KEK 1991/1992DVSC-Halkbank Ankara 38-15

Szántó és Pálffy gólpárbaja

Az Európa élvonalához tartozó Debrecen papírforma-győzelmet aratott a lelkes és sportszerű, de tudásban tőlük messze elmaradó törökök ellen.

1991. november 11. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Női kézilabda KEK: DVSC - Halkbank Ankara 38-15 (21-6)

Debrecen, 2200 néző, vezette: Gulas, Valenta (csehszlovákok).

DVSC: Bloj - PÁLFFY 8, Bocsiné 3, MEDGYESSYNÉ 7, Katkó 2/1, Mironyec 4, SZÁNTÓ 9. Csere: Pusztainé (kapus), Sipos 3, Lajterné 2. Edző: Komáromi Ákos és Köstner Vilmos.

Halkbank Ankara: Bulca - Ayidin, Yüksel 1, Gülhez 3/2, DOGAN 4/1, Gogorucu 4, Tauriulu 1. Csere: Karaca 2, Sen, Besgül. Edző: Nihat Ertam.

Kiállítás: 4 perc az Ankarából.
Hétméteres: 2/1, illetve 3/2.

Több perces késéssel vonultak ki a csapatok a csaknem zsúfolásig telt Hódos Imre Sportcsarnokba, mert a vendégek bolgár kapusának, Georgina Becskovának a játékengedélyét nem tudták felmutatni az IHF ellenőrének a törökök. Aztán felálltak a csapatok, de a kezdődobást a játékosok helyett az Unió Áruház képviselője végezte el.

Pálffy egy eladott labdát, majd két indítást csípett el három perc alatt és három gólt lőtt, mire Tauriulu szépített. A vendégek sorozatos technikai hibákat vétettek, s közben Szántóék ellenállhatatlanul használták ki erényeiket, a gyors indításokat. A balszélső "belengetések" utáni ejtett góljai élményszámba mentek. A hazai szélsők nagyon belelendültek a támadásaikat csak jobb szélen erőltető, megilletődött törökök ellen.

Nem csoda, hogy Ayidint Sen váltotta fel a jobbátlövő poszton, de ez sem segített, mert a 18. percben a Loki már tíz góllal vezetett (12-2). Dogan bejátszásaira és társainak átadásaira vércseként csaptak le a debreceniek és "kiütötték" ellenfelüket úgy, hogy Szántó a saját szaggatottjáról lőtt egész pályás gólt is szerzett. A nagy hangzavar, a lelkes debreceni szurkolótábor is szokatlan volt az Ankarának, amely váratlanul feléledt és tízgólosra csökkentette a különbséget (16-6). A Debrecen szinte kizárólag gyors indításokkal szerzett góljaival szemben nem volt ellenszerük a törököknek, így nem csoda, hogy Pálffy már a szünet előtt nyolc gólt "termelt", Szántóval holtversenyben.

Szünet után is jól szórakoztak és szórakoztatták magukat a debreceni szurkolók, akiknek kispályás labdarúgócsapata az előmérkőzésen 0-0-s félidő után megérdemelt 3-0-s győzelmet mért az újságírókra Kovács Zsolt, Iványi Bertalan és Pönter Zsolt góljaival. A nézők azon tanakodtak, hogy tudta kiverni ez a szerény képességű ankarai csapat a KEK első fordulójában a bolgárokat? Annyit tudunk, hogy rávették a nagy mellénnyel kiálló Szófiát, adja fel a pályaválasztói jogát. Ezt a bolgárok meg is tették, vesztükre.

A második félidő hasonló képet mutatott, mint az első, két klassziskülönbség volt a csapatok között és a Debrecen a 37. percben már húsz gólra növelte az előnyét (26-6). Dogan és Gogorucu ugyan nagyon igyekeztek, de tudásukból csak szépítésre tellett, pedig a debreceniek a találkozó végefelé könnyelműsködve, pontatlanságokkal még segítettek is nekik. Emiatt talán a kelleténél több gólt is kaptak.

Az Európa élvonalához tartozó Debrecen papírforma-győzelmet aratott a lelkes és sportszerű, de tudásban tőlük messze elmaradó törökök ellen. Talán anyagilag ésszerű lenne felajánlani a Halkbanknak, hogy a visszavágót is Debrecenben játsszák le, amely ilyen előny birtokában már csak formálisnak látszik. Bár a török csapat vezetői bizonyára nem mennek bele ebbe az "alkuba", mert gondolnak saját szurkolóikra, akik valószínűleg kíváncsiak a nagy hírű Lokira, amely gyakorlatilag már a KEK negyeddöntőjében érezheti magát.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...