EHF 2006/2007DVSC-Aquaticum-Ikast Bording 27-26

Nyertünk ugyan, de kiestünk

Nagyot küzdött a Loki, de a dánok pontosabbak voltak, kevesebbet hibáztak.

2007. március 25., 19:38 (DZL)

Fantasztikus hangulatban kezdődött a találkozó. A Hódos lelátóin természetesen nem sok hely maradt. A lelátón ott volt Kósa Lajos polgármester, Skaliczki László, a férfiak szövetségi kapitánya és sok más híresség, egykori Loki-sztár.

Pocsékul startoltunk, sajnos ezt kell mondani. Nyolc perc után négy-egy volt oda. A vendégeken nem látszott, hogy megilletődöttek lettek volna. Rikke Schmidt kiválóan védett a dánoknál, akárcsak az első mérkőzésen. Varga József nem várt sokáig, hamar kikérte idejét. Halén és társai nem voltak meghatódva, hogy feljött a Loki. A játékrész közepén ismét ők vezettek. A kiválóan küzdő Sopi átlövései és Ruta bombái révén tartottuk magunkat. Anna értékesítette a heteseket, a többiek közül pedig Csáki villant meg néha támadásban. Védekezésünk nem olyan volt, mint korábban. A túl kevés labdát kapó Dada Stuparicová jóvoltából 14-13-ra mi vezettünk. Először a mérkőzésen.

Ha az előbb azt állapítottuk meg, hogy pocsékul startoltunk az elején, akkor a második félidő kezdetére nehéz jelzőt találni. Pedig Varga József nem azt kérte a lányoktól, hogy bátortalanul támadjunk és hagyjuk magunkat leindítani. Alig telt el három és fél perc és máris néggyel mentek Hammersengék. Vezetőedzőnk sokat cserélt, próbálta megtalálni az ideális felállást, de a támadásoknál dadogott a labda a kezekben. Amikor 18-23 állt a táblán, sokan azt gondolták, hogy a győzelem sem lesz meg, nemhogy a továbbjutás. De a kiváló szurkolói által űzött Loki felállt a padlóról és megfordította az eredményt. Az utolsó két percig volt esélyünk, de a hibáink megpecsételték sorsunkat. A siker összejött, de a négy közé a dánok-norvégok jutottak. Egy góllal jobbak voltak. Ha itt is azt az utolsó tizenöt percet mutatjuk, mint kint, akkor most mi örülhettünk volna.

A Loki nagyon megizzasztotta a sztárokkal teletűzdelt Ikast együttesét. A lányok mindent megtettek a hőn áhított továbbjutásért, de a kevesebbet hibázó, többet vállaló vendégek most jobbak voltak. Nem lehet a csajok szemére vetni semmit, hiszen nagyon küzdöttek. Egy kiélezett párharcot veszítettünk el, de emelt fővel tekinthetünk előre. Sajnos véget ért az idei európai kupakalandunk. Ősszel talán újra ott lehetünk Európában.

EHF Kupa negyeddöntő, visszavágó:

DVSC-Aquaticum-Ikast Bording EH 27-26 (15-15)

Debrecen, 2200 néző.

Vezette: Cirligeanu, Bejenariu (románok).

DVSC-Aquaticum: Vorozscova - Csáki 2, Sopronyi 6, Szabó, Orbán 6/4, Szűcs 5, Stuparicová 1. Cserék: Latakaité 4, Rácz 2, Kiss (kapus), Benyáts, Madai 1, Sütő. Vezetőedző: Varga József.

Ikast: Schmidt - Aamodt 5, Halén 5, Hammerseng 4/1, Brodsgaard 2, Milanovic 3, Fruensgaard 4. Cserék: Henriksen 1, Nyberg 1, Blanco 1, Hansen, Eriksen (kapus), Thorsen. Vezetőedző: Ole Damgaard.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

A mérkőzés alakulása: 7.p.: 1-4, 11.p.: 5-5, 17.p.: 6-7, 22.p.: 9-11, 26.p.: 13-13, 28.p.: 15-14, 34.p.: 15-19, 38.p.: 17-21, 47.p.: 21-23, 52.p.: 23-24, 58.p.: 26-25.

Továbbjutott: az Ikast 52-51-el.

Nyilatkozatok hétfőn délután.


DZL

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...