IHF 1992/1993DVSC-CSL Dijon 29-21

Szántóék szünet utáni "bosszúja"

A női kézilabda IHF-kupában a legjobb nyolc közé jutásért az első mérkőzést vívta egymással vasárnap a két együttes, s a találkozót változatos szórakoztató műsor, valamint a Karát Kft. kezdődobása vezette be.

1993. január 11. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Női kézilabda IHF-kupa:

DVSC - CSL Dijon (francia) 29-21 (13-10)

Debrecen - 2500 néző, vezette: Ljudovik, Vakula (ukránok).

DVSC: Marincsakova - Pálffy 1, Bocsiné 2, MEDGYESSYNÉ 4, Lajterné, Csapó 3, SZÁNTÓ 15/9. Csere: PUSZTAINÉ (kapus), TARJÁNI 3, Rádinné 1, Katkó, Sándorné. Edzők: Komáromi Ákos és Köstner Vilmos.

CSL Dijon: Pecheux - Piel 4, ROCA 8/3, Jeraminok 1, Bouillot 2, CENDRE 3, Dugray 1. Csere: Roy (kapus), Peguex 2, Vocoret. Edző: Dragan Zavko.

Kiállítás: 4, illetve 8 perc.

Hétméteres: 11/9, illetve 5/3.

Cendre vezetést szerzett a franciáknak, majd gólpasszt adott Bouillot-nak (0-2). Bocsiné átadásából Medgyessyné szépített, majd Szántó egyenlített (2-2), de 20 percen keresztül, 7-7-ig rendre a vendégcsapat vezetett, a magyar pedig csak egyenlített. Közben Bocsiné és Szántó kihagyott egy-egy hetest, ráadásul a mieink ritkán boldogultak a magas francia védőfallal. A kapuban Marincsakovát Pusztainé váltotta fel. Bocsiné először szerzett vezetést a Debrecennek 8-7-nél, de Bouillot utoljára még egyenlített, egy eladott labdát megszerezve (8-8). Szántó percei következtek, egymás után háromszor volt eredményes (11-8) úgy, hogy sokadszor csapta be a nagy lövőerejű, de védekezésben gyengélkedő Pielt.

Az orosz Jeraminok szigorúan őrizte Bocsinét, de ha magyar lövés elsuhant mellette, kapustársa azt rendszerint "beszedte". Az első félidőben már háromgólos előnyhöz jutottak a magyarok úgy, hogy Szántó hatszor volt eredményes, Csapó háromszor, Bocsiné pedig kétszer. Szünet után ez utóbbi kettő már nem talált be az ellenfél kapujába annak ellenére, hogy jelentősen feljavult a DVSC teljesítménye.

A szünet a szokásosnál tovább tartott, mert a mieinket zavarta a két együttes hasonló színösszeállitású meze. Piros szerelést öltöttek magukra Bocsinéék, de a franciák ehhez nem járultak hozzá, s ezért a magyaroknak vissza kellett venniük az eredeti szerelést.

Szünet után a DVSC gólszürettel "bosszulta meg" a vendégek sportszerűtlenségét. A Loki a 45. percig újabb nyolc gólt lőtt, míg a franciák egyet sem! Különösen Szántó volt elemében, aki nem csak szélről, hanem hetesből is szórta a gólokat, sőt társait is önzetlenül kiszolgálta. Így a DVSC a 45. percre 11 gólosra növelte előnyét (21-10).

A vendégek legcsinosabb és ezúttal legjobb játékosa, Roca próbálta csökkenteni a különbséget (21-12), ám Szántó vezérletével a DVSC erőnlétileg is jelentősen felülmúlta a Dijont. Áz utolsó negyedórában felváltva estek a gólok, és a hazaiak könnyelműsködése, eladott labdái miatt a franciák felzárkóztak 27-21-re!

Sipos is beállhatott az utolsó öt percre, amelyben főleg Tarjáni jeleskedett. Nem csak gólokat lőtt, de heteseket is kiharcolt, amelyek közül az utolsót Szántó már időn túl értékesítette.

Komáromi Ákos vezetőedző csapatának csak a második félidei teljesítményével volt és lehetett elégedett, mert szerinte előtte a franciák a vártnál többet, a magyarok viszont kevesebbet nyújtottak.

A franciáknál alig öt hónapja dolgozó szerb edző ugyan a két együttes küzdőképességét dicsérte, de el volt keseredve a tetemes vereség miatt, mivel eredetileg csak 1-2 gólos fiaskóra számított.

Összességében a nemzetközileg sokkal tapasztaltabb és jobb játékosokból álló DVSC erőnléti fölényének, elképzelései szünet utáni végrehajtásának és elsősorban védekezése feljavulásának köszönheti nagyarányú győzelmét, amely csaknem behozhatatlannak látszik a vasárnapi franciaországi visszavágón.

A Hódos Imre-sportcsarnok büféje szurkolói buszt indít a vasárnapi dijoni találkozóra, s az utazásra a csarnok büféjében lehet jelentkezni a hét közepéig.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...