NBI 2022/2023DVSC-Schaeffler-MTK Budapest 31-24

Hétgólos győzelem az MTK ellen

Az első félidőben a védekezés, a másodikban a támadójáték volt igazán hatékony. Összességében véve újabb magabiztos győzelmet aratott a DVSC SCHAEFFLER.

2022. szeptember 9., 21:00 - dvsckezilabda.hu

Sok borsot tört a mieink orra alá az MTK az elmúlt években, ezek alapján nem mehettünk biztosra a fővárosi kék-fehérek ellen, még hazai pályán sem.

Jól kezdődött a mérkőzés, már az első percekben lendületes támadójátékot mutattak a mieink, öt perc alatt szereztünk öt gólt. A kezdeti megilletődöttség után a vendégek is "életre keltek" és két gólra zárkóztak, köszönhetően a sok debreceni hibának a támadójátékban. Petrus Mirtill kiváló befejezéseivel és Kácsor Gréta nagy bombáival újabb előnyt sikerült kiépíteni, a kapuban pedig Cathrine Gabriel nyújtott maradandót! Ötgólos debreceni vezetéssel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész elején úgy tűnt, sikerül tovább növelni az előnyt, a kapuban továbbra is jó teljesítményt nyújtott francia hálóőrünk, aki egy ízben ritkán látható módon, egy kézzel fogott meg egy életerős lövést. Bár az ellenfél jól hatástalanította a mieink gyors játékát, felállt fal ellen is megoldották a lányok, élményszámba mentek Kácsor Gréta góljai, valamint Bordás Réka jóvoltából többször eredményesek voltunk beállóból is. Nem tudott közelebb férkőzni az egyébként jól küzdő MTK, végül hétgólos győzelmet arattak a mieink.

DVSC SCHAEFFLER - MTK 31-24 (15-10)

Debrecen, 1000 néző: V: Őri, Pozdena.

DVSC: GABRIEL - M. Costa, Vámos P. 3, BORDÁS 3, Planéta 3, Jezsikava, PETRUS 6. Csere: Torda (kapus), KÁCSOR 9, Hámori 1, Hornyák D., Szabó N., Tóvizi, TÖPFNER 6 (3). Edző: Szilágyi Zoltán.

MTK: Győri B. - Grosch 2, KEKÉZOVITY 7, Simon P. 2, Szabó L. 1, Koronczai 1, Pelczéder 1. Csere: SUBA (kapus), Mazák-Németh, Mészáros-Mihálffy 1, ROMÁN D. 2, PÁL T. 5 (1), Dakos 1, Sallai N. 1, Juhász E. Edző: Vida Gergő.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 5-1. 13. p.: 6-5. 19. p.: 10-6. 26. p.: 12-9. 33. p.: 17-10. 42 p.: 20-15. 46.p.: 24-16. 52.p.: 29-21.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1

Szilágyi Zoltán: - Több volt ebben a meccsben, de nem tudtuk erőltetni a gyors játékunkat, ez az ellenfelet dicséri. A védekezésünkkel összességében elégedett lehetek. A támadójátékban főleg az átlövések mentek jól, Kácsor Gréta extrát nyújtott. Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel.

Vida Gergő: - A múlt héten elkövetett hibáinkat sikerült kijavítanunk, ennek örülök. A Debrecen védekezése a bajnokságban az egyik legjobb, mi sem tudtunk vele mit kezdeni. Hiányérzetem a védekezésünk kapcsán van csak, de pozitívan látom az összképet. Büszke vagyok a csapatra, hiszen volt tartása, ezen az úton kell menni tovább.


Forrás: dvsckezilabda.hu

A mérkőzés adatlapja: sportstatisztika.com

Friss hírek

tegnap, 20:35

Szabóné Filep Anikó

Anikó 1976 és 1980 között volt a DVSC (majd DMVSC) egyik fontos cserejátékosa, szinte bármelyik poszton be lehetett vetni szükség esetén. Majdnem 100 tétmérkőzésen lépett pályára, az NB II-től egészen az NB I-ig. Tovább...

március 23., 21:29

Karnyújtásnyira voltunk a csodától

Hihetetlen mérkőzést játszott a DVSC SCHAEFFLER a Vipers Kristiansand otthonában. Tíz másodpercen múlt a csoda. Véget ért a nagy utazás, de emelt fővel búcsúztunk. Tovább...

március 22., 17:00

Élvezni minden pillanatot!

Szombaton 18 órakor a háromszoros BL-győztes Vipers Kristiansand otthonában lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A tét a negyeddöntőbe jutás! A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti. Tovább...

március 20., 19:29

Csak az elején volt miért izgulni

A rossz kezdés után összekapta magát a DVSC SCHAEFFLER és magabiztosan szerezte meg a két bajnoki pontot Dunaújvárosban. Tovább...

március 19., 16:00

Két BL-csata között fontos bajnoki Dunaújvárosban!

A vasárnapi Vipers elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő után, a szombati norvégiai visszavágó előtt a Dunaújvárosi Kohász KA vendége lesz szerdán a DVSC SCHAEFFLER. Tovább...