EL 2022/2023DVSC-Schaeffler-Nyköbing FH 28-27

Micsoda győzelem!

Hatalmas küzdelemben verte meg a DVSC SCHAEFFLER a Nyköbing csapatát az Európa Liga C-csoportjának nyitófordulójában. Anca Giegerich visszatérése parádésra sikerült!

2023. január 7., 23:00 - dvsckezilabda.hu

A régi dicsőséges időket idéző hangulatban kezdődött el a DVSC SCHAEFFLER európai kupamenetelése, s az első percekben a játékra sem lehetett panasz. Az ellenállhatatlanul kezdő Planéta Szimonetta triplájával és Töpfner Alexandra hetesgóljával 4-1-re vezettünk a hatodik percben. Aztán feljavult a dán együttes védekezése, nem találtuk az utat a vendégek kapuja felé, így előbb egyenlített majd a vezetést is átvette a Nyköbing.

Madsen góljával a 22. percben már 10-7-re vezettek a vendégek, pedig közben Szilágyi Zoltán kikérte az első idejét. Egyértelmű volt, hogy meg kell állítani a dánok rohanását, s ehhez mindenképpen gólokat kellett lőni. Vámos Petra első találatával kezdtük meg a felzárkózást, Szimó is újra betalált, Anca Giegerich pedig tízhónapos kényszerpihenő után egy kivédett hetessel tért vissza, így a szünetre egyre csökkent a hátrányunk.

A második félidőben Vámos Petra szerezte az első gólunkat, majd Bordás Réka kopírozta le Planéta Szimonetta első félidei produkcióját, sorozatban háromszor köszönt be, (14-14). Egy újabb debreceni hullámvölgy után ismét ellépett kettővel a Nyköbing (15-17), de Petrus Mirtill lerohanásgólja után újra egyenlő volt (17-17).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, érezni lehetett, hogy aki még egyszer le tudja rázni riválisát, az megszerzi a két pontot. Szinte felrobbant a csarnok, amikor a 49. percben Kácsor Gréta bombájával újra nálunk volt az előny (22-21). Még egyszer egyenlíteni tudtak az északiak (23-23), de a hazai időkérés utáni három percet egy négy nullás rohammal zártuk.

Innen pedig már hiába kapaszkodott a Nyköbing, a kapuban a visszatérő Anca parádézott, a lányok pedig hatalmas csatában egy egységnyit megőriztek előnyükből.

Így győzelemmel kezdte Európa Liga-szereplést a DVSC SCHAEFFLER, tombolt a Hódos közönsége, mint a régi dicsőséges időkben! Ez Debrecen!

DVSC SCHAEFFLER - NYKÖBING FALSTER HANDBOLD (dán) 28-27 (10-11)

Debrecen, 1800 néző. V: Lidacka, Lesiak (lengyelek)

DVSC: GABRIEL - Töpfner 3 (3), PLANÉTA 7, Vámos P. 2, BORDÁS 4, KÁCSOR 7, Vámos M. Csere: GIEGERICH (kapus), Füzi-Tóvizi 1, Hámori K., Szabó N. 2, Jovovics, Petrus 1, M. Costa 1 Edző: Szilágyi Zoltán

NYKÖBING: Petersen - HALILCEVIC 5, Kristiansen, Jörgensen, Madsen 2, VAN DER VLIET 3, Mikkelsen 3. Csere: Greve (kapus), SAJKA 5 (2), SVELE 6 (3), S. A. Nielsen, A. W. Nielsen 2, Flader 1. Edző: Jakob Larsen

Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-0. 8. p.: 5-1. 14. p.: 6-6. 20. p.: 7-9. 27. p.: 8-11. 35.p.: 14-14. 44.p.: 18-19. 51.p.: 23-21. 56.p.: 27-23.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 6/5.

MESTERMÉRLEG

Szilágyi Zoltán: - Egy kiváló csapat ellen vívtunk meg egy nagy csatát. Jól kezdtünk, majd megálltunk támadásban, ezt jól használta ki ellenfelünk. A második félidő aztán egy igazi taktikai csata volt, melyet végül a szív erejével vittünk sikerre egy nagyszerű hangulatú, parázs összecsapáson.

Jakob Larsen: - A vereség ellenére is úgy érzem, jó meccset játszottunk. Nagyon kellemetlen ellenféllel találkoztunk egy fenomenális hangulatú csarnokban, remélem fejlődni, tanulni azért tudtunk még így is.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...