NBI 2008/2009BB-FTC-RightPhone-DVSC-Aquaticum 30-25

Nem ment a zöldek ellen

Vereséggel kezdte a rájátszást együttesünk.

2009. április 18., 19:29 (DZ/www.nso.hu)

Bajnoki rájátszás az 1-4.helyért:

FTC-DVSC-Aquaticum 30-25 (15-11)

Budapest, 1500 néző.

Vezette: Horváth, Marton.

FTC: GRIDNYEVA - BERTA 7, NÉMETH 4, Szucsánszki 3/2, Szamoránsky P. 3, ZÁCSIK 7/2, KENYERES 6. Csere: Szidorova (kapus), Balogh B. Edző: Elek Gábor.

DVSC-Aquaticum: Pastrovics - Stuparicová 1, Crap 1, Sinkarenko, Uhraková 4, Hornyák 3, Csáki 3, Csere: Kiss É. (kapus), Szrnka 2, BOGNÁR 8/4, Szabó, Kazai 1, Kovács A., Bogdanovics 2. Edző: Bakó Botond.

Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 6/4, illetve 4/4.

A rájátszás felsőházában minden mérkőzés rangadó, így nem meglepő, hogy a szezon eddigi részében tapasztaltnál nagyobb érdeklődés és telt ház várta a Ferencváros népligeti otthonában a DVSC-Aquaticum vendégjátékát.

Kenyeres Fanni góljával a Fradi szerzett először vezetést, ám az első tíz percben a korábban a Fradiban védő Pastrovics Melinda tartotta a debrecenieket, akik a 9. percben 3-2-re vezettek.

Ezt követően azonban pillanatok alatt elhúzott a zöld-fehér csapat, és 6-3-nál már Elek Gábor együttese volt előnyben. Zácsik Szandra büntetőt hibázott Kiss Évával szemben, és Bognár Barbara is két gyors góllal mutatkozott be, azonban a Fradi őrizte fórját.

Szrnka Hortenzia találata után egy gólra zárkózott fel a Loki, ekkor azonban ismét a Fradi rázta meg magát, olyannyira, hogy 11-8-as hazai előnynél hiába kért időt Bakó Botond, a hazai közönség lelkesedése átragadt a játékosokra, és a félidőre 15-11-es előnyre tettek szert Szucsánszki Zitáék.

A második játékrész újabb két Fradi-góllal indult, és folytatásban is nőtt a különbség a két együttes között. Amikor Bakó Botond másodszor is időt kért - 22-14-nél, a 43. percben - már-már kínosnak tűnt a különbség. A ziccereit sorra kihagyó Loki nem tudott mit kezdeni a sziporkázó Elek-csapattal.

Zácsik Szandrát nem tudták tartani a vendégek, és ugyan mindkét oldalon rengeteg volt a technikai hiba, a hazaiak győzelme az utolsó percekben már nem volt kétséges.

Az utolsó percekben többször megszakadt a játék a szurkolók viselkedése miatt - egy szék is a pályára került, miközben a két tábor egymásnak esett... -, ám végül sikerült befejezni a találkozót, nyert a Fradi 30-25-re.


DZ/www.nso.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...