NBI 2021/2022DVSC-Schaeffler-MTK Budapest 29-26

Nem csak a visszavágás miatt fontos!

Pénteken 18 órakor az MTK-Budapest csapatát fogadjuk a Hódosban. A két csapat novemberi, budapesti mérkőzését a kék-fehérek nyerték, itt a lehetőség a visszavágásra!

2022. április 7., 17:00 - dvsckezilabda.hu

Hogy az MTK nem lebecsülendő ellenfél az utóbbi években, többször is bizonyította ellenünk. Tavaly februárban például a Hódosban szereztek pontot a fővárosiak, míg november 10-én, a Fáy utcában 29-28-ra nyerték meg a két csapat találkozóját. Ráadásul egy kétszer is megnyert meccset vesztettünk el akkor, ezért is különösen fájó, hogy pont nélkül kellett hazatérnünk.

"Kellemetlen volt az a vereség, hiszen egy szinte megnyert meccset buktunk el idegenben - idézte fel a novemberben történteket Szilágyi Zoltán, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. - Ezzel együtt nem a visszavágás miatt fontos számunkra a győzelem, sokkal inkább szeretnénk megszerezni azt az újabb két pontot, amelyre nagy szükségünk van, hogy elérjük célunkat. Hazai pályán ez a minimális elvárás a csapattal szemben. Tudjuk, hogy nehéz ellenfél az MTK, nagy kérdés, hogy mennyire tudjuk megszűrni a vendégek veszélyes átlövéseit. Ebben kulcsszerep jut a kapus-sánc kapcsolatnak, illetve a beálló levédekezésének."

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a pénteki bajnokira, mi Érden nyertünk magabiztosan, míg a budapestiek a Dunaújvárost győzték le vasárnap hazai pályán. A két együttes novemberi mérkőzésén négy gólt szerzett Petrus Mirtill, aki a Fradi ellen szerzett bokasérülése után Érden már ott volt a meccskeretben, de akkor még nem lépett pályára.

"Szerencsére nem volt olyan komoly a sérülésem, mint, ahogy elsőre tűnt, így már rendben vagyok és nagyon várom az MTK elleni meccset - mondta Mirtill. - Ősszel Budapesten nagyon sokat hibáztunk a végjátékban, emiatt maradtunk pont nélkül, most pontosabban kell kézilabdáznunk és akkor meg tudjuk nyerni a számunkra nagyon fontos mérkőzést!"

A DVSC SCHAEFFLER - MTK-Budapest mérkőzés április 8-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban, a találkozót Rontó Ádám és Szanyi Péter Gábor vezeti.

A mérkőzésre elővételben online (a honlapunkon a Jegy és bérlet menüpont használatával vehetik) vehetik meg jegyüket, személyesen a Nagyerdei Stadionban található DVSC Shopban juthatnak belépőhöz, pénteken 10 és 14 óra között.

A mérkőzés előtt 16.45-kor nyit a Hódos Imre Sportcsarnok főpénztára, kapunyitás 17 órakor.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...