MK 2020/2021Kisvárda-DVSC-Schaeffler 22-28

Ott vagyunk a döntőben!

Magabiztos teljesítménnyel verte a DVSC SCHAEFFLER 28-22-re a Kisvárdát a Magyar Kupa elődöntőjében. Vasárnap 18.15-kor jöhet a finálé!

2021. május 15., 17:19 - dvsckezilabda.hu

Final Four, négy év után! Utoljára, 2017. április 2-án lépett pályára Magyar Kupa négyes döntőben a DVSC. Akkor a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban a bronzéremért játszott csapatunk a Dunaújváros ellen és 30-24-re nyertünk. A harmadik helyezett együttesből Tóvizi Petra, Vantara-Kelemen Éva és Jelena Deszpotovics 2021 május 15-én is ott volt a Kisvárda ellen benevezett keretben. Pásztor Bettina és Siska Pálma most a szabolcsi klub mezében harcolt a döntőbe jutásért. A négy évvel ezelőtt legyőzött dunaújvárosi csapatból Kovács Anna és Csapó Kyra ezúttal a DVSC SCHAEFFLER-ben játszott, s ugyancsak az újvárosiaknál sportolt akkor jelenlegi vezetőedzőnk, Kudor Kitti.

A tét nagyságának megfelelően roppant idegesen kezdett mindkét csapat. Dadogott a labda a kezekben, sok volt az elrontott támadás. Már a hetedik perc elején jártunk, amikor két Kovács Anna büntetővel 2-0-ra vezettünk. Pontos, precíz volt a védekezésünk, Csapó Kyra pedig ihletett formában védett, a Várda a tizedik percben szerezte első találatát. Továbbra is jól zárt a Loki-retesz, Vámos Petra, Hornyák Dóra és Tóvizi Petra pedig immáron akciógólokat szereztek (Dodó üres kapura a több mint 30 méterről), így a 15. percben 5-2-nél időt kért Bakó Botond. Jól találtuk meg a beállókat, Tóvizi Petra és Bordás Réka ellen sem volt ellenszere a Várdának, így a 23. percben 10-5-nél jött az újabb szabolcsi időkérés. Ennek ellenére a félidő hajrája is a miénk volt, hétgólos előnnyel térhettünk pihenőre.

A hétből pedig 130 másodperc alatt tíz lett a folytatásban: Petrus Mirtill egy szélsőziccert értékesített, Jelena Deszpotovics pedig duplázott (17-7). A szívós Kisvárda azonban nem adta fel, Pásztor Betti elkapta a fonalat a kapuban, csökkent a különbség. Bánfai Kíra szép góllal állította meg a Kisvárda felzárkózását, az újabb kísérletnek pedig 19-13-nál, egy négy nullás rohammal vetettünk véget, így belül a záró negyedórán újra tízzel vezettünk!

A végjátékban Ann-Cathrin Giegerich mutatott be néhány nagy védést, bár néhány hibának köszönhetően faragott hátrányából a Kisvárda, csak a különbség volt kérdéses.

Végül hat gól maradt az előnyből, kezdődhetett az ünneplés a csapatot Veszprémbe is elkísérő félszáz debreceni szurkolóval együtt: 10 év után újra Magyar Kupa-döntős a DVSC!

- A meccs eleje dadogósra sikeredett, de örülök, hogy megnyugodtunk és uralni tudtuk a meccset - mondta a boldogság pillanataiban csapatkapitányunk, Vantara-Kelemen Éva. - Büszke vagyok rá, hogy csapatként nyertük meg az elődöntőt, s szeretném megköszönni, hogy ilyen sok szurkoló kísért el minket Veszprémbe!

DVSC SCHAEFFLER - KISVÁRDA MASTER GOOD SE 28-22 (14-7)

Veszprém Aréna, 1000 néző. V: Őri, Pozdena.

DVSC: CSAPÓ KYRA - Arany 1, KOVÁCS ANNA 6 (3), TÓVIZI 2, HORNYÁK D. 3 (1), VÁMOS P. 1, Vantara-Kelemen 1. Csere: GIEGERICH (kapus), DESZPOTOVICS 5, BORDÁS 3, Petrus 2, BÁNFAI 4, Csernyánszki, Karsten, Vámosi P. Edző: Kudor Kitti.

KISVÁRDA: Mátéfi D. - Udvardi 2, Habanková 2, Szabó N. 2 (1), Dombi L. 2, Siska 1, MILOSEVIC 4. Csere: PÁSZTOR B. (kapus), Termány 2, Mészáros-Mihállfy 2, Bouti 3, Dombi K. 2, Soltész. Edző: Bakó Botond

Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1

Mestermérleg

Kudor Kitti: - Nagyon boldogok vagyunk, hogy amire felkészültünk, azt a lányok megvalósították. Idegesen kezdtünk, de ebben a periódusban is jól védekeztünk és jó volt a kapusteljesítmény. Tíz perc után megnyugodtunk és egyre nagyobb távolságra kerültünk a Kisvárdától. Küzdős mérkőzésre számítottunk, tudtuk, hogy a Kisvárda nem fogja feladni. Végig koncentráltak tudtunk maradni, amikor kellett rá tudtunk tenni egy lapáttal.

Bakó Botond: - Elsősorban sebességben nem tudtunk felnőni, a meccshez. Leblokkoltunk, ezáltal statikusak lettünk. Elvesztettük a párharcokat, és nem tudtunk olyan minőségű kézilabdát produkálni, mint, amit elterveztünk. A sok kihagyott helyzetünkkel és rossz lövőszázalékunkkal könnyű helyzetbe hoztuk ellenfelünket.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...