EHF 1994/1995Bakkelagets Oslo-DVSC-Symphonia 30-22

Szorgalmas készülődés - győzni akarás

Csapatvezetők, játékosok mondják: ötödik alkalommal végre sikerülnie kell!

1995. május 4. - Hajdú-Bihari Napló (Pallai János)

Komáromi Ákos, Köstner Vilmos, Csapó Erika, Szopóczy Brigitta, Jeddi Mária

Megszokott környeze­tében szorgalmasan készül a vasárnapi visszavágóra a DVSC-Symphonia kézilabdacsapata. A Hódos Imre-sportcsarnokban szerdán délután is biztatás nélkül rótták a körö­ket a játékosok, hiszen a csapat vezetői szerint most az állóképes­ség növelése az egyik legfonto­sabb dolog. Hiányzó nem volt.

Az utazókeret tizenkét játéko­sa teljes erőbedobással dolgozott több mint másfél óráig, annak el­lenére, hogy délelőtt is volt már egy kemény edzésük. Köstner Vil­mos a pályán, Komáromi Ákos a lelátón figyelte a lányok mozgá­sát. Elszántnak tűnik a csapat, mintha a mozgásukban is benne lenne: most győzni kell!

Ez lesz az ötödik kupadöntő és néhányszor már megjárták a pok­lok kapuját, az utolsó percekben és az utolsó akadálynál buktak el...

Persze az ezüstök is szépen fény­lenek, de az arany az igazi!

Komáromi Ákos szakosztály­igazgató: - Az elmúlt évek meg­tanítottak bennünket arra, hogy több olyan játékos kell, aki bár­mikor bevethető. Ma már ott tar­tunk, hogy van "másfél" csapa­tunk, vagyis tudunk cserélni és helyettesíteni - ha baj van. Hiszek a nyolcgólos előnyben és a csapat­ban. Most nem szabad megbotla­ni.

Köstner Vilmos vezetőedző: - A két kupadöntő között összesen hét edzést tartunk. Két napig fő­leg az erőnlét fejlesztése volt a cél, a többit taktikai gyakorlatokra és a játékosok egyéni képességének javítására fordítjuk. Azt látom,hogy mindenki nagyon elszánt. Hiszünk a végső győzelemben, bár azt is meg kell mondanom: a nyolc gól ellenére is van bennünk egy kis félelem. De ennyi kell! Egyébként is ennek a csapatnak eddig az volt a legnagyobb hibá­ja, hogy a siker után sem tudtunk felszabadultak lenni. Persze az is igaz, hogy egy vereség után min­dig sikerült összekapni magunkat. Tudom, néha sírnak a fenyők, amikor nagy a terhelés, de én most abban bízón, hogy lesznek örömkönnyek is.

Csapó Erika csapatkapitány: - Győzni kell - így ülünk fel a repü­lőgépre. Én például a nyolcgólos előnyre gondolok majd, és a visszavágón is szeretnék ugyan­ennyit dobni. Azt hiszem, hogy a saját játékunkat kell játszani, úgy, mintha itthon lennénk. A többiek­nek már mondtam: önbizalom és győzni akarás. Akkor miénk lesz a kupa!

Szopóczy Brigitta: - Nekik van félnivalójuk, tudom, hogy óriási harc lesz, mégis bízom magunk­ban. Nem könnyű utolsó ember­nek lenni, de csak azt mondhatom: én mindent megteszek a sikerért.

Jeddi Mária: - Itthon nem ment valami jól, mindössze egy gólt tudtam elérni. Már megnéztem a videofelvételt, sokat tanultam be­lőle. Bár kisebb hullámvölgyben vagyok, de az akarattal nem lesz semmi baj.

A DVSC-Symphonia szombaton reggel indul Debrecenből különrepülőgéppel a visszavágó színhe­lyére. A hetvenszemélyes gép las­san kicsinek tűnik, mert annyi a je­lentkező. Aznap délután a mérkő­zés színhelyén egy hétezer szemé­lyes sportcsarnokban - ahol jobbá­ra jégkorong-találkozókat rendez­nek - még edzést tart a csapat. A találkozó délután három órakor kezdődik. A Magyar Rádió debreceni szerkesztősége délután négy órától kereskedelmi műsorá­ban, majd a sportmagazinban szá­mol be a mérkőzésről. A Napló sportrovata részletes beszámolóval hétfőn reggel jelentkezik. A csapat hétfőn délután 14 és 15 óra között érkezik a debreceni repülőtérre.


Pallai János

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...