EHF 1995/1996DVSC-Symphonia-TV Uster 28-15

Továbbjutás közönség­szórakoztató játékkal

Az EHF-kupagyőztes jó játékkal és magabiztos győzelemmel bú­csúzott el a közönségtől.

1995. november 20. - Hajdú-Bihari Napló (Kiripolszky Tamás)

Fotó: F. Szilágyi Imre

Usteri-debreceni "barátság". Az "előadók" Stoffel (balra) és Jeddi

A női EHF-kupa visszavágóján:

DVSC-Symphonia - TV Uster (svájci) 28-15 (13-4)

Debrecen, 1500 néző. Vezette: Kylitis, Marinou (ciprusiak).

DVSC-Symphonia: Szopóczy - Kókainé 3, Borók 5/1, Jeddi 4, Katkó 5/3, Virincsik 3, Szász 2. Csere: Szamozvanova (ka­pus), Nyilas 2, Sándorné 2, Halcsik 2, Csirinyi. Edző: Köstner Vilmos.

TV Uster: Hörnlimann - Schittenhelm 1, Herren 2, Stöffel 1, Flessati 2/2, Spreiter 2, Lien My. Csere: Schild (kapus), Rombach 6/3, von Werra, Breiter, Biris 1. Edző: Walter Flessati.

Kiállítások: 2, illetve 2 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 7/5.

Tj.: a Debrecen (54-35).

A DVSC-Symphonia usteri győ­zelme után már nem volt kérdé­ses a továbbjutás. Ennek ellenére mintegy ezerötszázan voltak kí­váncsiak az utóbbi hetekben re­mek formát mutató Jeddiék játé­kára. A jó hangulatról kivételesen a labdarúgók gondoskodtak, hiszen 5-0-ás győzelmükkel felvidí­tották a piros-fehér szurkolókat, akik a kézis lányok meccsét is vé­gigtombolták.

Az első gól nehezen akart meg­születni, mígnem a harmadik percben Katkó hetese után végre megzörrent a háló. A svájciak is büntetőből voltak először eredmé­nyesek (7. p.: 3-1). A vendégeket láthatóan zavarta a számukra szo­katlan légkör. A nagy hangzavar­ban nem tudtak kellőképpen össz­pontosítani, s emiatt akcióikat sem tudták góllal befejezni. Bár több lehetőségük is volt, vagy a kapufa, vagy a válogatott formá­ban védő Szopóczy hárított. Ezzel szemben a Loki gyors indításai többnyire góllal értek véget (25.p.: 13-3). Mivel a mérkőzésnek igazi tétje nem volt, rendkívül sportszerűen játszottak a csapa­tok. Jellemző, hogy az első kiállí­tásra a 28. percben került sor, ami­kor is Jeddit küldték "pihenni" a ciprusi játékvezetők. Szünet után - meglepetésre - egymás után két­szer is betaláltak a vendégek, akik úgy örültek ezeknek a góloknak, mintha a továbbjutásuk múlott volna rajtuk. Lelkesedésből tehát jelesre vizsgáztak az usteri ama­tőrök, akik a közönség szimpáti­áját is elnyerték. A publikum azért mégis csak a Loki-góloknak tapsolt szívesebben, amelyek "jöttek is futószalagon". Bár már jobbára a debreceniek cseresora volt a pályán, a tetemes előny megmaradt (45. p.: 20-9). A haj­rára teljesen elkészült erejével a svájci gárda, ám Virincsikék is elpuskázták a ziccereket, s így a különbség már nem sokkal nőtt. Az EHF-kupagyőztes jó játékkal és magabiztos győzelemmel bú­csúzott el a közönségtől. A de­cemberi női kézilabda világbaj­nokság küzdelmei miatt legköze­lebb csak a jövő év elején lép pályára a DVSC-Symphonia.

Köstner Vilmos: - A kellemetlen stílusú ellenféllel szemben a má­sodik félidőben gyengébben véde­keztünk. Összességében viszont biztosan jutottunk a legjobb nyolc közé.

Walter Flessati: - Tanítványaim­nak eleinte szokatlan volt a csar­nokban uralkodó fantasztikus hangulat. A szünet után már bát­rabbak voltak, és a vereség ellené­re elégedett vagyok a teljesítmé­nyükkel. A címvédő Debrecennel szemben nem volt esélyünk.


Kiripolszky Tamás

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...