Csapó Erika (Dörnerné)

Ha csalódott, a takarításba "menekül"

Kevés népszerűbb hölgy él Debrecenben Csapó Erikánál, a DVSC női kézilabdacsapatának hórihorgas válogatott átlövőjénél. Sikereit a pályán érte el, hétről hétre ezrek tapsolnak hálószaggató bombái után. Sportpályafutásáról a szurkolók szinte mindent tudnak, de milyen a magánéletben? Ezúttal Erikára mint a gyengébb nem egy képviselőjére voltam kíváncsi, amikor felkerestem otthonában.

1994. március 19. - Hajdú-Bihari Napló (Égerházi Péter)

- Ami a kézilabdázásban erény és előny, az a magánéletben nem biztos, hogy az, sőt az átlagosnál magasabb termeted akár gondot is okozhat.

- Alkatommal mindig "kilógtam" a korosztályomból, s ha nem sportoltam volna, nyurga kezeim és lábaim talán össze is akadnak járás közben. Bár hároméves koromtól tornáztam, majd nyolcesztendősen kezdtem kézi labdázni, 18 éves koromig zavart a termetem. Mindig azt hittem, hogy én sose találok senkit magamnak és ezért férjhez sem fogok menni, egyedül maradok.

- Mégis másképpen alakult az életed. Társat is találtál, akihez feleségül mentél, majd elváltál és újabb társra leltél.

- Valóban, 18 éves koromban úgy jöttem el Győrből, hogy velem tartott a diákköri szerelmem, Dörner Tamás, akihez feleségül mentem. Később a kézilabdás életvitel választott el bennünket, nem tudta vállalni annak árnyoldalait. De jött Gurics Attila, most már ő is a csapathoz tartozik, vele jól megvagyunk.

- Milyen tulajdonságok alapján választasz partnert?

- Külsőre legyen sportosan elegáns és férfiasán ápolt. Természetesen a magasság is meghatározó szerepet játszik. Amikor Attilát megláttam, rögtön tudtam, ő kell nekem.

- Van férfiideálod?

- Nincs, ugyanis egyaránt tetszik például a színészek közül Tom Cruise és Steven Segal, pedig homlokegyenest különbözőek. Az olyan férfiakat kedvelem, akiknek szép a szemük vagy a szájuk, tehát van bennük valami vonzó. Ne legyenek kérkedők, tudjanak gyengédek lenni, de ugyanakkor ne okozzon gondot számukra, ha egy sor problémával találják magukat szemben. Egyébként roppant kritikus vagyok, kevesen felelnek meg az elvárásaimnak.

- Milyen tulajdonságokat tartasz fontosnak, illetve visszatetszőnek?

- Nálam elsődleges, hogy valaki bátran vállalja önmagát, a tetteit, s ebből következik; gyűlölöm a kétszínűséget, valamint a lustaságot. Kompromisszumot csak abban az esetben tudok kötni, ha az igazság nem szenved csorbát.

- Hiú vagy?

- Nagyon. Mivel a városban mindenki ismer, a fiatalok közül többen példaképnek tekinthetnek, nem mindegy, hogyan jelenek meg. Kéthetente fodrászhoz járok, és igyekszem mindig jó formát mutatni. Sajnos az öltözködésben gondot okoz, hogy nehezen kapok magamra nadrágot, blézert vagy alkalmi cipőt, ezért sokszor csináltatnom kell.

- Van kedvenc színed, illetve viseleted?

- Általában a sportos, lezser dolgokat szeretem, a kényelmes XXL-es pólókat, a bankettekre, ünnepélyes összejövetelekre pedig rövid, szűk ruhát, miniszoknyát veszek fel, hiszen a termetem miatt amúgy is feltűnő vagyok, ezt már csak fokozni lehet. Az öltözködésben szeretem a feketét a különböző színekkel variálni.

- Eddig kevés szó esett a családról, pedig kislányod, a két és fél éves Rebeka is nagy szerepet játszik magánéletedben.

- Mióta felnőttem, mindig vágytam gyerek után, vele teljes az életünk, csak sajnos keveset tudunk együtt lenni. Ilyenkor talán engedékenyebb vagyok, hiszen azt a néhány órát nem akarom elrontani a szigorú neveléssel. Ráadásul mi, élsportolók az állandó mérkőzésekre készülés miatt sokkal feszültebbek, ingerlékenyebbek vagyunk. Hatványozottabban jelentkezik ez egy vereség után, ilyenkor még kevesebb a türelmem, ezért olyan elfoglaltságot keresek, amiben csak jelen kell lennem. Ha éppen nem Rebekára kell felügyelnem, takarítok vagy más házimunkát végzek, miközben bömböl a zene. Ha sikeres meccs után vagyunk, jöhet a közösségi élet, járom az üzleteket, élvezem a sétálást.

- Szereted a tipikus női foglalatosságokat, mint például főzés, bevásárlás?

- Imádok főzni. A magyaros konyhát szeretem, de az olasz a kedvencem. Általában olyan ételeket készítek, amelyekben kevés a hús, sok a zöldség. Kimondott specialitásom nincs, bár a rakott krumplit én tejszínnel csinálom. Minden házimunkát szívesen elvégzek, kivéve a vasalást, mert attól fáj a derekam és a lábam. A vásárlás az egyik hobbim, ha valamit meglátok és megtetszik, azonnal megveszem. Persze ez nem azt jelenti, hogy tele van a lakásunk mindenféle kacattal.

- Mindig ennyire határozott vagy és gyorsan döntesz?

- Ezt a tulajdonságot a kézilabdázás is megköveteli, és a testi adottságom, a kiállásom miatt ilyennek is látszom. Pedig a 186 centim ellenére romantikus alkat vagyok, aki szeret virágot kapni, könnyen elsírja magát és időnként olyan törékeny, mint egy tízdekás porcelánbaba. Mások előtt nem nagyon lehetek ilyen, hiszen a környezetem, a csapattársaim is elvárják tőlem az anyáskodást.

- Milyen jegyben születtél?

- Nyilas vagyok, és azt hiszem, tulajdonságaim tükrözik ezt. Egyébként hosszú idő óta érzem, hogy valami sorsfordító dolog fog velem történni, de még nem tudom, mi lesz az.


Égerházi Péter

Forrás: Hajdú-Bihari Napló

Játékos adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

május 5., 20:14

Lehengerlő játék, magabiztos győzelem

Ellentmondást nem tűrően kézilabdázott a DVSC SCHAEFFLER a Praktiker-Vác elleni rangadón. Szinte végig BL-üzemmódban játszott a Loki, így egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem. Tovább...

május 4., 17:44

Vasárnap a Vácot fogadjuk

Újabb fontos mérkőzés vár a DVSC SCHAEFFLER együttesére: május első vasárnapján, 18 órakor a Vác látogat a Hódosba. Tovább...

május 1., 19:57

Magabiztos győzelem a Kisvárda ellen

Nem sok esélyt adott a DVSC SCHAEFFLER a kiesés elől menekülő Kisvárdának. Már a szünetben 10 gól volt a különbség, ami a lefújásig még tovább nőtt. Tovább...

április 30., 17:00

Majális után bajnoki meccs

Közeleg a bajnokság hajrája, a DVSC SCHAEFFLER a Kisvárda elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a szezon utolsó hónapját. Szerdán 18 órakor a majális után remek programnak ígérkezik a találkozó. Tovább...

április 27., 18:44

Remeklő szélsők, biztos győzelem

A rossz kezdés után szélsőink remeklésével fordítottunk az MTK otthonában, s végül magabiztosan szereztük meg a két pontot. Tovább...