NBI 1985DMVSC-Bp. Spartacus 22-20

Rangadó a javából

DMVSC - Bp. Spartacus 22-20 (13-11)

1985. május 20. - Hajdú-Bihari Napló (Sz.J.)

Oláh Gábor utca, 800 néző, vezette Haide, Tekauer.

DMVSC: Nagy K. - TÖRÖKNÉ 5, NAGY ZS. 5, Medgyessyné, Tóth R., Gálfi 1, SZÁNTÓ 4. - Csere: BOJTOR 4/2, Kádárné 3/3, Szunyogh. Edző: Komáromi Ákos.

Bp. Spartacus: Ácsbog - Brányi, Oszvald 4, GÁLHlDINÉ 4, Pappné, ELEKES 2, Erdős 1. - Csere: Bálintné (kapus), Strasszer 7/7, Csíkné 2. Edző: Szabó István.

Hétméteresek: 6/5, illetve 7/7.

Kiállítások: 10 perc (ebből Tóth R. 6 perc), illetve négy perc.

A hazaiak nem a legjobb előjelekkel készültek a rangadó jellegű találkozóra. Két válogatott játékosuk, a kapus Tóth Ildikó és a szélső Szilágyi Katalin sérültek és csak a lelátón foglaltak helyet. Valószínű, hogy mindkettőjük számára elkerülhetetlen lesz a térdműtét, ahogyan azt a sportkórházban megállapították!

A szegény embert még az ág is húzza! - mondja a közmondás, és ez igaz volt most a DMVSC esetében is. A bemelegítésnél Pusztainé, a jelenlegi első számú kapus egy guruló labdára mozdulva megcsúszott, elesett és kificamodott a bokája. Így életében először kezdőként mutatkozott be a klub saját nevelésű, sportiskolás, tizennyolc éves ifjúsági válogatott kapusa, Nagy Katalin.

A hazaiak kissé idegesen, de elszántan léptek pályára, ám a vendégek szerezték meg a vezetést és tartották is a 13. percig, amikor Törökné egyenlített. 5-5. A 19. percben Szántó nagyszerű labdájával ismét Törökné volt eredményes, és ezzel a találattal először jutott vezetéshez a DMVSC. A 25. percben a jól játszó Nagy Zsuzsa keze villant, majd szép gólját követően Ácsbog, a válogatott keret tagja szomorúan ült a kispadra.

A második játékrészben élményszámba ment a több mint kétszázszoros válogatott Csíkné és Szántó párharca, amelyből rendre a fiatal tehetséges debreceni játékos került ki győztesen. A 40. percben is ő iramodott meg, és látványos ejtése nyomán 18-13-ra alakult az eredmény.

Az utolsó tíz percben fokozódott az izgalom. Nyolc perccel a befejezés előtt Elekes gólját követően a vendégek két találatra dolgozták le hátrányukat. Az 54. percben a harcosan játszó Tóth Rózsát harmadszor, kizárással állították ki a játékvezetők. Az emberhátrányban Gálhídiné góljával már csak 20-19! Az erőszakosan küzdő Nagy Zs. büntetőt csikart ki, melyet Bojtor biztosan értékesített. Fél perccel a befejezés előtt 21-20-as állásnál a kirobbanó formában játszó Szántó gólját Haide megadta volna, ám Tekauer már előtte sípolt, így a salamoni döntés - hétméteres. A lelátón csend, a játékostársak nem mertek odanézni, amikor Bojtor odaállt a büntetőhöz és óriási hidegvérrel "ejtette meg" a labdát. 22-20.

Ez lett a végeredmény is, a kézilabda minden szépségét és izgalmát felvonultató mérkőzés végén. Győztek a hazaiak, akiknek a jutalma a lelkes közönség óriási tapsa és ünneplése volt. Szép volt, lányok!

Komáromi Ákos: "Az előzmények ismertek. Még a teljes csapattal is nagy siker lett volna a győzelem, nemhogy így. Hihetetlen küzdőképességről adtak bizonyságot a lányok. Úgy érzem, a válogatott átlövőkkel rendelkező Spartacusszal szemben taktikailag is felvettük a versenyt. Nagyon örülök ennek a szép fegyverténynek."

Szabó István: "Örülnék, ha nekünk ilyen közönségünk lenne Budapesten. A Debrecen az idei évben nagyon jó. Úgy érzem, hogy kettőnk között fog eldőlni az ezüst- és bronzérem sorsa."

Varga István világválogatott játékos, a TUS Spenge (nyugatnémet) játékosa: "Azt hittem, hogy a kapus lesz a döntő tényező, de a debreceni kislány kezdeti elfogódottsága után jó teljesítményt nyújtott. A kitűnő szélsőjáték volt a győzelem egyik fő tényezője, a másik a jó védekezés. A játékvezetők következetesen és nagyvonalúan vezették a mérkőzést."

Várhelyi György, a válogatott csapat pszichológusa: "Nagyon jó mérkőzés volt. A kapus sérülése ezúttal úgy hatott pszichésen a hazai játékosokra, hogy pluszenergiákat szabadított fel, és talán ennek is köszönhető a sikerük."


Sz.J.

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...