NBI 2005/2006Dunaferr NK-DVSC-Valdor 33-31

A védekezés dönthet

Európai kupacsapatok csapnak össze az újvárosi csarnokban.

2005. szeptember 17., 08:44 (www.nso.hu)

Európai kupacsatákra és bajnoki rangadókra egyaránt készül ezekben a hetekben a BL-ben érdekelt Dunaferr (két hét múlva a Nürnberg lesz az ellenfele) és az EHF-kupában induló DVSC. A bajnoki ezüstérmes újvárosiak mestere, Kiss Szilárd most mégis inkább a Loki taktikájának ellenszerét keresi, bár erre sem neki, sem tanítványainak nem maradt sok idejük a szerdai forduló után.

A Dunaferr - szokásához híven - várhatóan vegyes védekezéssel, nyitott és zárt formációkkal egyaránt igyekszik megállítani a debreceni támadókat, míg góljait lehetőleg gyors lerohanásokból (Lovász, Nagy) és klasszis átlövői (Radulovics, Kindl) révén szerzi majd. Sorsdöntő lehet Sirina kapus teljesítménye.

"A legfontosabb, hogy a csapatjátékunk tovább alakuljon, javuljon, és együttesünk hazai pályán még jobban belelendüljön - mondta a mester, akinek tanítványai eddig hat pontot gyűjtöttek. - Vincze Melinda bokája edzésen megsérült, az ő játékában csak reménykedhetünk, míg az együttes többi kisebb sérüléssel bajlódó tagja pályára léphet. A Lokit sokra becsüljük, ráadásul én még rossz Debrecent sohasem láttam."

Két hazai győzelem (a Békéscsaba és a Vác ellen), valamint egy idegenbeli vereség a Hódmezővásárhely vendégeként - ez a debreceniek mérlege az első három kör után. A Loki legszívesebben hatos falat védekezik, ám kérdés, ezzel megállíthatja-e az Újváros bombázóit. A lerohanásos akciói végén főleg Stuparicová eredményes, de az ő gyors indításához a Debrecen védelmének, valamint Vorozscova kapusnak is parádéznia kell.

"A bajnokság elején járunk, mindenhol alakulnak a csapatok - mondta Bíró Imre, a Loki edzője. - A Dunaferr egységes, jó csapat, hazai pályán bárki ellen esélyesként léphet pályára, így egyértelmű, hogy ezúttal nem mi vagyunk a favoritok. Ám a tévéközvetítés miatt az egész ország előtt kell bizonyítanunk."

A Dunaferrhez hasonlóan a DVSC is hamarosan megkezdi európai kupaszezonját: a debreceniek október 2-án, szombaton lépnek pályára az EHF-kupa második körében az orosz Asztrahanocska Asztrahány otthonában. Ám addig még három bajnoki mérkőzés vár rá, így főként ezekre koncentrál. Most leginkább az Újvárosra!

Tv: a Dunaferr-DVSC mérkőzést 16.45 órakor közvetíti az m1.

A 4. forduló műsora

A hazai pályán a rutinos újvárosiaknak nem lehet gond a győzelem megszerzése. Az eddig nyeretlen Vác otthonában a címvédő az esélyesebb. Hazai pályán javíthat a győri fiaskó után a Vásárhely. A Mocsai-csapat a fehérváriak elleni pontszerzés után most idegenben is bízonyíthat. A Fradi Csabán is esélyesebb.

Szeptember 17., szombat

Dunaferr NK-DVSC 16.45

Váci NKSE-Győri Graboplast ETO KC 17.00

Liss-Hódmezővásárhelyi NKC SE

Bp. Kőbánya-Spartacus 18.00

Szeptember 18., vasárnap

Kiskunhalasi NKSE

Vasas-Invitel 18.00

Szeptember 19., hétfő

Békéscsabai ENK-FTC 18.00

A Cornexi-Alcoa szabadnapos


www.nso.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

április 21., 20:31

Hat góllal vertük a Mosonmagyaróvárt

Megvolt rá az esély, hogy nagyobb arányban nyerjen a DVSC SCHAEFFLER a Mosonmagyaróvár ellen, mint amennyivel kikapott ősszel, de végül nem sikerült. Sima győzelem volt, mégsem tudtak neki örülni a lányok. Tovább...

április 20., 17:00

Rangadóval folytatjuk!

A hosszú válogatott szünet után vasárnap 18 órakor, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a DVSC SCHAEFFLER számára. Mivel a legutóbbi három szezon bronzérmese találkozik a Hódosban, nem túlzás kijelenteni, hogy a hátralevő időszak egyik kulcsmeccse vár a debreceni lányokra. Tovább...

március 27., 20:39

Két pont a Viharsarokból

Bár sok hibával játszottunk, összességében magabiztosan nyertük meg a keleti derbit. Tovább...

március 27., 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 26., 16:30

Keleti derbivel folytatjuk

A hétvégi BL-búcsú után immáron a bajnokságra fókuszál a DVSC SCHAEFFLER csapata. A háromhetes bajnoki szünet előtt szerda délután a Békéscsaba otthonában lépnek pályára Szilágyi Zoltán tanítványai. Tovább...