KEK 1991/1992DVSC-Podravka Koprivnica 32-17

Továbbjutás, kiütéses győzelemmel

Loki-szív a szünet után: a Debrecen a KEK-ben a legjobb négy között!

1992. január 20. - Hajdú-Bihari Napló (Csubák Zoltán)

Női KEK-negyeddöntő: DVSC - Podravka Koprivnica 32-17 (13-11)

Debrecen, 2500 néző, vezette: Daniella (grúz), Fehér (ukrán).

Debreceni VSC: PUSZTAINÉ - Pálffy 1, BOCSINÉ 12/7, Rádinné 1, MEDGYESSYNÉ 7, Mironyec, SZÁNTÓ 5. Csere: Bloj (kapus), DÖRNERNÉ 3, SIPOS 3, Katkó, Lajterné. Edző: Komáromi Ákos és Köstner Vilmos.

Podravka Koprivnica: Zirdum - Bakai 4, Papac 1, Gregurics, Korosec 3/2, Haszagics 2, Petika 4. Csere: Szolyszak 3/3, Trtanj, Spoljar. Edző: Joszip Szamardzsija.

Kiállítás: 6, illetve 2 perc.

Hétméteres: 8/8, illetve 6/5.

Vasárnap délelőtt a televízió jóvoltából nemcsak a debreceniek, hanem az egész ország sportszerető közönsége láthatta a DVSC - Podravka Koprivnica női kézilabda Kupagyőztesek Európa-kupája negyeddöntő visszavágómérkőzést. Emlékezetes, hogy a horvát csapat az egy héttel korábban Békéscsabán lejátszott találkozón háromgólos előnyre tett szert. Az akkor mutatott teljesítménye alapján bízni lehetett benne, hogy a DVSC hazai környezetben, messze földön híres szurkolótábora segítségével a maga javára tudja fordítani az összesítésben az eredményt. A debreceni lányok valóra váltották a reményeket, sőt még a legoptimistább vágyakat is túlszárnyaltak 15 gólos győzelmükkel.

A szurkolók újságírók fölötti 3-2-es győzelme kitűnő alaphangulatot adott a nagy érdeklődéssel várt KEK-összecsapáshoz. A B-közép együttesét már vasárnap reggel fél 9-kor csaknem ezer néző biztatta, s a fiúk ezt meghálálták. Kovács Zsolt, Vékony Zsolt és Komáromi Ákos góljaival nyertek, ugyanakkor kapujuknál a tollforgatókat erősítő Szamardzsija mester kihagyott egy hetest. Ezután a DVSC-s "veterán" hölgyek is győztek a D. Kinizsi ellen, majd a KEK-negyeddöntő következett, amit Krajnovics, a horvátok sérüléséből lassan gyógyuló válogatott kapusa könnyes szemmel nézett. Bemelegítéskor ugyanis kifordult a bokája, ráadásul helyettesét, Zirdumot egyik társa arcon találta.

Bocsiné a Podravkának mindössze 12 másodpercet "adott" és jól célozta meg a felső sarkot. A DVSC 4-2-es vezetéséig háromszor volt eredményes, de aztán a lendületes vendégek a 12. percig fordítottak (4-5) Petikával az élen. Előbb a balszélen viharzott el a félelmetes tudású átlövő, majd kiszolgálta Korosecet, végül átlőtte a védelmet. Ettől kezdve felváltva estek a gólok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, vagy egyenlített. Bakai az első félidőben hozta békéscsabai formáját, megfogta Szántót, sőt háromszor is betalált, leválva róla. A 24. percben 8-8-as állásnál a szülés után formája visszanyeréséért mindent megtevő Dörnerné is beállt. A DVSC öt perccel a félidő előtt újra vezetett (9-8) és már kezében tartotta az irányítást. Medgyessyné lapos lövéseire Zirdum egyre többször hiába mozdult. A csapatok lövései egyre biztosabbá váltak, a DVSC irányítója az utolsó másodpercben a horvát kapus lába között állította be a félidei eredményt.

Szünet után Dörnerné gyors góljával a Debrecen összesítésben ledolgozta hátrányát, sőt Bocsiné átlövésével előnyhöz is jutott. Fölényét és magabiztosságát érzékeltette, hogy az első tíz kísérletéből nyolc gólt szerzett a Loki, míg a horvátok ugyanennyi helyzete csak két találatot ért. így a DVSC fokozatosan elhúzott (35. perc: 16-11, 42. perc: 23-15). Petikát sorozatosan blokkolták, Papac pedig Bocsinéról leválva a mérkőzés legnagyobb helyzetében a labdát a kapu fölé pattintotta. Később Petika is megismételte majdnem ugyanezt, ő egy az egy ellen a labdát Pusztainéba dobta. Teljesen visszaesett, szünet után csak a 48. percben lőtt mindössze egy gólt. Ugyanakkor Bocsiné hetesből már a tizediket szórta.

A kedvenceit fantasztikusan biztató közönség már kupagyőztesként éltette csapatát, miközben Bocsiné hetesből egyszerűen nem tudott hibázni. A Loki az 52. percben már tíz góllal vezetett (27-17), amikor Szántó "kamikazeként" berepülve volt eredményes. A szurkolók lelkesedésükben mindenkit felállásra serkentettek és az utolsó percekben két és fél ezer ember így éltette a Debrecent, amely 43 lövési kísérletéből 32 gólt szerzett és még öt kapufát lőtt. Ugyanakkor a horvátok ugyancsak 43 helyzetéből mindössze 17 gól és két kapufa született.

A DVSC csodálatos második félidőt produkálva magabiztosan, látványos játékkal ilyen különbséggel is megérdemelten nyert, és összességében 53-41-es gólkülönbséggel jutott a KEK-ben a legjobb négy közé, amelynek sorsolását január 21-én, kedden tartják Bázelben.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...