Triffa Ágnes

Tréfi: Abban látok fejlődést, hogy küzdünk egymásért

Szeptember hónapban a szurkolók szavazatai alapján Triffa Ágnes lett a legjobb LOKI játékos. Bár több jó teljesítmény is akadt, mégis kiváló kapusunk kapta a legtöbb voksot. Időnként lehúzza a rolót, s magabiztosságával önbizalmat ad alakuló csapatunknak. Ezt várjuk el tőle…

2011. október 11., 22:06 (handball)

A LOKI kézilabda csapatának első számú kapusa Triffa Ági. A magyar női kézilabda válogatott jelen állás szerint harmadik számú kapusa szintén Ági. A két csapatban az a közös, hogy mindkét helyen új együttes építése folyik. S az a különbség, hogy mi Tréfiben bízunk, ott pedig másban. Egyelőre…

Tréfi nem először lett a szurkolók szavazásán a hónap legjobb játékosa. Nagyon jó játékos vált belőle, szerencsére nálunk. Afféle biztos pont, akire folyamatosan számíthat Köstner Mester. Immár csapatkapitányként is.

Különös helyzet az övé. Tavaly, amikor kész csapatunk volt, akkor is a legjobbak egyike, hanem a legjobb volt. Most, amikor nincs kész csapatunk, szintén kiválóan teljesít. Húzza előre a többieket, példát mutat akaratból, küzdésből.

{{1}}

Bevallom, Ági azon játékosok közé tartozik, akinek véleményére mindig oda figyelek. Ő nem csak beszél, de mond is valamit nekünk. Ha ő azt állítja, keveset fejlődtünk, akkor az úgy is van. Viszont ha azt nyilatkozza, tovább folytatja harcát a válogatottért, akkor azt meg is fogja tenni.

Remélem, sikerül neki bizonyítani: igenis, ma ő a legjobb magyar kapus! Veled vagyunk, Tréfi!

– Gratulálunk, nem először lettél a hónap játékosa a LOKI kézilabda csapatánál. Milyen érzés úgy felébredni, hogy én voltam a legjobb?

– Köszönöm szépen, minden elismerés jól esik, főleg ha a szurkolók felől jön a visszajelzés. A szavazást annyira nem figyeltem, de ez úgyis csapatjáték, lehetsz te a legjobb, ha mégis kikap a csapat.

– A rajtnál kicsit beragadtál, de aztán magabiztosan nyertél. Mi döntött szerinted a javadra?

– Saját magam számára „elfogadható” teljesítményt a Vác elleni második félidő, a két BL selejtező és a Békéscsabai meccsen nyújtottam, talán ez döntött a javamra a nézőknél.

– Egy kapus teljesítménye mindig függ az előtte játszó védősor produkciójától. „Keményedik” a védőjátékunk?

– A Vác első félidejéhez képest mindenképpen keményedett a védőfalunk. :)). A viccet félretéve, még mindig sok bajunk van a védekezéssel, meccsekre lebontva mindig csak kisebb periódusokra áll össze.

Az, hogy konkrétan mik a hibáink, azt hadd ne fedjem fel, ne könnyítsem meg jobban az ellenfeleink dolgát. :)) Egyszóval rengeteget kellene még gyakorolnunk a védekezést.

– Mi az, ami tetszik csapatunk mai játékában, s mi nem annyira? Miben van a legnagyobb előrelépés, s miben gondolod, hogy nem mentünk előre igazán?

– Az eddigi meccseket úgy nyertük meg, hogy mindig volt egy-két kiugró teljesítmény, hosszú távon viszont így nem fogunk kimagasló eredményeket elérni.

Sajnos még nem kiforrott a támadójátékunk, és a védekezéssel is vannak problémák. Egyelőre én csak abban látok fejlődést, hogy küzdünk egymásért. Tehát van még dolgunk bőven.

– Beszéljünk kicsit a BL-selejtezőkről. Az első meccs laza volt, de a második számunkra jelzés arra vonatkozóan, hogy csapat kezd formálódni. Csapatépítő meccs volt?

– Az első meccs arra volt jó, hogy akaratban fejlődtünk, mert az eleje nem úgy indult, ahogy kellett volna. A második félidőben legalább a fiatalok is lehetőséget kaptak. A németek elleni meccs számomra csalódás volt, én BL-ben akartam játszani.

{{4}}

Az építkezés szempontjából hasznosabb volt, mint egy hazai NB/1-es meccs, mert itt ízelítőt kaptak a nemzetközi bíráskodásból azok a játékosok, akik még nem játszottak ilyen mérkőzéseket.

– Nagyon szerettétek volna a BL csoportkört? Ha belegondolunk, nem biztos, hogy sikerekkel teli út várt volna rátok. De a BL, mégiscsak BL… Szóval, jó nekünk ez a KEK?

– Igen, szerettünk volna továbbjutni a csoportból, továbbá én nem szeretem az olyan kijelentéseket, hogy full esélytelenek, 0 pontosok leszünk, ha bejutunk, stb, mert így nem lehet hozzáállni a dolgokhoz, és csodák igenis vannak, lásd Randers-Győr.

A lényeg, hogy a KEK-ben játszunk és egyet ígérhetek, „szétszedem a kaput”, mert mind a klubnak, mind a közönségnek sokat jelentenek a nemzetközi sikerek.

– Eltelt a bajnokság negyede. Négy győzelem, egy vereség mérlegünk. Ez kiválónak is minősíthető, de valljuk be: nem panaszkodhatunk sorsolásunkra, eddig elkerültük az igazi vetélytársakat. Elégedett vagy?

– A Vác elleni mérkőzést leszámítva az eredménnyel elégedett vagyok, de még sokat kell fejlődnünk. A vízválasztó a Veszprém és a Siófok elleni meccs lesz, hogy ténylegesen hol tartunk.

—Igen, miközben gratulálunk a győzelmekhez, óhatatlanul előjön a Vác elleni meccs. A Vác tart előrébb a csapatépítésben, vagy nekünk nem jött össze semmi?

– Az idei bajnokságban a nagy meglepetést a Vác csapata okozta. Igen, előrébb tartanak csapatépítésben, mint mi, sajnos, pedig rosszabb a keretük, mint a miénk.

{{3}}

{{5}}

– Érd, Veszprém, Siófok. A megerősödött ellenfelek. Hogyan értékeled őket a bajnokságban, az eddigi produkciót látva? Megállják helyüket a tőlünk elvándorolt játékosok?

– A bajnokságban csak az eredményeket néztem eddig, a tőlünk eligazolt játékosokról így nincs reális képem. E három csapatnál a bajnokság második fele lesz szerintem a mérvadó.

– Előttünk járnak szerinted a fent nevezett csapatok? Vagy közel azonos szinten vagyunk?

– Egy-két posztra lebontva erősebbek nálunk, de úgyis a meccsen dől el minden, hogy mely a jobb csapat.

– Gratulálok úgy is, mint csapatkapitánynak. Ebben a minőségedben kérdezlek: ki, kik azok a játékosok, akik sokat fejlődtek ebben az évben? Hogyan látod belülről?

– Most még nem lehet azt mondani, hogy olyan nagy fejlődésen ment át bárki is, ez nem megy egyik napról a másikra, továbbá sajnos a fiatalok nagyon keveset játszanak meccsszituációban, így náluk még nehezebb lemérni a fejlődést. Az edzés nem ugyanaz. Igazából ezekre a kérdésekre egy év múlva lehetne objektíven válaszolni.

– S még az előző gondolatnál maradva: hogyan megy a kommunikáció a Mesterrel? Megértitek egymást egy szemvillanásból is?

– Régóta ismerjük egymás rigojáit. Őszintén elmondom Vili bának a véleményemet, rajta múlik, hogy mit kezd vele.

– Az elmúlt héten itt járt a szövetségi kapitány. Mit gondolsz, elégedett Veled, és értékeli a teljesítményedet? Beszéltetek, biztatott?

– Megnézte az edzésünket és a meccsünket. Velem nem beszélt, őszintén még nem tudok objektív véleményt adni, hiszen nem ismerem, mint embert, és mint edzőt.

– Tudom, hogy a szakmai karrieredben a válogatottság nagyon fontos láncszem. S én úgy érzem, most jön el a te időd. Meg jól is áll neked a címeres mez. .:)) Boldog lennél, ha a Te neveddel kezdődne nemzeti csapatunk összeállítása?

– Köszönöm szépen, hogy te így gondolod, de mások úgy gondolják, hogy még mindig nem érkezett el az én időm. Vili bá az Érd meccs előtt megmondta, hogy nem vagyok benne a 18-as válogatott keretben. De én megyek tovább a magam kis útján, nem fognak legyőzni. :)).

– Mi jellemzi manapság a magánéletedet? Mozi, család, főzés, shopping? TV sorozatok? Foci? Bulvár? Mi tud igazán kikapcsolni?

– Boldog párkapcsolatban élek. Két edzés között aludni szoktam, de este belefér egy mozi, illetve a kedvenc sorozatom, a Dr. House. Miután elég későn kezdődik, sajnos elalszok rajta. :)) Hétvégén, ha sok a szabadidőm, rohanok haza a családomhoz, hiszen mindenütt jó, de legjobb otthon.


handball

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...

március 20., 19:29

Csak az elején volt miért izgulni

A rossz kezdés után összekapta magát a DVSC SCHAEFFLER és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Dunaújvárosban. Tovább...

március 19., 16:00

Két BL-csata között fontos bajnoki Dunaújvárosban!

A vasárnapi Vipers elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, a szombati norvégiai visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász KA vendége lesz szerdán a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...