Szilágyi Ágnes

Úton egy szép karrier felé

A DVSC női kézilabdacsapatának van egy nagyon ügyes balszélsője. Szilágyi Ágnes szerény, mosolygós lány. Harmonikus mozgású, jól cselező, lendületes játékos. Erénye, hogy higgadtan, okosan fejezi be a támadásait, s nagyon imádja a LOKI-t.

2012. augusztus 6., 23:00 (handball)

Hullámvasúton utazik a LOKI kézilabdacsapata. Remélhetően ismét felfelé „megy a gőzös”, s bízunk benne, előbb-utóbb ismét odaérünk valahová.

S hogy hová is, arról megoszlanak a szurkolói vélemények. Egyesek szerint hamarosan mehetünk a négy közzé, hiszen nagyon fiatal és fejlődőképes csapatunk van, mások meg egyenesen kiesési gondokról beszélnek.

Nos, azt gondolom, valahol a két véglet között van jelenleg a helyünk, azaz biztos benntmaradás, de alig elérhető nemzetközi szereplést érő helyezés.

Új vezetése van csapatunknak, új elképzelésekkel, az előzőtől eltérő szakmai modellel. Stabil anyagi háttérrel, s egy igen tehetséges és szimpatikus, fiatal játékosállománnyal.

{{1}}

Van tehát perspektívánk, mert vannak tehetséges játékosaink. Nagyon fontos lesz az elkövetkező év, mert megmutatja, lehet–e szebb jövője ennek a patinás klubnak.

Annak a klubnak, amelyiknek a legjobb hazai szurkolótábora van, s élni kellene tudni ezzel a tradícióval, mert nincs mindenkinek ám ilyen.

Ilyen gondolatokkal a fejemben kérdeztem meg csapatunk egyik fiatal tehetségét, ő hogyan látja mindezt? Az ő napszemüvegén keresztül szerettem volna betekinteni a LOKI női kézilabdacsapatának mai életébe. Mi újság van, hogy indult az év?

Hihetetlenül ügyes és magabiztos balszélső, akinek ez az év sorsdöntő lesz. Nem vitás, ha úgy fejlődik, ahogyan a tavalyi esztendőben, hosszú ideig nem lesz gondunk a balszélső poszton.

A fiatal, de annál tehetségesebb Szilágyi Ágnes szavai következnek. Magáról, a csapatról, a LOKI táborról. Optimistán, vidáman, készülődve a nagy meccsekre, a csodálatos hangulatokra.

– A hírek szerint hosszú és unalmas volt a nyári pihenő, alig vártátok a szezonkezdést. Vagy nem így volt? :))

– Hát én nem így gondolom ezt a pihenőt. :)) Szerintem tévesek az információid. :)) Nagyon hamar eltelt a szünet, sajnos...de ez mindig így van. :))

– Komolyra fordítva, jutott mindenre idő? Sikerült feltöltődni? Terveid szerint alakult a nyár?

– Próbáltam a lehető legtöbb időt pihenéssel tölteni, leginkább a strandon, mert ugyebár ezt a meleget csak víz mellett lehet elviselni... :))

Sajnos a nyaram nem úgy sikerült, ahogy terveztem, mert tengerpartra szerettem volna menni, de sajnos a párommal nem tudtunk úgy összeegyeztetni , hogy létrejöhessen ez a dolog. :(( Azért nem panaszkodom, mert összességében jól telt a szünet!

– Gondolom, már kész informatikus vagy. Hogy sikerültek a vizsgák? A nyaralás mellett volt időd a tanulásra?

– Igen, voltak vizsgák is a nyár alatt, azért „hálistennek” megfért a vizsgaidőszak a "napozgatás" mellett.:))

– Milyen hangulat várt a csapatnál? Bíró Imre és Győrvári Viktor lett a közvetlen irányítótok. Jól ismeritek már egymást a régi-új edzőkkel, könnyen összeszoktatok?

– A csapat háza tájékán mindig jó a hangulat. :)) Bíró Imi bával ugyebár már ismertük egymást elég jól, de én személy szerint Viktor bával is "dolgoztam" együtt még kisebb koromban Nádudvaron! Szóval engem újdonság nem ért ezzel kapcsolatban!

{{4}}

– A klub új szakmai modell szerint fog dolgozni, Vili bá irányításával. Bár a te dolgod a játék, azért csak megkérdezem: bizalommal tekintetek a jövőbe?

– Persze, csak bizalommal lehet előre tekinteni! Másképp nincs is szerintem értelme! :)) Én bízom benne, hogy ezzel az új modellel a LOKI lassan újra a régi lesz!

– Bár új évre készülünk, emlékezzünk kicsit. A hangulatra gondolok, ami tavasszal belehajszolt titeket a győzelembe. Felejthetetlen emlékek?

– Igen, mindig nagyon jó erre az időszakra visszagondolni... Igazi csapatként küzdöttünk egymásért, mindig felspannol, ha visszaemlékszek ezekre a meccsekre. :))

–Mi volt a sikeretek titka, amellyel sikerült az ismert körülmények után is a bennmaradást kicsikarni?

– Szerintem be akartuk bizonyítani, hogy bár megfogyatkozva voltunk, de ilyen fiatalon és úgymond "rutintalanul" is azért tudunk küzdeni egymásért. S persze a szurkolók nagyon sokat jelentettek számunkra, hogy mellettünk álltak és átsegítettek minket a meccsek nehéz szakaszaiban.

– A rájátszásra kissé minden „elfogyott”. A szurkolói létszám, a győzelmek, s mintha az akarat is kevesebb lett volna. Te hogyan látod azt az időszakot?

– Úgy vélem, hogy kicsit megnyugodtunk, hogy bejutottunk a nyolc közé, és már nem fenyegetett minket a kiesés veszélye. Ezért nem is voltunk annyira tüzesek a pályán, de azért győzni akartunk minden meccsen, félreértés ne essék! :))

– Hogy érzed, mennyiben ismertek ki benneteket az ellenfelek? Volt ennek köze a későbbi vereségekben?

– Persze, ez hozzátartozik, hogy az ellenfelek egy idő után kiismernek minket, egy-két meccs után! Nyílván volt köze ennek is a vereségekhez, de nem ez volt úgy gondolom a fő oka.

– Ismereteim szerint Vili bá edzései kemények, feszesek voltak. Miben tudtál nála fejlődni?

– Jók az ismereteid. :)) Így igaz, volt, hogy majdnem "halál" közelében voltunk némelyik edzésen. :)) Szerintem az állóképesség az, amiben nagyon sokat fejlődtem nála, mivel nagyon sokat futottunk.

– Ügyesek a cseleid, a befutások, de néha-néha esetleg egy váratlan lövést is megereszthetnél. Ez megengedett, vagy a szituációtól függ?

– Igen, mikor az ellenfél nem számít rá,lehetne párszor váratlanul lőni,de sajnos nem vagyok az a nagy "lövő" típus... :))

– Mi a véleményed a védekezésedről, elég agresszív?

– Szerintem a védekezésünkben lehetnénk még sokkal agresszívabbak, személy szerint én is. :)) De Imi bával nagyon sok védő gyakorlatot végzünk el,hogy minél jobban összeszokjunk egymás mellett,és hogy érezzük egymást a besegítéseknél,kilépéseknél egyaránt!

{{3}}

– A gyors indítás-lerohanás minden csapat titkos fegyvere, a könnyű gólok nagy esélye. Gyakoroljátok?

– Elég sűrűn vannak ilyen lerohanásos edzéseink, most már serdülő fiúk ellen is szoktunk egy héten egyszer-kétszer ilyen indításos edzést tartani. Mivel ők gyorsabbak és erősebbek is nálunk, lehet fejlődni mellettük!

– Térjünk is rá az idei évre. Hol tartatok a felkészülésben?

– Most fog a 4. hét következni, túl vagyunk a legnehezebb héten is, amely az edzőtábori hét volt napi három edzéssel... :) Minden héten van többször kondi és futóedzés is, de a játékról sem feledkeztünk meg, mivel már túl vagyunk több edzőmeccsen is!

– Miben másabb mostanság a felkészülés? Milyenek az edzések, változott valami?

– Igazából az edzéstervet Vili bá állítja össze még mindig, szóval ugyanolyan intenzívek, mint voltak, megspékelve Imi bá ötletes játékaival és gyakorlataival.

– A mostani junior világbajnokságnak volt számotokra tapasztalata? Gyorsabb lábmunkára gondolok védekezésben, támadásban, meg a hatékony szélsőjátékra.

– Pálma beszélt nekünk az élményeiről, hogy mik a tapasztalatai a vb után: egykezes labdabirtoklás, gyors lábmunka és igen, a harcias védekezésről is említett pár szót. Egyre többet játszanak meg a lövőink, irányítóink a felkészülés alatt, aminek nagyon örülünk. Jobban bevonnak a játékba, ami nagyon jó hír számunkra. :))

{{2}}

—Kazai Anita posztodon a játékostársad. Szándékosan nem vetélytársat írtam, mert együtt kell a sikerekért küzdenetek. Mi az ő erőssége, s mi a tiéd?

– Igen, a Csibével jól váltogatjuk egymást. Biztatjuk is egymást, ha a másiknak nem jön össze valami. Teljesen más stílusban játszunk szerintem, kiegészítjük egymást. :) Ruganyossága szerintem nagy erőssége neki, nekem talán a cselezés.

– Herr Anitával mindenképpen erősödtünk, milyen a benyomásod róla?

– Aniról nagyon jó véleményem van, emberileg és játéktudásban is. :) Kezd beilleszkedni a kis csapatunkba! :)

– Kivel érted magad meg a legjobban a csapatban, ki a barátnőd? Megbeszélitek a meccset, vagy megy ki-ki a dolgára?

– Mindenkivel jóban vagyok, de leginkább Varsányi Nórival vagyunk egy hullámhosszon,:)) Meg szoktuk beszélni a lányokkal a meccseket, ki mit hibázott, hogyan kellett volna, stb…

– Mire számítatok a 2012-2013-as bajnokságban? Elég vegyes a mezőny, hová érhetünk?

– Erős a mezőny, az 5-8-ba kerülés a cél. De én úgy gondolom, s remélem, hogy tudunk meglepetéseket okozni azért az erősebb csapatok számára is. :)

– Jó lenne a szezonkezdetre visszavarázsolni az őszi nagy hangulatot. Meglátásod szerint az új edzők milyen LOKI-t szeretnének pályára küldeni?

– Biztos vagyok benne, hogy azt a LOKI-t szeretnék a pályára küldeni, amelyik a második félévben a harcosságával, egymásért és a szurkolókért küzdeni tudásával bejutott a nyolc közé!!

– A szurkolók nevében annyit ígérhetek, ha lesz tűz bennetek, látjuk a harcosságot, ott leszünk mellettetek! Mehetünk?

– Még szép, hogy jöhettek. :)) Az akarattal és tűzzel nem lesz probléma, a lányokkal nagyon jól megértjük egymást,nincsenek széthúzások a csapaton belül. Remélem, a szurkolók ugyanúgy fognak minket a győzelembe segíteni, mint ahogy tavaly azt tették!!


handball

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...