NBI 2009/2010FTC RightPhone -DVSC-Korvex 32-29

Nem szokványos feladat előtt

Az elmúlt 18 évben nem sok babér termett a vendégcsapatoknak a Fradi otthonában, 1992 óta a Loki is mindössze egyszer tudott nyerni a zöld-fehérek vendégeként.

2010. január 28., 11:40 (BA)

Az FTC 1992-ben, Németh András érkezésekor „ásta be magát” a honi első osztály elitjébe, azóta is félelmetes a csapat hazai mérlege. A DVSC mindössze egyszer tudott két bajnoki pontot szerezni a Fradi otthonában (előbb a szűkös „Gyufás skatulyának” becézett teremben, majd a Kőbányai úti csarnokban), 2005. október 30-án 28-27-re győztük le a zöld-fehéreket.

Csapatunk jelenlegi keretéből ketten voltak ott ezen a meccsen, Bogdanovic Anna hét góllal vette ki a részét a sikerből, míg Csáki Viki nem talált be a hazaiak hálójába.

A legutóbbi szezonban, vagyis a 2008/09-es bajnokságban kétszer játszottunk a Kőbányai úton. November 15-én, az alapszakaszban 33-30-ra, majd április 18-án, a rájátszásban 30-25-re kaptunk ki.

A jelenleg is zajló pontvadászat negyedik fordulójában a Hódos Imre Sportcsarnokban találkozott legutóbb tétmérkőzésen a két csapat, s akkor gólzáporos összecsapáson nyertünk 39-33-re. A tavaly szeptemberi meccsen a nyolcgólos Csáki Viki volt legeredményesebb, míg Bogdanovic Anna, Bognár Barbi, Ivana Lovric és Mörtel Renáta egyaránt öt-öt gólt szerzett.

A Fradi a 2009/10-es szezonban már háromszor kapott ki hazai környezetben: a Győr, a Békéscsaba és a Vác is nyerni tudott a Kőbányai úton, s reményeink szerint szombaton a DVC-Korvex is beáll ebbe a sorba.

Az eredménytől függetlenül biztos, hogy a sportág történetében fontos mérföldkő lesz a szombaton 12.50-kor kezdődő rangadó, hiszen országos kereskedelmi csatorna korábban soha nem közvetített élőben női kézilabda bajnoki meccset, most az RTL Klubon, a Fradi-Loki meccs jelenti a premiert.

Mi azonban nem ezért szeretnénk sokáig emlékezni a mérkőzésre!


BA

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...