NBI 2023/2024DVSC-Schaeffler-Vasas SC 31-23

Hazai bemutatkozás a Vasas ellen

A székesfehérvári győztes rajt után szerdán hazai pályán is bemutatkozik a bajnokságban a DVSC SCHAEFFLER. Az újonc Vasas lesz az első vendég a Hódosban, a cél pedig egyértelműen a két pont megszerzése.

2023. szeptember 5., 17:02 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

A rajt mindig nehéz, ennek tükrében különösen értékes az Alba-Fehérvár elleni 31-23-as idegenbeli győzelem. A csapat védekezése a mérkőzés nagy részében rendben volt és a támadójátékra sem lehetett panasz. A hazaérkezés után szombatra pihenőt kaptak a játékosok, vasárnap délután pedig már újra edzés várt a lányokra. A Vasas elleni felkészülés közben, hétfőn délután, a Piros-Fehér Piknik keretében találkoztak a szurkolókkal a játékosok és a szakmai stáb tagjai.

"Jól éreztük magunkat a pikniken, sokat beszélgettünk a szurkolókkal, a lányok is megtapasztalhatták, hogy milyen sokan szeretik őket - mondta Szilágyi Zoltán a csapat vezetőedzője. - Fontos ez, hiszen nagyon nehéz szezon elé nézünk, s a szeptemberi program különösen sűrű lesz."

Szerdai ellenfelünk is győzelemmel kezdte a bajnokságot. A piros-kékek a NEKA ellen nyertek 27-23-ra. A két csapat párharca komoly múltra tekint vissza, 71 alkalommal találkozott korábban az NB I-ben a Loki és a Vasas. Eddig 44 debreceni és 24 angyalföldi győzelem mellett háromszor osztoztak meg a pontokon a csapatok. A legutóbbi 17 mérkőzést a DVSC nyerte, utoljára 2004. májusában lett döntetlen a két csapat mérkőzése.

"Nagyon örültünk a Fehérvár elleni két pontnak, hiszen a jó rajt mindig fontos - mondta az Alba ellen öt gólig jutó Töpfner Alexandra. - Ugyanilyen lendülettel szeretnénk letudni az első hazai meccsünket is, hiszen nem lehet kérdéses, hogy ezúttal is a győzelem a célunk. Szombaton elkezdődik számunkra a Bajnokok Ligája, a Savehofot fogadjuk a nyitányon, ennek jegyében a bajnokin szeretnénk a saját játékunkat gyakorolni, így tudunk a legjobban készülni a BL-rajtra."

A mérkőzés előtt adjuk át az elmúlt szezon legjobb felnőtt játékosának járó Jeddi Mária-díjat, valamint a legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó elismeréseket is. Idén első alkalommal a Komáromi Ákos-díjat is átveheti egy fiatal, akit a DVSC Kézilabda Akadémia edzői arra érdemesnek választottak.

A szeptember 6-án, 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - Vasas mérkőzést Héjja Ádám és Kónya Balázs Krisztián vezeti majd. A mérkőzést az MKSZ YouTube csatornáján élőben közvetítik.

A két csapat U17-es és U19-es együttese is találkozik szerdán, a fiatalabb korosztály meccse 14 órakor, az U19-es találkozó 16 órakor kezdődik. Utóbbi mérkőzésre már csak érvényes belépőjeggyel lehet belépni a csarnokba. A helyre szóló belépő 2500, a nem helyre szóló jegy 1500 forintba kerül.

A mérkőzés napján már 14 órakor kinyit a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára. Akik még nem vették át a szezonbérletüket, megtehetik, illetve vásárolhatnak jegyet a szombati DVSC SCHAEFFLER - IK Savehof Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre is.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...