EHF 1998/1999HK Viborg-DVSC-Symphonia 30-12Jeddi Mária (Bocsiné)Köstner Vilmos

Négy év után visszavághat a Viborgnak a Loki

A dán Viborg HK ellen játszik a DVSC-Symphonia az EHF-kupa nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzés november 7-én vagy 8-án Dániában lesz.

1998. október 14. - Hajdú-bihari Napló (Kozák Zoltán)

A Viborgnál nehezebb ellenfelet talán nem is kaphattak volna a Loki kézisei. A dán csapat, amely 1994-ben idegenben lőtt több góljának köszönhetően éppen a Loki ellen nyert az EHF-kupa döntőjében, Európa legerősebb együttesei közé tartozik, 1997-ben BEK-döntőt is játszott. A mostani EHF-kupa kiírásának első fordulójában az osztrák WAT Fünfhaus együttesén simán, 91-23-as(!) összesítéssel jutott túl.

- Nem repdesek az örömtől, de szerintem a dánok sem - nyilatkozta Köstner Vilmos néhány perccel azután, hogy megtudta a sorsolás eredményét. - Szerettük volna őket elkerülni, de ha valaki jól akar szerepelni, akkor a legerősebb ellenfeleket is le kell győznie. Különben is, van miért törlesztenünk a Viborgnak. 1994 óta megváltozott a keretük, de most is több világklasszissal rendelkeznek. Ennek ellenére szeretnénk továbbjutni. Bízom a játékosaimban, s szerencsére november elején már Borók Ritára is számíthatok.

Komáromi Ákos szakosztályigazgató tömören fogalmazott: - Nagyon szép feladat vár ránk. Itt az alkalom, hogy visszavágjunk.

Jeddi Mária a dán Virumban légióskodott, így már többször is játszott a Viborg ellen. Ráadásul a négy évvel ezelőtti debreceni fináléban az utolsó másodpercekben éppen az ő lövése után pattant a labda a jobb kapufáról a balra, majd onnan, legnagyobb bánatunkra, ki a mezőnybe.

- Az a meccs karrierem egyik legfájóbb emléke - mondta az átlövő. - A csapatból egyedül én tippeltem arra, hogy a Viborgot kapjuk, de egyáltalán nem örülök neki, hogy bejött. Sokkal jobb lett volna egy belga, török vagy esetleg görög ellenfél. Egyszer már kiénekelték a sajtot a szánkból a dánok, s bár most is jó csapatuk van, remélem, be tudjuk bizonyítani, hogy a miénk jobb.


Kozák Zoltán

Forrás: Hajdú-bihari Napló

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...