NBI 2010/2011FTC RightPhone-DVSC-Korvex 32-38

Vannak még tartalékaink

Csütörtökön, a Kőbányai úton megkezdődik a DVSC-Korvex számára a 2010/11-es szezon rájátszása. A két nyert mérkőzésig tartó elődöntő párharc megnyeréséhez legalább egyszer nyerni kell a Fradi otthonában.

2011. április 5., 15:18 (BA)

A kupaezüst megszerzése után újra a bajnokság került a fókuszba, a lányok teljes gőzzel készülnek a Ferencváros elleni elődöntő első meccsére. Bulath Anita továbbra is sérült, így az átlövőre egyelőre nem számíthat Köstner Vilmos vezetőedző.

– A hétvégi MK négy döntőből kihoztuk, amit elterveztünk, örültem az eredménynek, és a csapat is láthatóan egységesebb és boldogabb lett az eredménytől, illetve a mutatott játéktól - fogalmazott Köstner Vilmos. – Mindenki megtette a magáét, s persze akadtak hibák, de a Magyar Kupában a döntőbe jutás dicsőség, s ez idén sikerült nekünk.

Mind a két találkozón akadt egy kifejezetten jó félidőnk, s az is fontos momentum, hogy a Vác ellen a hajrában vissza tudtunk kapaszkodni, ez lélektanilag jót tett a társaságnak. Azt is látni kell, hogy a meccseken belül hatalmas a hullámzás a játékunkban, szinte minden téren, ezen javítani kell, ha eredményesek akarunk lenni. Kapusaink megbízhatóan teljesítettek a hétvégén, javuló játékot láttam Hornyák Dórától, Slakta Petrától, Bogdanovics Annától, Juhász Gabitól és persze Dakos Noémitől. Sopronyi Anettnek és Kazai Anitának is akadtak felvillanásai, s megbízhatóan dolgozott Szabó Vali és Borbás Rita is. Csáki Vikin látszik, hogy nagyon megviselte a válogatott összetartás idején szerzett betegsége, remélem a rájátszásra ő is utoléri önmagát. Még egyszer hangsúlyozom, a legfontosabb az egyenletesebb teljesítmény, a rájátszásban, a Fradi ellen nem lehet ötgólos előnyt leadni.

Az elődöntőt (csakúgy, mint tavaly a Vác ellen) idegenben kezdjük, azaz mindenképpen nyerni kell egy meccset vendégként a fináléba jutáshoz.

– Úgy látom, kezd kilábalni a csapat mind a pszichikai, mind a fizikális gödörből – folytatta a DVSC-Korvex vezetőedzője. – A nemzetközi porondon és a Magyar Kupában hoztuk az elvártakat, a bajnokságban pedig most következik a legfontosabb periódus. Nagy csatát várok, s az egyértelmű, hogy nehezebb a helyzet, mint tavaly volt. Akkor a Vác ellen is nyernünk kellett idegenben, ám most riválisunk számára a Kőbányai úti csarnok légköre hatalmas segítséget jelenthet, ráadásul a nemzetközi kupában menetelő Fradi játéka egyre jobb a tavasszal. Így, reálisan nézve azt kell mondanom, hogy a zöld-fehérek az esélyesebbek, de ez nem jelenti azt, hogy lemondanánk a fináléba jutásról. A bajnokság alapszakaszában alig volt különbség a két csapat között, ezért a hazai pálya előnye szól az FTC mellett. Ahhoz, hogy ezt ellensúlyozni tudjuk, a Győrben látott pozitívumoknál is több plusz kell. Amikor jól játszottunk látszott, hogy a csapatban vannak tartalékok, még mindig fejleszthető az egyéni és a csapatjáték is.


BA

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...