DVSC-Schaeffler-Dunaújvárosi KKA 40-27NBI 2022/2023

A félidő végén eldöntöttük

Mindkét félidő hajrájában robbantott, tizenhárom gólos győzelmet aratott harmadik hazai mérkőzésén a DVSC SCHAEFFLER a Dunaújváros ellen.

szeptember 16., 19:37 - dvsckezilabda.hu

A harmadik hazai mérkőzésünkön a négy debreceni kölcsönjátékossal és több debreceni kötődésű játékossal és stábtaggal érkező Dunaújvárossal találkoztak a mieink.

Igazi adok-kapokkal indult a mérkőzés, alig több mint négy perc alatt már nyolc gól esett, egyenlő eloszlásban. A mieinknél Töpfner Alexandra kezdett nagyon jól, hét és fél perc alatt négy találatnál járt. Nyolc perc után Szilágyi Zoltán időt kért, mert a védekezés nagyon nem állt össze. Nem igazán tudtunk meglépni az igen hatékony támadójátékot mutató Dunaújvárostól, hét perccel a szünet előtt csupán egy góllal vezettünk. Innen indítottuk a rakétákat, Vámos Míra és Szabó Nina vezetésével hét gólt tettünk közé hét perc alatt!

Szünet után sem kezdtünk túl jól, Planéta átlövéseivel tudtuk tartani az első harminc percben kialakított előnyt. Nem adta olcsón a bőrét a jól küzdő újvárosi együttes, valamennyi, Debrecenhez kötődő játékos betalált legalább egy alkalommal. Szilágyi Zoltán forgatta csapatát, mindenki játéklehetőséget kapott ezen a mérkőzésen. A különbség négy perccel a vége előtt kilenc gól volt, ám ebben a játékrészben is egyértelműen a debrecenieké volt a hajrá. Kácsor Gréta magabiztosan értékesítette a hétmétereseket, az agilisan játszó Szabó Nina pedig beállította a 40-27-es végeredményt!

Harmadik hazai találkozóját is meggyőző különbséggel nyerte meg a DVSC SCHAEFFLER! A mieinkre a jövő héten igazi rangadó vár, a tavalyi évben ötödik helyezett Mosonmagyaróvár érkezik a Hódosba.

DVSC SCHAEFFLER - Dunaújvárosi KKA 40-27 (22-14)

Debrecen, 900 néző: V: Bújdosó, Horváth V.

DEBRECEN: Gabriel - TÖPFNER 8 (2), PLANÉTA 4, Vámos P. 1, Füzi-Tóvizi 2, KÁCSOR 6 (4), VÁMOS M 7. Csere: Torda (kapus), Jezsikava 1, Hámori 2, Hornyák D. 1, Bordás 2, SZABÓ N. 6, Petrus, Costa, Panyi. Edző: Szilágyi Zoltán.

DUNAÚJVÁROS: Bartulovic - Szalai B. 2, Borgyos 1, WEISHEITEL 4, Nick 2, Horváth P. 2, Kazai 2. Csere: Oguntoye (kapus), Arany R. 1, FARKAS J. 8 (6), Matucza, Krupják-Molnár, Poczetnyik 1, Lakatos P. 2, Fodor N. 1, Agócs 1. Edző: Rapatyi Tamás.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 4-2. 11. p.: 8-8. 19. p.: 11-9. 21. p.: 12-12. 28. p.: 19-13. 37. p.: 25-16. 49. p.: 32-24. 54. p.: 34-27.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 9/6, ill. 8/6

MESTERMÉRLEG

Szilágyi Zoltán: - Nagyon nehezen jöttünk lendületbe, elsősorban védekezésben voltak problémáink. Ahogy aztán feszesebb lett a védekezésünk és rendezni tudtuk a sorainkat, nyílott az olló, és az első félidő hajrájában eldőlt a két pont sorsa. A második félidőben egy az egyben lekopíroztuk a szünet előtti teljesítményt. Örülök a negyven szerzett gólnak, a huszonkét leindításból szerzett találatnak különösen.

Rapatyi Tamás: - Mostani állapotunkban húsz percig képesek vagyunk felvenni a küzdelmet az olyan jó csapat ellen is, mint a Debrecen. A munkánk elején járunk, sok mindenben kell fejlődnünk, de látszik, jó úton indultunk el. A második félidő első húsz percében megint egyenrangú partnerek voltunk.

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

szeptember 23., 20:45

Izgalmas meccsen nagy győzelem a Mosonmagyaróvár ellen

A Mosonmagyaróvár a meccs elején ráijesztett egy kicsit a Lokira, de a második félidő végére egyértelművé vált, hogy melyik a jobb csapat. A DVSC SCHAEFFLER a negyedik mérkőzését is megnyerte szeptemberben. Tovább...

szeptember 22., 18:17

Következik a bronzérmesek csatája

Az előző két szezon harmadik helyezettje találkozik pénteken 18 órakor a Hódosban. Igazi rangadónak számít a DVSC SCHAEFFLER - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzés. Tovább...

szeptember 21., 16:53

DVSC-MKC: rövid, de tartalmas közös történelem

Eddig összesen 13 tétmeccset játszott egymás ellen a DVSC és a Mosonmagyaróvár. Az évek során rangadóvá érett a két együttes összecsapása. Tovább...

szeptember 16., 19:37

A félidő végén eldöntöttük

Mindkét félidő hajrájában robbantott, tizenhárom gólos győzelmet aratott harmadik hazai mérkőzésén a DVSC SCHAEFFLER a Dunaújváros ellen. Tovább...

szeptember 15., 17:01

Folytatni a jó sorozatot!

Zsinórban harmadik hazai meccsét játssza a DVSC SCHAEFFLER. Szeptember 16-án, pénteken 17 órakor a Dunaújváros lesz az ellenfél, keretében hét debreceni kötődésű kézilabdázóval. Tovább...