NBI 1985DMVSC-Vasas 15-24Komáromi Ákos

Újra a bajnoki pontokért: a BEK-győztes Vasas ellen kezd a DMVSC

Kettős feladatra készül a DMVSC női kézilabdacsapa­ta, amely az NB I bajnoki táblázatán a második helyen állva várja a szombaton kez­dődő őszi folytatást. Mindjárt egy rangadó jellegű mérkőzéssel, hiszen ellenfe­le a Vasas BEK-győztes, sokszoros magyar bajnok együttese lesz, a jelenlegi lis­tavezető.

1985. augusztus 23. - Hajdú-Bihari Napló (Szentgyörgyi János)

De nem csupán a hazai porondon kell majd helyt állniuk a debreceni lányoknak, hanem az év vé­gén kezdődő IHF-kupa küz­delemsorozatában is eredmé­nyes szereplésre készülnek. A DMVSC vezető edzőjét, Komáromi Ákost arra kér­tük, válaszoljon kérdéseink­re a pontvadászat kezdete előtt.

- Hogyan értékeli csapata nyári felkészülését?

- Július 8-án kezdtük a munkát, hét hetünk volt, mely idő alatt tizennégy mérkőzést játszottunk, kö­zöttük tíz nemzetközi talál­kozó volt. Úgy érzem, hogy a felkészülésünk megnyugtató­an sikerült a bajnokságra.

- Milyen esélyekkel vág­nak neki a küzdelemsorozat­nak?

- Feltétlenül szeretnénk megtartani dobogós helyezé­sünket. Ehhez ötvenszázalékosnál jobb teljesítményt kell nyújtani.

- Milyen a sorsolás?

- Közepesnek mondható. Nem túl nehéz, de nem is könnyű. Ötször játszunk ha­zai pályán (Vasas, Borsodi Bányász, Győr, BHG, TBSC), ötször idegenben (Békéscsaba, Bp. Spartacus, DKSE, Jászberény, TF).

- Történt-e változás a já­tékoskeretben?

- Igen. Szunyogh Hajnal­kát felvették a Szegedi Ta­nárképző Főiskola nappali tagozatára, így ő a Tisza-parti városban folytatja sportpályafutását. Egy új játékosunk van, a Szarvas­ról igazolt Vári Julianna, aki átlövőt játszik, de jelenleg sérült. Több tehetséges kis­lány került fel az első csa­pat keretébe a DSI-ből: Hüse Judit, Szarvas Éva, Ki­rály Anikó és Csatári Éva.

- Hány játékos tagja je­lenleg különböző szintű vá­logatott kereteknek?

- Jobbszélsőnk, Szilágyi Katalin szinte az egész nya­rat a B csoportos világbaj­nokságra készülő felnőtt vá­logatottal dolgozta végig. Az ott végzett munkájáról jó híreket kaptam. Két fiatal játékosunk, Nagy Katalin (kapus) és Szarvas Éva tag­ja volt annak az ifjúsági vá­logatottnak, amely a közel­múltban az NDK-ban a ha­todik helyen végzett az IBV-n.

- Szombaton az Oláh Gá­bor utcai sportcsarnokban a világhírű Vasas együttesét fogadják az őszi szezon rajt­ján.

- Szeretnénk nagyon be­csületesen helytállni, min­denkitől tudása legjavát várom. Válogatott kapusunk, Tóth Ildikó még mindig nem játszhat, jelenleg rehabilitá­ciós kezelésekre jár. Szántó sérülése sem jött még telje­sen rendbe. Minden bizonnyal a következő csapatot küldöm majd pályára: Pusz­tainé - Szilágyi, Nagy Zs., Medgyessyné, Tóth R., Gálfi, Hüse.


Szentgyörgyi János

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Vezetőedző adatlapja: sportstatisztika.com

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...