KEK 1989/1990Radnicski Beograd-DVSC 29-21

Vereségek és sérülések az "összeszoktató" túrán

Bécsben járt a DVSC

1990. január 8. - Hajdú-bihari Napló (Csubák Zoltán)

A DVSC női kézilabdacsapata csütörtökön Budapesten a Magyar Kupa keretében a Gödöllő együttesével játszott, és egygólos vereséget szenvedett (23-22) az NB I B-s együttestől.

- Nem vagyunk formában, hiányoznak a mérkőzések a csapatnak, s a gödöllőiek jobban is játszottak, mint mi. Nem véletlenül vezetik az NB I B-s bajnokságot és nagy esélyük van a feljutásra. Mindez nem lehet magyarázat a vereségünkre, viszont január 25-én a visszavágón ki akarjuk köszörülni a csorbát és a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé szeretnénk jutni - említette Komáromi Ákos edző tegnap délután.

A csütörtöki találkozó után a debreceniek azonnal az osztrák fővárosba utaztak, ahol pénteken és szombaton egy-egy mérkőzést vívtak a Bajnokcsapatok Európa Kupájának legutóbbi győztesével, a Hypobank Wiennel.

- Azt kértem,hogy kétszer harmincöt perces mérkőzéseket vívjunk egymással, mert mind a tizennégy játékost játszatni akartam - említette Komáromi. - Pénteken délelőtt 38-26 (18-14) arányú vereséget szenvedtünk Európa, sőt talán a világ jelenlegi legjobb csapatától, amelynek nemrég a holland válogatott mestere lett az új edzője. Az első mérkőzésen Bojtor 11, Szántó pedig 8 gólt dobott, egyértelműen a csapatból csak a balszélsőt dicsérhetem. Szilágyi hüvelykujja már a találkozó elején kifordult, így nem sokat játszhatott. Az osztrákok rendkívül agresszíven, sőt durván védekeztek, mi pedig továbbra sem voltunk formában. Szombaton délelőtt 43-25 (23-12) arányú vereséget szenvedtünk a másik összecsapáson is. Szilágyi 12 góllal, Bojtor pedig 6-tal vette ki a részét a 25-ből. Szilágyi kitűnően játszott, de csak néhány percig volt a pályán Szántó, aki rosszul érkezett le egyszer a talajra és kifordult a bokája. Egyébként Dörnerné a gödöllőiek elleni találkozón és a két ausztriai mérkőzésen hiányzott.

- Egy héttel a KEK-beli belgrádi mérkőzésük előtt volt-e értelme annak, hogy Európa legjobb csapatával játszottak edzőmérkőzéseket?

- Feltétlenül hasznosak voltak ezek az összecsapások, bár most túl nagy volt a különbség a két együttes között. A döntő ok a játéklehetőség biztosítása volt. Kénytelenek voltunk a Hypobankkal mérkőzni, mert egyszerűen nem tudtunk a mostani időszakban más ellenfelet keríteni magunknak. A Békéscsabával és az Ungvárral ugyanis nemrégen többször is találkoztunk. Budapesti ellenfelekre nem számíthattunk a jelen időszakban, mert képtelenek a korrekt együttműködésre, úgy érezzük, lenéznek bennünket, és oda-visszavágó alapon nem vállalják az előkészületi mérkőzéseket - fejezte be Komáromi Ákos, aki csapatával egy hét múlva, január 14-én a KEK-ben Belgrádban a Radnicski Beograd ellen veszi fel a küzdelmet.


Csubák Zoltán

Forrás: Hajdú-bihari Napló

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...