NBI 2005/2006DVSC-Valdor-Békéscsabai ENK 26-22

Nem lesz sétagalopp a Csaba ellen

Varga József együttese idén is dobogóra szeretne állni.

2005. szeptember 1., 21:30 (DZL)

Az ifjúságiak is holnap kezdik a bajnokságot. A szakvezetővel beszélgettünk a várható esélyekről.

-Egy nem könnyű mérkőzéssel indul a szezon. Mire lehet számítani a Békéscsaba ellen?

-Nem szeretnénk, ha megtörne a több mint egy éve tartó hazai veretlenségünk, tehát mindenképpen győzni szeretnénk pénteken. Ez nem lesz könnyű, mert egy jó képességű Csaba ellen kell játszanunk.

-Mire kell ügyelnünk ellenük?

-Náluk is van sok olyan játékos, aki már a felnőttben is pályára lép alkalmanként. Nagy kérdés, hogy most mennyien lesznek ellenünk ezekből a fiatalokból és az is döntő lehet, hogy mennyi időt töltenek a pályán. Ettől is függhet a taktikánk.

-Tavaly egy hihetetlen szezont produkált utánpótlásunk, ebben benne volt az ifi bajnoki ezüstérem. Most mire lehet képes az alakulata?

-Az a célunk, hogy idővel minél több játékost adjunk a felnőtt együttesbe. Emellett persze az eredményesség sem egy utolsó szempont. Megpróbálunk megint felállni a dobogóra.

-Megint ugyanazok lesznek a vezéregyéniségei a gárdának, mint legutóbb?

- Igen. Főleg azok húzzák majd a szekeret, akik visszajátszanak a nagyokhoz. Tehát Sopronyi Anett, vagy éppen Csáki Viktória. De a legutóbbi mérkőzésekre már felnőtt hozzájuk a Szűcs Niki, Kovács Adrienn, vagy az új szerzeményünk, a szegedi Kazai Anita. De ne feledkezzünk meg a régiekről sem, mivel ők is sokat tettek hozzá a csapat sikereihez.

-Kudor Kitti sérült. Ő meghatározó embere az ifjúsági együttesnek. Mikor csatlakozik a kerethez?

-Bizony ő erősségünk volt eddig, nagyon hiányzott az ifi EB-n is! Én remélem, hogy novemberben már teljes értékű edzésmunkát tud végezni. Nem akarjuk siettetni a visszatérését, nehogy baj legyen, ezért a januári folytatásban számítunk rá ismét.

A DVSC-Békéscsaba ifjúsági bajnoki 16.00-kor kezdődik a Hódosban.

DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...