NBI 2022/2023Kisvárda-DVSC-Schaeffler 9-35

Várdára várva

A szerdai fehérvári túra után ezúttal egy rövidebb utazás vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára: szombaton 18 órakor Kisvárdán lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai.

2023. május 12., 17:00 - dvsckezilabda.hu

A szezonvégi idegenbeli sorozat következő két állomásán két keleti riválishoz látogat a debreceni együttes, először szombaton Kisvárda, majd egy héttel később Békéscsaba lesz az úti cél. A várdai csarnokban mindig meg kell izzadni a sikerért. Amikor legutóbb, tavaly februárban ott játszottunk, Vámos Petra utolsó másodpercben lőtt góljával nyertünk 28-27-re. Idén januárban, hazai pályán sem játszottunk egyszerű mérkőzést a szabolcsiakkal, csak a végjátékban sikerült a vendégek felé kerekedni.

Szerdán mindkét csapat pályára lépett, mindkettő idegenben. A Várda a Ferencváros otthonában kapott ki 11 góllal, míg mi ugyanilyen különbséggel vertük az Alba-Fehérvárt. Arról a meccsről betegsége miatt hiányzott Csernyánszki Liliána, aki fontos napokon van túl, hiszen hétfőtől-csütörtökig négy tárgyból érettségizett.

"Mozgalmas volt számomra ez a hét, de úgy érzem, jól sikerültek a vizsgák - mesélt az izgalmakról fiatal irányítónk. - A Kisvárda ellen majdnem mindig szoros, kiélezett meccset játszunk, legutóbb a Hódosban is csak a hajrában sikerült kiharcolnunk a győzelmet. Most sem számíthatunk könnyű hatvan percre, de mindenképpen nyernünk kell, hiszen a célunk a bronzérem megszerzése."

A felemás szezont produkáló kisvárdai csapat túl van egy edzőváltáson. Bakó Botond helyét az egykori Loki-játékos, Bányász-Szabó Valéria vette át. Nagy kérdés, hogy az a Várda vár-e ránk, amely tükörsimán nyert a Békéscsaba otthonában, vagy az, amelyik nagy vereségbe szaladt bele a balatonboglári NEKA-bázison? Mindenesetre a harmadik hely felé vezető úton a szombati győzelemre is nagy szükség van!

A május 13-án, szombaton 18 órakor kezdődő Kisvárda-Master Good SE - DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Altmár Kristóf és Horváth Márton vezeti majd. A mérkőzést a hazai csapat YouTube-csatornáján lehet majd élőben követni.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...