KEK 1991/1992Radnicski Beograd-DVSC 24-19

Miért Szófia és miért nem Szabadka?

Vasárnap a női kézilabda KEK-döntő előtt és közben többször is közölték a nézőkkel, hogy a DVSC-Radnicski Beograd finálé visszavágója Szófia helyett Szabadkán lesz. Aztán a találkozót követően minden megváltozott és maradt az eredeti helyszín, a bolgár főváros.

1992. április 8. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Úgy érzem, hogy a visszavágó helyszíne körül folyó hercehurca a kelleténél is jobban foglalkoztatta heteken át a debreceni vezetőket és a szurkolókat, s amikor nagy nehezen eldőlt, hogy Szófiában játszanak, váratlan volt ez az ide-oda kapkodás, amelyre érdemes még egyszer visszatérni. Erdei Zoltántól, a DVSC ügyvezető elnökhelyettesétől kértünk magyarázatot a címben felvetett kérdésünkre.

- A szerbek a korábbi magatartásukhoz képest végtelenül barátságosan álltak elő és korrekt ajánlatot tettek, hogy Szabadkán legyen a helyszín. Komáromi Ákos vezetőedző is helyeselte szakmailag és az esélyek szempontjából is a magyar határ közeli várost. Önkritikusan meg kell állapítanunk, hogy talán nem gondoltuk át körültekintően a szombati beleegyezésünket.

- Ön a hétfőn megjelent rövid nyilatkozatában a szurkolóknak a mérkőzés közbeni és utáni bizonyos megnyilvánulásaira is utalt. Melyek ezek?

- Szeretném hangsúlyozni - folytatta Erdei -, hogy a szurkolók döntő többségét tisztelem és kedvelem. Ugyanakkor azt nem, aki - s ezt szemtanúk bizonyítják - egy bedobott és ki nem bomlott pénztárgépszalaggal fejen találta a szerbek bolgár válogatottját, Atanaszovát, aki elájult és ápolni kellett. Továbbá azt sem szeretem, aki ököllel ittasan rátámadt a levonuló Radnicski játékosokra és úgy kellett lefogni, majd elvezettetni a társaival. Ezenkívül egyértelmű volt, hogy egyesek hangulatkeltésből a sportcsarnok büféjénél provokálták a szerbeket. Mindezek a döntő napján történtek, vasárnap, és a Szabadka mellett szóló szombati elhatározásunk megváltoztatására kényszerítettek bennünket, különösen azok után, hogy az IHF ellenőre is ezt tanácsolta nekünk.

Erdei Zoltán utalt még egy, mostanában sajnos divatossá váló felelőtlen "játékra", amelyet vasárnap is "elkövettek". Történetesen arról van szó, hogy a sportcsarnokba várták a szerb csapatot, de még nem érkezett meg, amikor egy női hang telefonon a portánál jelentkezett. Erről bővebbet Jakab Zoltánné portásnőtől tudtunk meg:

- A hölgy nem mutatkozott be, csak közölte, hogy a Radnicski a belvárosi szállásától nem tud elindulni, mert az autóbuszába bombát helyeztek el. Aztán a telefont gyorsan letette, de mire a mondandóját közölte, furcsamód a Radnicski busza szerencsére már be is futott a sportcsarnok elé. Aztán bevitték a rendőrség udvarára.

Kiss Ferenctől, a DVSC munkatársától megtudtuk, már napokkal korábban eldöntötték, hogy a Hódos Imre-sportcsarnok melletti rendőrség udvarán helyezik biztonságba a mérkőzés időtartamára a vendégek autóbuszát. Tehát szó sem volt a jármű átkutatásáról, a telefonáló "kacsát" röpített fel, amely azért a meccs előtt jócskán izgatta a kedélyeket. Szerencsére a szerbek mit sem tudtak minderről. Ezek után még jobban egyetérthetünk a DVSC visszakozásával, amelyhez Erdei Zoltán még egy kiegészítést fűzött:

- A fentiekhez azt hiszem, nem kell kommentár, és ha még hozzátesszük, hogy - lásd a hétfői napilapokat - Jugoszlávia területén, még a magyar határ közelében is háború dúl, akkor megkérdezhetjük, ki vállalná a felelősséget a magyarokért Szabadkán?

Az elnökhelyettestől megtudtuk, hogy marad az eredeti terv, Szófiába is autóbuszokat szerveznek, amely Románián keresztül éri el célállomását. A DVSC vezetőig hangsúlyozzák, hogy csak a klub által szervezett autóbuszokon utazó szurkolókért vállalnak felelősséget. Éppen ezért szeretnék, ha a DVSC koordinálná a szurkolói csoportokat, az induló járműveket.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...