovács A. Edző: Mátéfi Eszter

Az eredmény alakulása. 9. p.: 2-5. 15. p.: 6-5. 20. p.: 6-9. 26. p.: 11-11. 33. p.: 15-12. 44. p.: 20-19. 51. p.: 22-20. 59. p.: 26-20

Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG

Bakó Botond: - Védekezésünk fantasztikusan működött, amikor pedig támadásban egy kicsit gondolkodtak játékosaink, gyönyörű megoldásokat produkáltak. Ezeknek együtt köszönhetjük a győzelmünket.

Mátéfi Eszter: - Az első félidő végig szoros volt, a folytatásban azonban sajnos kiengedtünk. A sok gyenge egyéni teljesítmény miatt születetett ez az eredmény.


BA

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...