KEK 2008/2009DVSC-Aquaticum-Pallamano Bancole 44-26

Sima volt az első

Mi lett volna, ha végig jól játszunk? Lulu komoly bokasérülést szenvedett a találkozó elején.

2008. november 1., 19:26 (DZ)

Viszonylag kevés néző látogatott ki a Hódosba. Ez az érdeklődés talán annak volt köszönhető, hogy az olasz női kézilabda nem képvisel komoly színvonalat.

Sajnos rosszul indult a mérkőzés, mert Lulu Uhraková az első percekben bokasérülést szenvedett és végleg le kellett cserélni a Loki kapitányát, aki éppen most gyógyult meg lázas betegségéből. A dolog (mint később kiderült) komolynak tűnik, a szlovák játékosra várhatóan hosszabb pihenő vár.

Nagy gólpárbajt hozott a találkozó első félideje. A már sokszor megcsodált debreceni védekezésnek nyomát sem láttuk, a gyengébb képességű olasz csapat könnyen szerzett találatokat. Bakó Botond többször is bosszús volt a látottak miatt. Joggal... Az elmúlt két alkalommal gyengébben muzsikáló Crap most sokkal jobb százalékkal lőtt kapura. Az első félidőben a vendégek trénere nem cserélt egyet sem. Ez a játékrész vége felé közeledve meg is látszott tanítványain, akik alig kaptak levegőt a nagy rohanásban.

A Loki ismét a negyvenedik perc környékén kezdett elszakadni ellenfelétől, addig csak felvillanásai voltak a lányoknak. A cserék (Évike, Zia) és Csakesz, Dada, valamint Sóska erőtől duzzadva játszottak, lerohanták az olaszokat. A védekezésünk sokkal hatékonyabb lett, ami meg is hozta a várva várt különbséget. A holnapi visszavágó előtt elmondhatjuk, hogy a Loki szinte biztosan továbbjut a párharcból. Csoda lenne, ha nem mi nyernénk a második csatát.

Még egy sajnálatos dologról említést kell tennünk. Az ismert dunaszerdahelyi esemény miatt a "B" közép többször is szidalmazta Szlovákiát, ami nagyon rosszul esett két szlovák játékosunknak. Dada kisírt szemmel és dühösen hagyta el a csarnokot. Elmondása szerint játékát is befolyásolta a többszöri incidens. Talán máshogyan kellett volna hangot adni az amúgy érthető ellenszenvnek.

KEK, 3.forduló, 1.mérkőzés: DVSC-Aquaticum - Squassabia Bancole 44-26 (21-15)

Debrecen, 1100 néző.

Vezette: Dimkova, Ljubenova (bolgárok).

DVSC-Aquaticum: Pastrovics - Csáki 7, Sinkarenko 3, Uhraková, Szabó 4, Crap 7/2, Stuparicová 6. Cserék: Soós 5, Hornyák 4, Kiss (kapus), Bognár 2, Kazai 1, Szrnka 5/2.

Bancole: Bassi - Iatsenko 6/4, De Sousa 5, Derepasko 3, Barani 1, Popescu 7, Bailoni 2. Cserék: Oliveri 1, Pagliei 1, Piergianni (kapus), Bongiovanni, Mazzini.

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/4.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Az eredmény alakulása: 6.p.: 5-2, 11.p.: 7-5, 19.p.: 13-9, 24.p.: 17-13, 35.p.: 24-18, 41.p.: 28-23, 49.p.: 35-23, 54.p.: 38-25, 58.p.: 42-26.


DZ

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...

március 20., 19:29

Csak az elején volt miért izgulni

A rossz kezdés után összekapta magát a DVSC SCHAEFFLER és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Dunaújvárosban. Tovább...

március 19., 16:00

Két BL-csata között fontos bajnoki Dunaújvárosban!

A vasárnapi Vipers elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, a szombati norvégiai visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász KA vendége lesz szerdán a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...