NBI 2023/2024Győri Audi ETO KC-DVSC-Schaeffler 25-23

Két BL-meccs közt egy bajnoki Győrben

A DVSC SCHAEFFLER feszített programjának következő állomása a Győr elleni bajnoki, szerdán 18 órától. A meccset az M4Sport élőben közvetíti.

január 16., 17:00 - dvsckezilabda.hu (Vida Gyula)

A nagy utazás folytatódik, olyannyira, hogy a DVSC SCHAEFFLER játékosai haza sem tértek a montenegrói fővárosból. A Buducsnoszt Bemax elleni győztes BL-csata másnapján Bécsbe repült a debreceni csapat, onnan pedig Győr felé vették az irányt a lányok.

A szerdai bajnoki rangadóig az Audi Arénától mindössze ötpercnyi sétára található ETO Park Hotel a DVSC SCHAEFFLER főhadiszállása, itt készül a Loki a szezon második Győr elleni összecsapására. Négyszer biztosan találkoznak a felek ebben az évadban (két-két BL és bajnoki), de ennél többször is összefuthatnak, akár a Magyar Kupa végső fázisában, persze ha mindkét csapat bejut a négyes döntőbe. Egyelőre azonban a szerdai meccs van fókuszban, amelynek az első, szeptemberben lejátszott ETO - Lokihoz hasonlóan a Rába-parti város ad otthont. A BL-csoportkör második fordulójában, szeptember 16-án az első félidőben még tartottuk a lépést a házigazdákkal (14-10), aztán szünet után fokozatosan növelte a különbséget az ETO, s végül 35-23-ra nyert. Annak a találkozónak a legnagyobb pozitívuma számunkra az volt, hogy Csernyánszki Liliána találatát választották a forduló legszebb góljának.

A BL-ben még százszázalékos győriek a hétvégén az Odense otthonából hozták el a két pontot, s mivel szombaton játszottak Dániában, egy nappal többet pihenhettek. Nálunk a podgoricai csatának jócskán akadnak nyomai, többen is kisebb sérüléssel bajlódnak, de Szilágyi Zoltán bízik benne, hogy minden játékosára számíthat az Audi ETO ellen. A hangulatra ugyanakkor nem lehet panasz a nagyon fontos podgoricai győzelem után.

"Nyilván pozitív töltet volt számunkra ez a Buducsnoszt elleni győzelem, de úgy gondolom, a Győr ellen egy teljesen más meccsre számíthatunk - nyilatkozta honlapunknak Vámos Míra. - Ahogy láttuk is, remekül szerepelnek a győriek a BL-ben, kiváló a védekezésük és a kapusteljesítményük is fantasztikus, de bízom benne, hogy jó mérkőzést tudunk játszani velük. Nem egyszerű feladat Győrben jó eredményt elérni, sőt. Biztosan kellenek majd extra teljesítmények a sok jó mellett és akkor felvehetjük velük a versenyt."

Az Audi Arénában (Győr, Tóth László utca 1.) január 17-én, szerdán, 18 órakor kezdődő Győri Audi ETO KC - DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Felhő Ferenc és Öcsi Tamás vezeti majd.

A találkozót az M4Sport csatorna élőben közvetíti.


Vida Gyula

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 25., 20:04

Nem bírtuk a végét

Hiába játszott bő 40 percig kiválóan a DVSC SCHAEFFLER a bajnok és kupagyőztes Ferencváros otthonában, egy párperces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a fővárosiak megnyerjék a mérkőzést. Ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a negyedik helyen végzünk a bajnokságban. Tovább...

május 24., 17:00

A bajnokcsapat otthonában zárjuk a szezont

Egy hosszú és fárasztó szezon utolsó felvonása következik a debreceni lányok számára szombaton, az Elek Gyula Arénában, a már biztos aranyérmes Fradi otthonában. A találkozót az M4Sport+ élőben közvetíti! Tovább...

május 22., 20:43

Kézilabdaünnep majdnem bravúrral

Ismét óriási mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Győr ellen. Az utolsó percig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyer, de megint az ETO-nak volt szerencséje. Tovább...

május 21., 17:38

Újabb bravúrra várva!

A szezon utolsó hazai meccsét játssza szerda délután, 18 órakor a DVSC SCHAEFFLER a Győri Audi ETO KC ellen. Minden jegy elkelt, így telt ház lesz a rangadón, amelyen a debreceni lányok folytatnák 11 meccses győzelmi szériájukat! Tovább...

május 11., 21:04

Csodás közegben sima győzelem!

Sok hibával kezdtünk az újonc Kozármisleny otthonában, a folytatásban azonban érvényesült a papírforma. Tovább...