NBI 2006/2007DVSC-Aquaticum-Cornexi-Alcoa 27-22Latakaite, Ruta

Ruta megálmodta

Nagyon jól jött ez a győzelem, amely erőt adhat a lányoknak.

2006. november 10., 15:02 (DZL)

Remek győzelmet arattak lányaink a Cornexi ellen a tegnapi találkozón. Igazi csapatjátékot produkáltak úgy, hogy közben egyénileg is akadtak jó teljesítmények a piros-fehéreknél. Kiváló védekezésünknek köszönhetően most szerezte a legkevesebb gólt (22) a Cornexi a bajnokságban. A nagy bombázónak titulált Szrnkát az első félidőben szinte lövéshez is alig engedte jutni a védőfalunk, Tápai Szabinának pedig a kedvét vették el a kísérletezéstől Mesiék.

Érdekesség, hogy a Sport 1 által legjobbnak választott Ruta Latakaité megálmodta, hogy a csata végén ő kapja meg a szokásos pezsgőt a meccs legkiválóbbjaként. A litván sztár álma így valóra vált. Mint a mesében.

De nézzük csak, mit nyilatkoztak a mérkőzés után az edzők, játékosok!

Vura József, vezetőedző (Cornexi):

-Megérdemelten nyert a Debrecen. Az ötvenötödik percig jól tartottuk magunkat, de ezután nem tudtuk átlépni azt a bizonyos küszöböt, amit kellett volna. Döntő momentumokban hibáztunk és nem tudtuk átvenni a vezetést sem.

Bíró Imre, vezetőedző (DVSC):

-A mai meccsen inkább a küzdelem dominált, mint a színvonal. Ebben sikeresek tudtunk lenni. Ez egy jó alap arra, hogy a későbbiekben a minőségre is tudjunk figyelni. Hasznosan védekeztek a lányok ezen a mérkőzésen. Kaptunk ugyan pár könnyű gólt, de a küzdeni tudásunk most dicsérhető volt. Készülünk tovább. Szerdán már a Vác ellen kell nyernünk. Az egy fiatal csapat lesz, amelyet meg kell fékeznünk.

Szabó Valéria, beálló (DVSC):

-Nagyon jó érzés, hogy újra nyertünk és azért jól ment a játék is. Voltak ugyan hibák, de többnyire a mi akaratunk érvényesült. Bejöttek a lövések, figurák.

Őri Edina, irányító (Cornexi):

-Nagyon készültünk erre a mérkőzésre. A végére szerintem elfáradtunk, ezért kaptunk ki. A fontos pillanatokban nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Nem adjuk fel a harcot a négy közé jutásért, de most már egy még nagyobb bravúrra van szükségünk, mint a Loki ellen kellett volna.

Kiss Éva, kapus (DVSC):

-A védekezésünk volt a döntő szerintem. Fontos volt az is, hogy a helyzeteinket jó százalékban sikerült kihasználnunk. Nehéz csatán vagyunk túl, ilyenre számítottam a meccs előtt. Nekem voltak jó megmozdulásaim, de hibáim is akadtak.

Szűcs Gabriella, átlövő (DVSC):

-Az elején még úgy éreztem, hogy simán nyerhetünk, de utána kissé megremegtek a kezeink. Rohannunk kellett az eredmény után, mert leadtuk az előnyünket. A végére összeszedettebbek voltunk és ez bejött. Mindenkinek kijött a lépés, jól játszottunk. Én úgy érzem, hogy ez egy csapatdiadal volt, közösen szereztük meg a két pontot ezen az estén. Megint győzött a Loki-szív.

Ruta Latakaité, irányító (DVSC):

-Dupla öröm ért: győztünk és én lettem a mérkőzés legjobbja. Utóbbit egyébként megálmodtam a találkozó előtti éjszaka. Ez egyébként utána kiment a fejemből és akkor jutott eszembe, amikor hívtak az interjúra. Sikerült előrelépnünk, szereztünk két nagyon fontos pontot. Az utolsó percekben kezdtünk el igazán védekezni, de a kapusok is kellettek a sikerhez.

Király Annamária, kapus (DVSC):

-A hullámvölgy után most nagyon kellett nekünk ez a győzelem. Ez a diadal lökést adhat a következő feladatokra. Ezzel a meccsel visszavágtunk a Cornexinek azért, mert a legutóbbi szezonban kivertek minket a Magyar Kupából. Tudtam, hogy Tánya nem fog játszani, ezért nagyon készültem a találkozóra egész héten. Évával mindketten izgultunk egy kicsit, mert ekkora felelősség még nem volt rajtunk, mint most. Úgy érzem, jól kiegészítettük egymás teljesítményét a mai napon. Remélem, hogy megmarad ez a formánk!

Hát igen! De jó is olvasni ezeket a szavakat! Örömittas nyilatkozatok a Loki játékosaitól. Kedvenceink egy kulcsjátékosunk nélkül is hozták a nagyon fontos két pontot és így jó hangulatban, optimistán készülhetnek a szerdai összecsapásra. Vácott is nyerni akarunk. Ha így fogunk játszani, akkor győzni fogunk.


DZL

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...