Mikula Dóra

Mikula Dóri: Merjünk nagyot álmodni, és arany legyen a vége!

Mikula Dóri a DVSC kézilabdacsapatának fiatal átlövője. Tehetséges, szorgalmas, intelligens játékos. Amikor a LOKI-szurkoló azon gondolkozik, milyen is lesz a jövő csapata, álmaiban az ilyen fiatalok jelennek meg.

2011. június 29., 20:15 (handball)

Dóri alkata, adottsága erre a posztra ideális. Sokat kell még dolgoznia, de hiszem, hogy azzal a játékossal sikerült interjút készítenem, akiről még sokat hallunk majd a női kézilabda berkeiben. Jövőre a junior csapatban játszik, s természetesen nagy sikerre készül!

A 2010/2011-es idényben a serdülő csapatban kézilabdázott, Győrvári Viktor edző irányítása alatt.

Maga az együttes is nagyon sokat fejlődött az elmúlt évben, de ami a jövőnk szempontjából fontos, hogy ebből a csapatból is kitűnt néhány nagyon tehetséges lány.

Köztudott, a magyar kézilabda jelenleg átlövőhiányban szenved. Legjobb csapatainkban ezen a poszton igen kevés hazai játékos található.

Érdekünk, s a jövő sikereinek záloga, hogy keressük, találjuk meg, s neveljük azokat a gyerekeket, akik alkalmasak lehetnek ennek az űrnek a betöltésére.

{{1}}

Én találtam néhány ilyen játékost a serdülőknél, s most az egyik legtehetségesebbel, Mikula Dórival ismerkedhetünk meg.

Egy kiválóan védekező, jó lábmunkájú belső játékos, aki igen erős is hozzá. Átlövéseiben az tetszik, hogy felugrásból, lendületből lő, s már-már klasszikus mozgáskultúrával teszi ezt.

Dórival iszonyúan sok munkája lesz még edzőinek. De meggyőződésem, minden adott ahhoz, hogy elinduljon e fiatal játékos a kézilabda-sikerek útján.

Sikerre termett, s azért dolgozni is akaró sportoló, akinek nem csak a fizikai képessége kitűnő, de fejben is „nagyon ott van”. Rá aztán igazán illik a mondás: csak rajtad múlik, Dóri!

Tehetség, akit úgy hívnak: Mikula Dóra

– Rólad az első benyomásom az, hogy mindig nagyon sokat nevetsz, s ez nagyon jó. Ilyen egy igazi vagány lokista?

Igen, én egy alapjában véve mosolygós lány vagyok, de nagyon könnyen sírva is tudok fakadni. Remélem, a pályán tudom majd bizonyítani, hogy vagány lokista vagyok. :))

– A serdülő csapatunk átlövője vagy. Értékeled röviden a 2010/2011-es szezont?

– Az őszi szezonban új csapatot kellett építenie Viktor bá-nak, mivel a Sportiskolából is csatlakoztak hozzánk a '93-asok. A bajnokság eleje ezért elég döcögősre sikeredett, de ahogy egyre jobban megismertük egymást és egymás játékát, úgy egyre jobb eredményeket is értünk el.

Ha úgy zárjuk az őszi szezont, mint ahogy tavasszal játszottunk, akkor az első négy között lettünk volna, és megnyerjük a megyei bajnokságot.

– Edződ, Győrvári Viktor halk szavú, de kemény edző hírében áll. Elfogadjátok, szeretitek?

– Elfogadjuk és szeretjük úgy, mint edzőt, és mint embert is. Sokat tanultunk tőle szakmailag, és a bulikban is benne van. A felkészülések kemények, nem ismer tréfát, de a mi korunkban már el is várható, hogy mindenki a maximumot nyújtsa az edzéseken is.

– Milyen volt a 2011.04.24-i napod? Megváltozott valami?

– Csaptunk egy nagy bulit, a változás annyi, hogy a szórakozóhelyekre most már a saját személyimmel tudok bemenni.

– Alkatod, játékod egy remek átlövő-reménységet sejtet. Mindig kézilabdáztál, s mindig lövőként számítottak rád?

– Nem kézilabdával kezdtem a sportpályafutásomat. Öt évig atletizáltam Szilágyiné Skoumal Mónika irányításával a Sportiskolánál. 2007-ben kezdtem el kézilabdázni Tóth Rózsánál. Mivel ő már egy évek óta összeszokott csapattal dolgozott, így nem volt könnyű neki megtalálni a posztomat.

Nála sokszor beállós poszton játszottam. 2009-ben lett Viktor bá’ az edzőnk. Ő átlövő és néha irányító poszton számít rám. Én a balátlövő poszton érzem magam a legjobban, de a játék a legfontosabb, ezért akárhová állít be, próbálom a maximumot nyújtani.

{{2}}

– Hol kezdtél el kézilabdázni? Ki volt a legkedvesebb edződ, nevelőd?

– 2007 májusban kezdtem a Sportiskolánál Tóth Rózsánál. Következő edzőm Győrvári Viktor lett. Mind a két edzőt nagyon szeretem, de szakmailag Viktor bá'-nál tudtam sokat fejlődni és remélem,hogy még ennél is többet fogok tanulni tőle.

– Én elsősorban a védekező játékodat emelném az átlag fölé. Jól látom?

– Igen, én is úgy érzem, hogy védekezésben tudok a legtöbb segítséget nyújtani a csapatnak. A támadó játékomon még sokat kell fejleszteni. Javítani kell a dinamikámon, a lövőtechnikámon és az erőszakosságomon.

Mindezek tudatában próbálom minden téren a legtöbbet kihozni magamból. Olyan játékos szeretnék lenni, aki jól védekezik és a támadásban több poszton is bevethető, hogy minél nagyobb hasznára legyek a csapatnak.

– Átlövéseidben az a legpozitívabb, hogy azt lendületből, felugrásból hajtod végre, nem talpról. Sokat gyakorolod, vagy ösztönös?

– Sokat segít, hogy Viktor bá’ egyéni képzéseket is tart és ott ezeket százszor is átvesszük, addig, amíg nem megy jól.

– Mi a játékod gyengébbik oldala, amelyen mindenképpen javítani kell?

– Mindenképpen erősödnöm kell, mert mint Viktor bá’ mondja: "az erővel nő az önbizalom". Ahogy már említettem az előzőekben, javítani kell a gyorsaságon, a lövő-technikán.

{{3}}

– Beszélj kicsit a tanuló éveidről. Általános iskola, középiskola, s hogyan lesz ezután?

– A Kazinczy Ferenc Általános Iskolába jártam matematika-számítástechnika tagozatra. Végig kitűnő voltam, többször kaptam "jó tanuló - jó sportoló" díjat. Jelenleg a Csokonai Gimnázium tanulója vagyok. Jövőre fogok érettségizni. Mindenképpen megyek továbbtanulni, azt, hogy merre, milyen irányba, azt még nem tudom pontosan.

– Szüleidről mit kell tudnunk? Egyszer régen példaképeidnek nevezted őket, mit örököltél tőlük?

– Édesanyám edzőként dolgozik, mélyizom- tornát tart a Corpus Fitnessben. A csapatnak is volt már hozzá "szerencséje".

Édesapám nyomdászként dolgozik. Gyermekkora óta focizik, a mai napig. Példaként vannak előttem, hogy milyen kitartóak és milyen alázatosak a sporttal szemben.

Örököltem tőlük, hogy már gyermekkorom óta sokféle sporttal megismertettek, így a mozgás az életem részévé vált. Kitartó vagyok, mert céljaim vannak.

– Gondolom, pályád során több tornán is részt vettél. Mit szerettél ezeken a tornákon? A hangulatát, a győzelmet?

– A tornáknak mindig a hangulata varázsol el. Nagyon jó csapatépítő, emberileg is közelebb tudunk kerülni egymáshoz.

– Jövőre a junior bajnokságban szerepeltek, a régi jó, bevált edzővel, az idei ifi néhány játékosával kiegészülve. Milyen erőviszonyokra számítasz, s mi lesz a cél?

– Igen, az idén megint egy új csapatot kell Viktor bá'-nak építeni, de tanulva az őszi szezonból, sokkal hamarabb kell "csapatot" alkotnunk. Ahhoz, hogy komoly sikereket érjünk el, ez nagyon fontos feladat lesz. A cél az 1-4 közé kerülés és aztán merjünk nagyot álmodni és arany legyen a vége!

– Elárulod, miről beszélgettetek Köstner Vili bá’-val az évzárón? Vagy ez titok? :))

– Nem titok, Vili bá' elmondta, hogy miben kell fejlődnöm a következő évben, miket vár el tőlem.

{{4}}

– Biztosan sok barátod van a csapatban. Mivel töltitek a szabadidőt a legszívesebben?

– Mint minden fiatal, ha a szabadidőnk engedi, megyünk bulizni. Nyáron strandra járunk és együtt megyünk pár csapattársammal nyaralni is.

– Aki ilyen sűrű életet él, mint te, biztosan nem is jut sok ideje a kikapcsolódásra, ugye?

– Év közben az a kikapcsolódás, ha itthon vagyok a családdal, de a szünetekben bepótoljuk a lányokkal a szórakozást is.

– Ki a legjobb barátnőd a csapatban? Kik hívnak Doresznek? :))

– A csapatban mindenkit szeretek, nyílván vannak, akik közelebb állnak hozzám. A legtöbb közös élményem Pál Dorinával van, de sok közös programon vettem már részt Timivel, Suzival, Csutival, Orsival, Lillával, Tekivel, Cucuval és Jucussal is.

A „Doresz” becenevet a legjobb barátnőmtől, Szalai Krisztinától kaptam, akivel annak idején együtt kezdtünk el kézilabdázni. A csapatban inkább Dórinak szólítanak.

– Igaz az, hogy elsősorban a kézilabdába kell szerelmesnek lenni? :))

– Az az igazság, hogy abban tudsz igazán maximumot nyújtani, amibe szerelmes vagy. Legyen az egy párkapcsolat, vagy a kézilabda.

Jelenleg nincs párkapcsolatom, így egyetlen szerelmem a kézilabda.

– Mi a jövő évi kívánságod? Mit szeretnél elérni?

– Szeretnék minél többet fejlődni fizikailag és technikailag is, a csapat hasznos tagja lenni és minél több lehetőséget kapni. Célom egy jó érettségi eredmény, sikeres felvételi, és a jövőben az NB1-es csapat tagja lenni.

– Köszönöm a válaszaid, és nagyon sok győzelmet kívánunk neked a LOKI színeiben!

– Köszönöm és úgy legyen! :))

Kérdezz - felelek, avagy Mikula Dóri névjegye

{{6}}

Nevem: Mikula Dóra

Becenevem: Dóri

Születési helyem: Debrecen

Születésem ideje: 1993.04.24.

Névnapomat tartom: február 6.

Magasságom: 178 cm

Jelenlegi/ideális súlyom: 68 kg

Szemem színe: zöldes-kék

Hajam színe: barna

Kedvenc posztom: átlövő

Kedvenc mezszámom: 2

Mezszámom a LOKI-ban: 42

Mikortól kézizem: 2007 óta

Kézicsapataim eddig: DSI-SI , DVSC

Legnagyobb kézisikereim: Főnix kupa 2. hely, Kassai torna 1. hely, ; Megye 2. hely, NB1 serdülő bajnokság 5. hely

Kedvenc kézilabdacsapatom: Loki, Veszprém

Kedvenc kézilabdázóm, példaképem: Bogdanovics Annamari, Szucsánszki Zita

Kabaláim, hobbim: családdal, barátokkal lenni

Kedvenc ételem, italom: Rántott csirke krumplipürével és uborkasalátával

Kedvenc filmem, színészem: Másnaposok 1-2, Feketék fehéren, Jim Carrey, Bud Spencer


handball

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...