Dakos Noémi

Portré: Dakos Noémi

Amint ígértük, sorra vesszük fiatal értékeinket egy-egy interjú keretében. Most Dakos Noémin, a 18 és fél éves beállóson van a sor.

2009. december 9., 20:59

– Karcsai vagyok, ott jártam általános iskolába, ott kezdtem kézilabdázni 10 évesen. Középiskolai éveimre kerültem Debrecenbe, előbb a DSI-ben, aztán a DVSC-ben lettem igazolt játékos. A 2008/09-es szezon alapozását már a felnőttekkel kezdtem, s most tavasszal – a felnőttek sérüléshulláma alkalmával – már az NB1-ben is bemutatkozhattam. Ősszel is játszhattam néhányszor az NB1-ben.

– Elsősorban azért az ifi még az első?

– Ott szinte folyamatosan játszhatok, bár nem csak a posztomon. Sokáig én voltam az ifi legeredményesebb játékosa, Varsányi Nóri (a tavalyi, tavalyelőtti ifi-gólkirálynő) előzött meg a végére góllövésben. Kettős igazolással játszom a Gyöngyös NB1/B-s csapatában is minden hétvégén, csak egyszer ütközött a mi siófoki meccsünkkel az övéké, s csak akkor nem tudtam ott szerepelni. Én még jövőre is játszhatok az ifiben, s a leendő NB1/B-s csapatunkban. 3 éves szerződésemet szeretném kitölteni, remélem ebben a közegben sokat fejlődök, s előbb-utóbb megpróbálom beverekedni magamat stabilan a felnőtt keretbe. Edzésekre a felnőttekhez járok nagyobb arányban, de az ifinél is edzek. Van olyan nap, hogy itt is-ott is.

– Szüleidet sokat látjuk a lelátón!

– El szoktak jönni minden meccsre, noha senki sem volt sportoló a családban, nővérem, szüleim teljesen szakértővé nőtték ki magukat kézilabdában, s még Mamám is megnéz minden meccset.

– Válogatottság?

– Eddig semelyik válogatottba sem hívtak meg, de most behívót kaptam a junior-válogatottba – több Loki-játékossal egyetemben. Jó lenne jövőre Kínába menni a Junior VB-re!

– Ha nem sikerül, akkor valami más út, vagy nyaralás?

– A családdal Gyulára szoktunk menni nyaralni, s több évben nyári kézitornára mentem Horvátország, Szlovénia, Olaszország egyes tengerparti részeire. Következő nyáron Korfura szeretnék menni csapattársaimmal.

– Iskola?

– Itt járok egyetemre Debrecenben, 3 éves, akkor lesz vége, amikor a szerződésemnek a DVSC-vel. Gimi alatt kollégista voltam, most albérletben élek már harmadmagammal.

– Szerelem?

– Most nincs! Mivel most kezdtem az egyetemet –, ami nem könnyű –, s a sport is eléggé leterhel, most inkább az alapokat próbálom megteremteni. Majd biztosan lesz!

– Sok sikert a kézilabdában és a magánéletben is!


Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...