női kézilabda Debrecen

Debrecenben nevelkedtek: Kádárné Eperjesi Ilona

A sorozat első részében Kádárné Eperjesi Ilonával ismerkedhetünk meg, aki Debrecenből indulva - egy rövidebb, a Vasasnál eltöltött időszakot kivéve - egész pályafutását Hajdú-Bihar megyében töltötte.

június 10., 18:22

Igazi életvidám egyéniség a DVSC sikerkorszakának egyik első fecskéje, a rendkívül nagy munkabírásáról elhíresült Kádárné Eperjesi Ilona.

"Még mindig fiatalnak érzem magam, legalábbis lélekben. Mai napig tartjuk a kapcsolatot a régi "harcostársakkal", amikor össze tudunk jönni, mindig nagyon jó a hangulat. A DVSC mostani mérkőzéseire is kijárok, lelkes szurkolója vagyok a csapatnak" - adott helyzetjelentést a jókedélyű korábbi átlövő.

A kézilabdával való megismerkedése igencsak racionális alapokon nyugvott.

"Magas, atletikus lány voltam, ezért hívtak kézilabdázni. Nagyon sokat dolgoztam az elején, példának okáért a felugrás helyes technikáját az öltözőben egy zsámolyon gyakorolva tanultam meg. A befektetett munka hatására egy év után már gólkirály voltam" - mesélte el a kézilabdával való megismerkedését Kádárné Eperjesi Ilona.

Lelkes, a pályán az utolsó sípszóig küzdő játékos volt, hiába indult alacsonyabb osztályból, végül kitárult előtte a világ.

"Olyan helyekre jutottam el a sport által, ahova egyébként nem valószínű, hogy eljutottam volna. Bejártuk egész Európát, de voltam még Marokkóban is, ahová Spanyolországból hajóval jutottunk el. Abban az időszakban nagyon le voltak korlátozva a külföldre utazás lehetőségei, mi viszont egy évben többször is mentünk külföldre" - nosztalgiázott "Icuka".

Pályafutása nagy részét a cívisvárosban töltötte, kötődése a városhoz tagadhatatlan.

"Szinte az egész életemet Debrecenben töltöttem el, igazi debreceninek tartom magam. A Lokival megnyert bajnoki cím kiemelt szerepet játszik a pályafutásában, holott további két első osztályú bajnoki aranyérmet is akasztottak nyakamba. 1987-ben veretlenül nyertük meg a bajnokságot, az utolsó mérkőzés utáni ünneplés örök élmény marad. Csodálatos éveket töltöttünk el együtt, igazi nagybetűs csapatként" - vallott "debreceniségéről".

Sikerének több összetevője volt, azonban a számára legfontosabbat elmondta.

"Szívemet-lelkemet kitettem a pályára, mai napig bennem van, hogy soha nem adom fel! Azt hiszem ezt a mentalitás édesapámtól örököltem, aki maga is sportolt, ökölvívó volt. Ő egyébként nagyon büszke volt rám, a legtöbb mérkőzésemen kint volt a helyszínen, amely nagy erőt adott nekem is!" - mondta el végül Kádárné.

Forrás: akademia.dvsckezilabda.hu

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

További hírek

június 30.

Kudor Kitti lesz Köstner Vilmos segítője

Nyolc év után újra együtt dolgozik a DVSC sikeréért Köstner Vilmos és Kudor Kitti. A 2011/12-es szezonhoz képest változott a felállás, most nem a pályán, hanem másodedzőként segíti a szakvezető munkáját Kitti. Tovább...

június 26., 19:43

Debrecenben nevelkedtek: Katkó Andrea

A sorozat aktuális részében Katkó Andreát, az egykori kiváló irányítót mutatjuk be, aki igazi vezére volt a kilencvenes évek közepén két ízben EHF-Kupát nyerő DVSC-nek. Tovább...

június 10., 18:22

Debrecenben nevelkedtek: Kádárné Eperjesi Ilona

A sorozat első részében Kádárné Eperjesi Ilonával ismerkedhetünk meg, aki Debrecenből indulva - egy rövidebb, a Vasasnál eltöltött időszakot kivéve - egész pályafutását Hajdú-Bihar megyében töltötte. Tovább...

június 4.

Komáromi Ákos mesteredző: a mai kézilabdázás roppant módon tetszik nekem!

Két bajnokságot nyert csapataival a már hosszú évek óta visszavonult mesteredző, Komáromi Ákos. A két aranyérmet testvéries megosztással: egyet nőkkel és egyet férfiakkal. Más kérdés, hogy felnőtt szinten jóval eredményesebb volt a nőkkel, mint a férfiakkal. Komáromi Ákossal - szándékom ellenére - be kellett érnünk egy igazán kiadós, maratoni telefonbeszélgetéssel. Tovább...

május 9., 15:40

Debrecenből Bostonba: Amerikában igyekszik népszerűsíteni a kézilabdát az egykori lokista

Félix Annamária kalandos utat járt be pályafutása során. Most sokaknak magyarázza el Amerikában, hogy a kézilabda nem fallabda... Tovább...