NBI 2023/2024DVSC-Schaeffler-Vasas SC 31-23

Hazai bemutatkozás a Vasas ellen

A székesfehérvári győztes rajt után szerdán hazai pályán is bemutatkozik a bajnokságban a DVSC SCHAEFFLER. Az újonc Vasas lesz az első vendég a Hódosban, a cél pedig egyértelműen a két pont megszerzése.

2023. szeptember 5., 17:02 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

A rajt mindig nehéz, ennek tükrében különösen értékes az Alba-Fehérvár elleni 31-23-as idegenbeli győzelem. A csapat védekezése a mérkőzés nagy részében rendben volt és a támadójátékra sem lehetett panasz. A hazaérkezés után szombatra pihenőt kaptak a játékosok, vasárnap délután pedig már újra edzés várt a lányokra. A Vasas elleni felkészülés közben, hétfőn délután, a Piros-Fehér Piknik keretében találkoztak a szurkolókkal a játékosok és a szakmai stáb tagjai.

"Jól éreztük magunkat a pikniken, sokat beszélgettünk a szurkolókkal, a lányok is megtapasztalhatták, hogy milyen sokan szeretik őket - mondta Szilágyi Zoltán a csapat vezetőedzője. - Fontos ez, hiszen nagyon nehéz szezon elé nézünk, s a szeptemberi program különösen sűrű lesz."

Szerdai ellenfelünk is győzelemmel kezdte a bajnokságot. A piros-kékek a NEKA ellen nyertek 27-23-ra. A két csapat párharca komoly múltra tekint vissza, 71 alkalommal találkozott korábban az NB I-ben a Loki és a Vasas. Eddig 44 debreceni és 24 angyalföldi győzelem mellett háromszor osztoztak meg a pontokon a csapatok. A legutóbbi 17 mérkőzést a DVSC nyerte, utoljára 2004. májusában lett döntetlen a két csapat mérkőzése.

"Nagyon örültünk a Fehérvár elleni két pontnak, hiszen a jó rajt mindig fontos - mondta az Alba ellen öt gólig jutó Töpfner Alexandra. - Ugyanilyen lendülettel szeretnénk letudni az első hazai meccsünket is, hiszen nem lehet kérdéses, hogy ezúttal is a győzelem a célunk. Szombaton elkezdődik számunkra a Bajnokok Ligája, a Savehofot fogadjuk a nyitányon, ennek jegyében a bajnokin szeretnénk a saját játékunkat gyakorolni, így tudunk a legjobban készülni a BL-rajtra."

A mérkőzés előtt adjuk át az elmúlt szezon legjobb felnőtt játékosának járó Jeddi Mária-díjat, valamint a legjobb utánpótláskorú játékosoknak járó elismeréseket is. Idén első alkalommal a Komáromi Ákos-díjat is átveheti egy fiatal, akit a DVSC Kézilabda Akadémia edzői arra érdemesnek választottak.

A szeptember 6-án, 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER - Vasas mérkőzést Héjja Ádám és Kónya Balázs Krisztián vezeti majd. A mérkőzést az MKSZ YouTube csatornáján élőben közvetítik.

A két csapat U17-es és U19-es együttese is találkozik szerdán, a fiatalabb korosztály meccse 14 órakor, az U19-es találkozó 16 órakor kezdődik. Utóbbi mérkőzésre már csak érvényes belépőjeggyel lehet belépni a csarnokba. A helyre szóló belépő 2500, a nem helyre szóló jegy 1500 forintba kerül.

A mérkőzés napján már 14 órakor kinyit a Hódos Imre Sportcsarnok pénztára. Akik még nem vették át a szezonbérletüket, megtehetik, illetve vásárolhatnak jegyet a szombati DVSC SCHAEFFLER - IK Savehof Bajnokok Ligája csoportmérkőzésre is.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

február 22., 17:00

A NEKA ellen folytathatjuk remek sorozatunkat!

A válogatott két EHF EURO Cup-meccse előtt pénteken, 18 órakor a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesét fogadja a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...

február 18., 18:08

Győzelem Svédországban - megvan az ötödik hely!

A Savehof otthonában is győzött a DVSC SCHAEFFLER, így 15 ponttal, az ötödik helyen zárt a Bajnokok Ligája A-csoportjában. Jöhet a címvédő, Vipers elleni nyolcaddöntő! Tovább...

február 17., 17:03

Vasárnap Svédországban zárjuk a csoportkört

A svéd IK Savehof elleni mérkőzések foglalják keretbe a DVSC SCHAEFFLER szereplését a BL csoportkörében. Szeptember 11-én, a svéd bajnok ellen kezdtük meg a szereplésünket, február 18-án pedig az északiak ellen fejezzük be a 14 meccses sorozatot. Tovább...

február 14., 20:28

Nem okozott gondot a kötelező győzelem

A jó védekezés és a szélsők remek teljesítménye volt a Vasas elleni tízgólos idegenbeli győzelem kulcsa. Tovább...

február 13., 17:00

Ambíciózus, fiatal csapat vendégei leszünk

Szerdán, 17 órakor a Vasas otthonában folytatja bajnoki szereplését a DVSC SCHAEFFLER. A mérkőzést a DVSC Kézilabda YouTube-csatornáján lehet élőben követni. Tovább...