DVSC-Schaeffler-MTK Budapest 31-24NBI 2022/2023

Hétgólos győzelem az MTK ellen

Az első félidőben a védekezés, a másodikban a támadójáték volt igazán hatékony. Összességében véve újabb magabiztos győzelmet aratott a DVSC SCHAEFFLER.

szeptember 9., 21:00 - dvsckezilabda.hu

Sok borsot tört a mieink orra alá az MTK az elmúlt években, ezek alapján nem mehettünk biztosra a fővárosi kék-fehérek ellen, még hazai pályán sem.

Jól kezdődött a mérkőzés, már az első percekben lendületes támadójátékot mutattak a mieink, öt perc alatt szereztünk öt gólt. A kezdeti megilletődöttség után a vendégek is "életre keltek" és két gólra zárkóztak, köszönhetően a sok debreceni hibának a támadójátékban. Petrus Mirtill kiváló befejezéseivel és Kácsor Gréta nagy bombáival újabb előnyt sikerült kiépíteni, a kapuban pedig Cathrine Gabriel nyújtott maradandót! Ötgólos debreceni vezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész elején úgy tűnt, sikerül tovább növelni az előnyt, a kapuban továbbra is jó teljesítményt nyújtott francia hálóőrünk, aki egy ízben ritkán látható módon, egy kézzel fogott meg egy életerős lövést. Bár az ellenfél jól hatástalanította a mieink gyors játékát, felállt fal ellen is megoldották a lányok, élményszámba mentek Kácsor Gréta góljai, valamint Bordás Réka jóvoltából többször eredményesek voltunk beállóból is. Nem tudott közelebb férkőzni az egyébként jól küzdő MTK, végül hétgólos győzelmet arattak a mieink.

DVSC SCHAEFFLER - MTK 31-24 (15-10)

Debrecen, 1000 néző: V: Őri, Pozdena.

DVSC: GABRIEL - M. Costa, Vámos P. 3, BORDÁS 3, Planéta 3, Jezsikava, PETRUS 6. Csere: Torda (kapus), KÁCSOR 9, Hámori 1, Hornyák D., Szabó N., Tóvizi, TÖPFNER 6 (3). Edző: Szilágyi Zoltán.

MTK: Győri B. - Grosch 2, KEKÉZOVITY 7, Simon P. 2, Szabó L. 1, Koronczai 1, Pelczéder 1. Csere: SUBA (kapus), Mazák-Németh, Mészáros-Mihálffy 1, ROMÁN D. 2, PÁL T. 5 (1), Dakos 1, Sallai N. 1, Juhász E. Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 5-1. 13. p.: 6-5. 19. p.: 10-6. 26. p.: 12-9. 33. p.: 17-10. 42 p.: 20-15. 46.p.: 24-16. 52.p.: 29-21.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1

Szilágyi Zoltán: - Több volt ebben a meccsben, de nem tudtuk erőltetni a gyors játékunkat, ez az ellenfelet dicséri. A védekezésünkkel összességében elégedett lehetek. A támadójátékban főleg az átlövések mentek jól, Kácsor Gréta extrát nyújtott. Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel.

Vida Gergő: - A múlt héten elkövetett hibáinkat sikerült kijavítanunk, ennek örülök. A Debrecen védekezése a bajnokságban az egyik legjobb, mi sem tudtunk vele mit kezdeni. Hiányérzetem a védekezésünk kapcsán van csak, de pozitívan látom az összképet. Büszke vagyok a csapatra, hiszen volt tartása, ezen az úton kell menni tovább.

Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

szeptember 23., 20:45

Izgalmas meccsen nagy győzelem a Mosonmagyaróvár ellen

A Mosonmagyaróvár a meccs elején ráijesztett egy kicsit a Lokira, de a második félidő végére egyértelművé vált, hogy melyik a jobb csapat. A DVSC SCHAEFFLER a negyedik mérkőzését is megnyerte szeptemberben. Tovább...

szeptember 22., 18:17

Következik a bronzérmesek csatája

Az előző két szezon harmadik helyezettje találkozik pénteken 18 órakor a Hódosban. Igazi rangadónak számít a DVSC SCHAEFFLER - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzés. Tovább...

szeptember 21., 16:53

DVSC-MKC: rövid, de tartalmas közös történelem

Eddig összesen 13 tétmeccset játszott egymás ellen a DVSC és a Mosonmagyaróvár. Az évek során rangadóvá érett a két együttes összecsapása. Tovább...

szeptember 16., 19:37

A félidő végén eldöntöttük

Mindkét félidő hajrájában robbantott, tizenhárom gólos győzelmet aratott harmadik hazai mérkőzésén a DVSC SCHAEFFLER a Dunaújváros ellen. Tovább...

szeptember 15., 17:01

Folytatni a jó sorozatot!

Zsinórban harmadik hazai meccsét játssza a DVSC SCHAEFFLER. Szeptember 16-án, pénteken 17 órakor a Dunaújváros lesz az ellenfél, keretében hét debreceni kötődésű kézilabdázóval. Tovább...