KEK 1990/1991DVSC-Lunner Il Gran 33-28

Mindkét félidőben a hajrák segítettek

Buzdításban és a szokásos ceremóniában most sem volt hiány, a hangorkán majdnem szétvetette a sportcsarnokot. A norvég élvonalban három éve szereplő és először kupagyőztes együttes Debrecenbe ismeretlenül érkezett, hiszen még videofelvétel sem állt rendelkezésre, hogy a játékukat tanulmányozni lehessen.

1991. február 18. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

DVSC - Lunner II Gran (norvég) 33-28 (19-15)

Debrecen, 2000 néző, vezette: Popovics, Vrhovac (jugoszlávok).

DVSC: Szamozvanova - SZILÁGYI 8, Bocsiné, Mironyec 2, Rádinné 2, DÖRNERNÉ 7, Szántó 6. Csere: Pusztainé (kapus), BOJTOR 8/8, Nyilas, Kádárné. Edző: Dusán Szlancso.

II Gran: Braenden - Toftum 2, Haugen 3, SVENDSEN 10/3, LANGBAKKEN 4/1. GRINI 7, Grymyr 2. Csere: Torgersbräten (kapus), Corneliussen. Edző: Otto TH. Pedersen.

Kiállítás: nem volt, illetve 10 perc.

Hétméteres: 9/8, illetve 4/4.

Biztatóan kezdett a Loki, Szilágyi szerezte az első gólt, ám Grymyr hamarosan egyenlített. Hiába lépett meg a DVSC 3-1-re, Griniék 3-3-nál utolérték őket, sőt Svendsen két góllal vezetést is szerzett (3-5). Ekkor, a 9. percben kialudt a reflektorok egy része, s utólag megtudtuk, hogy nem a sportcsarnok rendszerében volt a hiba, hanem az országos hálózatban volt kimaradás. A fáziskiesések miatt a lámpatesteknek negyedóra kellett a felmelegedéshez.

Az első negyedóra végére már négygólos volt a norvégok előnye (5-9), mert hatástalan volt a DVSC nyitott védekezése. Ezután a DVSC visszaállt a hatos "falra" és ennek meglett az eredménye. Szilágyi háromszor volt eredményes, utoljára a jobb alsó hálótartó vasról a labda egészen a mezőnybe pattant ki, sőt Dörnerné egyenlített (11-11). A szünet előtt három perccel még együtt haladt a két csapat (15-15), de Mironyec, Szántó, Rádinné és Dörnerné hajrája a régi szép időket idézte, és biztató folytatást ígért a második félidőre (19-15).

Szünet után Grini szokása szerint ünnepelte magát a góljai után, de kimaradtak a hazai ziccerek. Az Il Gram felzárkózott 22-20-ra. A 40. perc után újabb parádés négy percet láthattunk a Lokitól, amely kihasználta a csereként beállt Corneliussen lassúságát (26-20). Ekkor egyre szikrázóbbá vált a meccs, Svendsen kicsavarta Mironyec ujját, aki valószínűleg a visszavágón emiatt nem lephet pályára. Újabb megtorpanás következett a hazaiaknál, a norvégok a szaggatottról is szaggatták a háromszor rosszul indító Pusztainé hálóját (27-25). Grini minden tudását és színészi képességét bedobva, szemléletesen mutatta, filmezni is lehetne, ahogyan Szilágyi az esést eljátszotta.

Szántó csak huszonkét perc után dobott újra gólt, igaz, hármat is egymás után (30-26). Grymyr már nem a játékot és a labdát, hanem Szilágyit figyelte és rántotta le mindig, de Grini és Haugen a különbséget csökkentette (30-28). Hatalmas csatában jól sikerült a DVSC hajrája, Bojtor, Rádinné és Szilágyi fontos gólokat lőttek.

A DVSC annak ellenére nyert, hogy teljesen ismeretlen volt számára ellenfele. Kapusai ezúttal szerény teljesítményt nyújtottak, a mérkőzés folyamán végig csak Szilágyi és Dörnerné hozta magát. Szántónak negyedórás megtorpanásai voltak, bár a találkozó végén lélektani gólokkal segítette csapatát. Rajtuk kívül ellenben a legtöbb játékos elmarasztalható, s az edző is, aki kezdetben rosszul választotta meg a védekezés módját.

A norvég csapat a két válogatottra, Grinire és Svendsenre építő, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező kemény, de a durvaságoktól sem visszariadó ellenfél benyomását keltette. A találkozó után érezni lehetett, hogy inkább a norvégok örülnek az eredménynek. A magyarok a szombaton esedékes visszavágón nélkülözni fogják Mironyecet, s lám most milyen jól jönne Medgyessyné, akire az edző és a vezetők szerint nem volt szüksége a csapatnak. Lemondtak róla, most pedig azt sem tudják, hogy Norvégiában ki lesz az irányító. A DVSC-nek védekezésben sokkal jobbat kell nyújtania, kapusainak és Szilágyi kivételével a csapat jobb oldali részének fel kell javulnia ahhoz, hogy elég legyen a mostani ötgólos előny a továbbjutásra.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...